Gewoon iets over mijn duurzame leven

Gewoon iets over mijn duurzame leven

Gewoon iets over mijn duurzame leven

Blog Jeroen Klop K2 Warmtepompen

Goedemiddag, daar zijn we dan weer #2

Ik wil iedereen nogmaals danken voor de vele positieve reacties, de waardering en het respect heeft mij goed gedaan en geeft aan dat we dus de goede weg zijn ingeslagen met deze column.

Het waren weer roerige weken, de stemmingen voor het nieuwe kabinet zijn geweest, maar de formatie gaat nog wel op zich laten wachten door wat kleine slippertjes met aantekeningen. De maatregelen worden tot in den treure verlengd en er lijkt weinig verlichting in het vooruitzicht.

De prikken worden gezet en iedereen heeft hier wel een mening over. Maar Max laat zien dat hij mee gaat doen, het Nederlands elftal een statement heeft gemaakt dat ze niet naar Qatar willen (ik zie u denken) en het mooie weer is in het vooruitzicht.

Voor onze klimaatmarkt geen klagen, maar de zorgen om onze economie worden stiekem alleen maar groter…. maar hoop doet leven. Het valt mij wel op dat overal steeds meer zout op wordt gelegd en azijn lijkt het meest verkochte product in de winkels. Dat is natuurlijk een grapje, maar het geeft wel aan dat we met z’n allen misschien wel te veel met een ander bezig zijn ipv met onszelf. Iedereen schreeuwt en roept, iedereen wil zijn vrijheid terug, maar niemand wil zich (eigenlijk) aan de regels houden.

1 april

Het is vandaag de nationale grappendag: 1 april!
Vroeger was het vooral 1 april, kikker in je bil. Die er nooit meer uit wil.

Waar komt het toch vandaan, dat is de vraag die ik mij stelde: het blijkt ergens uit de Franse historie te komen, 15e eeuw ofzo. Onze Paus Gregorius XIII besloot het hele kalendersysteem te gaan wijzigen. Met de verandering van dit systeem werd Nieuwjaar verplaatst naar 1 januari. Mensen die dit vergaten of die het nieuwe kalendersysteem weigerden te aanvaarden kregen uitnodigingen voor niet gehouden feestjes of grappige cadeautjes. Tipje mijnerzijds, maak meer grappen ipv je ongezouten mening te geven.

1 april is vandaag de dag wel het moment dat de nieuwe norm in gaat wat betreft het geluid, zoals omschreven in de vorige column. Het is voor onze markt dus “een nieuwjaar” en laten we hopen een gelukkig nieuwjaar. Het leuke aan deze nieuwe wetgeving is dat het ons in de verkoop creatiever maakt. Lees: een kans!

In elk verkoopgesprek haalde ik het altijd wel aan, maar nu is het gewoon iets dat we moeten melden en bespreekbaar moeten maken. Klanten beginnen er vaak zelf wel over en dan kun je je alleen maar onderscheiden door daar als professional de juiste adviezen en oplossingen voor aan te dragen.

Opmerkingen als:
Maken die units geen herrie?
Ze maken geluid, herrie zeker niet.

Trillen we niet ons bed uit?
Nee, wij plaatsen ze daarom bij voorkeur op een vlakke en stevige ondergrond en zeker niet op een dakkapel bijvoorbeeld.

Maken ze heel dag door geluid dan?
Nee zeker niet, een goed ontwerp met de juiste componenten zal ervoor zorgen dat het systeem niet constant aan hoeft te slaan.

Het creëren van “unique selling points” , daarin kunnen we ons onderscheiden ipv van dat er nog steeds partijen zijn die zich erachter verschuilen. Of wellicht niet capabel zijn om een eerlijk advies te geven en mensen te wijzen op mogelijke klachten/gevolgen. Is geen probleem, maar werk hieraan want je helpt jezelf het meest.

Ach, je neemt uiteindelijk jezelf in de maling als je dit niet doet. Weet wel dat de klant onwetende is en juist op zoek is naar eerlijk en oprecht advies. Dat is geen slechte 1 aprilgrap. Dus zeg ik: Maak van je aanvraag of offerte dus geen 1 aprilgrap. Zoek als klant altijd een gerenommeerde partij met positieve recensies, maar die vooral zijn verhaal wil komen doen.

Ben je installateur? Sluit dan je ogen niet voor de werkelijkheid en geef de klant het eerlijke advies dat zij verdienen. Het helpt uiteindelijk jezelf, de markt en het allerbelangrijkste: een tevreden klant. Blijf vandaag scherp, laat je niet in de maling nemen en laat de kikker lekker in een gezonde sloot joh.

Let tot slot vooral op jezelf en let niet alleen op de ander, maar heb wel oog voor je medemens en omgeving; een betere wereld begint tenslotte bij jezelf. Werk dus aan een betere ik en vooral een betere onderneming. Fijne aprilmaand, maak er wat moois van en tot de volgende. Wellicht het moment dat onze Max wel het juiste moment pakt en Lewis een kikker in ze bil geeft.

Groeten van een druk en duurzaam baasje,

Jeroen Klop
K2 Warmtepompen

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een betrouwbare warmtepomp installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: