Anders Verwarmen

“Anders-Verwarmen wil een samenleving die minder afhankelijk is van fossiele grondstoffen. Voor een beter leefklimaat, nu en in de toekomst.”

Om dit te bereiken zetten wij in op energieneutrale woning- en utiliteitsbouw en zijn wij actief bezig met duurzame energieoplossingen. Deze verhogen het comfort, verminderen de co2-uitstoot en zijn bruikbaar in alle typen gebouwen.

Wij zijn een totaalleverancier voor duurzaam verwarmde woningen en verblijven. Van aardwarmtekorven, warmtepompen en waterontharders tot zonneboilers en pelletketels en -kachels: wij hebben altijd een passende, complete en energiezuinige oplossing, voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Persoonlijk advies, installatie en levering

Anders Verwarmen levert complete systemen in heel Nederland. Daarnaast adviseren, ontwerpen en ontzorgen wij, samen met een team van deskundige installateurs. Zo zorgen wij voor een duurzaam verwarmd verblijf. Onze dienstverlening is persoonlijk, direct en snel. Je hebt slechts één aanspreekpunt, waar je terechtkunt met alle vragen en opmerkingen.

Anders verwarmen koelen verwarmen gasloos wonen

Wat vinden wij belangrijk?

Het verminderen van de energievraag is essentieel. We zullen met elkaar minder energie moeten gaan gebruiken voor het verwarmen van de woningen. Ook het gebruiken van fossiele brandstoffen moet in onze ogen worden teruggebracht. En dat kan. Er zijn al zoveel technieken die dat mogelijk maken, zeker als het gaat om het verwarmen van woningen. Het kan energiezuiniger en het kan duurzamer. Belangrijk daarbij is voor ons het behoud van comfort en het verlagen van de CO2 uitstoot. Lukt een van beiden niet? Dan is naar onze mening investeren in duurzame techniek niet zinvol. Ook een woning die duurzaam wordt verwarmd hoort in onze ogen comfortabel te zijn. De verwarming moet eenvoudig te regelen zijn en bij het openen van de kraan moet er voldoende warm water zijn. Geen concessies ten opzichte van de huidige technieken.

Grondgebonden warmtepomp

Hoe werken wij?

Dat wordt bepaald door u. Op het moment dat u geheel niet weet op welke manier de woning energiezuiniger te maken is en welke technieken er in te zetten zijn voor het verduurzamen van de woning, starten we altijd met advies. We hebben hiervoor diverse vormen. Dat gaat van samen brainstormen en kijken wat er mogelijk is met de woning, tot een heel eenvoudig advies op hoofdlijnen. Maar ook een inhoudelijk advies waarmee u de markt mee op kan en waarmee u bij partijen die u wilt aan kunt vragen, behoort ook tot de mogelijkheden.

Als er al meer duidelijkheid is over wat er precies nodig is en u weet al wat u wilt, dan is een adviestraject overbodig. We kunnen u in dat geval adviseren over de techniek die u wenst toe te passen. Van warmtepompen tot pellethaarden en van vloerverwarming tot convectoren. We denken met u mee en kunnen u geheel vrijblijvend van een offerte voorzien. En op basis daarvan kunt u dan weer verder beslissen.

Uiteindelijk zal het komen tot installatie van het geheel. Dat doen wij altijd via een installateur. Dat kan met een van onze partners zijn, maar ook met een installateur naar uw eigen keuze. Wij adviseren bij de installatie van het geheel. Wij doen dat bewust: u heeft dan één aanspreekpunt waarbij u de gehele installatie koopt. Handig voor alle vragen en voor service. Raken wij dan als partij uit beeld? Absoluut niet. Wij blijven op de achtergrond beschikbaar en bereikbaar voor uw vragen en die van de installateur

Waarom verduurzamen?

De aarde warmt op. Oorzaak: de uitstoot CO2 door het verbranden van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Aardgas dat in 95% van de gevallen wordt gebruikt voor het verwarmen van woningen. En bij het verbranden van aardgas komt CO2 vrij. Vanwege de huidige klimaatverandering -veroorzaakt door onder andere een te grote uitstoot CO2- draagt het verbranden van aardgas dus bij aan die uitstoot. De gevolgen van klimaatverandering zijn enorm: de temperatuur op onze aarde stijgt met als gevolg zwaardere stormen met meer schade, zwaardere regenval met overstromingen, extreme periodes van hitte met als gevolg meer sterfte.

Noah buscher x8zstuks2pm unsplash

Dit zijn gevolgen die wij direct in ons land zien en ‘voelen’. Maar de gevolgen zijn veel groter. Door het opwarmen worden ecosystemen onder druk gezet want leefomstandigheden veranderen. Soorten zoeken andere plaatsen waardoor er mismatches ontstaan in ‘vraag en aanbod’ van voedsel. Ziekteverwekkers trekken naar andere gebieden en vormen ook voor ons als mensen een reëel gevaar. Deze gevolgen voelen wij nu nog niet echt hier in Nederland. Maar dat zal -als we zo doorgaan- in de toekomst wel zo zijn. En dat is niet hoe wij onze aarde willen doorgeven aan de volgende generaties.

En dat is voor ons de belangrijkste drijfveer: anderen helpen om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de uitstoot CO2 en zo een bijdrage te leveren aan een leefbare planeet voor de generaties na ons.

Meer informatie?

Neem contact met ons op

Tel: 088 501 39 50

Email: info@anders-verwarmen.nl

Website:anders-verwarmen