6 tips voor een zwembad warmtepomp

6 tips voor een zwembad warmtepomp

zwembad warmtepomp

6 Tips voor een zwembad warmtepompen

Een zwembad warmtepomp is een zeer efficiënte en energiezuinige zwembadverwarming. De zwembad warmtepomp heeft een hoog rendement dat aangegeven wordt met de cop waarde. De COP waarde zegt of de zwembad warmtepomp energiezuinig is en hoe hoog rendement het kan behalen. Inverter warmtepompen kunnen op een energiezuinige manier op vol vermogen op een effectieve manier verwarmen.

Zwembadgebruikers geven over het algemeen de voorkeur aan een inverter warmtepomp als de meest efficiënte en energiebesparende manier om hun zwembad te verwarmen. Hoe hoger de cop waarde hoe sneller het verwarmde water op de gewenste temperatuur is.

Zonnecollectoren hebben een hoog rendement. Als u gebruik maakt van een warmtewisselaar met collectoren dan hoeft de zwembadverwarming warmtepomp niet veel verwarmingscapaciteit te hoeven toevoegen.

Zwembadeigenaars moeten zich bewust zijn van de manieren om hun zwembaden het hele seizoen door op een optimale temperatuur te houden. Het op temperatuur brengen van een zwembad in de buitenlucht kan er voor zorgen dat de warmtepomp uren bezig is met het verwarmen van het water.

Gelukkig zijn er duurzame effectieve methoden om het zwemwater hele jaar door lekker warm te houden. De zwembad warmtepompen bieden één oplossing om het zwembadwater verwarmen.

1. Zwembad warmtepomp

Met een  zwembad warmtepomp is een energie-efficiënte en kosteneffectieve manier om uw zwembadwater te verwarmen tijdens de zomer. De zwembad warmtepomp verbruikt elektriciteit daarom is belangrijk als u nadenkt over de aanschaf van een inverter warmtepomp dat u kijkt naar de cop waarde. Een inverter warmtepomp heeft een hoog rendement dus is energiezuinig, dit is belangrijk te weten bij aanschaf van een inverter warmtepomp.

Eigenaars van zwembaden laten hun pomp meestal tot 24 uur per dag draaien om een comfortabele watertemperatuur te behouden.

De inverter warmtepomp model kan eenvoudig naast het zwembad geïnstalleerd worden, maar het is belangrijk dat u er  voldoende verwarmingscapaciteit kw warmte heeft. Als de zwembad warmtepomp niet het juiste vermogen zal het warmtepomp gebruik sterk toenemen en zal het energieverbruik toenemen.

zwembad warmtepomp

2. Zwembad verwarmen met zonneboiler

Zwembad verwarmen met een zonneboiler is een milieuvriendelijke en energiezuinig manier om het zwembad water op de juiste tempratuur te krijgen.

Er is een thermische zonnecollector die meestal bovenop het dak van de technische ruimte zit kan uw zwembad zit en alle zonnestralen opvangt, waardoor de vloeistof binnenin wordt opgewarmd.

De verwarmde vloeistof wordt vervolgens door buizen onder of rond de buitenrand van uw zwembaddek gecirculeerd, zodat het kan opwarmen wanneer u het ook in de wintermaanden wilt gebruiken!

3. Zwembad verwarmen met warmte uit woning

U kunt geld besparen op uw energierekening door de zwembadverwarming te gebruiken in combinatie met huis verwarming.

Zwemmen in een warm zwembad is een van de aangenaamste dingen tijdens de winter. Het nadeel? Het kost geld om het verwarmd te houden.

Warmtepomp combineren door onze huizen te verwarmen met zonnepanelen en toch zwembaden te gebruiken. Als de verwarmingscapaciteit van de warmtepomp te klein is om de maximale inhoud van het zwembad verwarmen kan er een bypass kit in de installatie geplaatst worden.

Gasloze Woningen Zonnepanelen

4. Wanneer gebruikt u de zwembad warmtepomp

In de zomer is het een uitdaging om manieren te vinden om koel te blijven. Er zijn zoveel verschillende opties, van binnen schuilen in de airconditioning tot tijd doorbrengen op het strand of bij een zwembad op warme dagen.

Sommige mensen gebruiken een verwarmd zwembad het hele jaar door en dat is waar je misschien wat hulp wilt met verwarming als je watertemperatuur onder de 30 graden zakt, zelfs tijdens warmere maanden zoals juni tot september wanneer we veel zon hebben.

Gebruikt u het zwembad alleen ’s zomers of ook in het voor- en najaar?

Zo niet dan is er een zwembad warmtepomp nodig omdat de zon dan niet hoog genoeg staat in tegenstelling tot het winterseizoen waardoor de grond opwarmt en ook de huizen meer warmte genereren dan voorheen!

Een zwembad warmtepomp biedt een oplossing als het gaat om het verwarmen van water op een energie-efficiënte manier.

5. Temperatuur van het zwembad

Niemand houdt ervan om baantjes te trekken in een koud zwembad. Daarom werd de warmtepomp voor zwembaden met constante temperatuur uitgevonden om uw zwemervaring nog aangenamer te maken!

Het apparaat zuigt het koudere water uit het zwembad en vervangt het door warmer water, waardoor een eindeloze voorraad verwarmde lucht ontstaat die altijd een constante temperatuur.

Inverter warmtepompen zorgen ervoor dat de compressor op verschillende snelheden kan draaien, wat geld en energie kan besparen terwijl u toch de gewenste temperatuur krijgt.

Zonder een energiezuinige zwembadverwarming is er slechts twee standen voor de compressor: uit of constant draaien. Dit soort systemen verbruikt meer stroom dan nodig is omdat ze altijd hard genoeg werken om dat instelpunt te handhaven, zelfs als dat nog niet nodig is!

Een energiezuinige zwembadverwarming zorgt goedkoop voor een verwarmd zwembad.

6. Energieverbruik zwembad warmtepomp

Energieverbruik is een hot item daarom is de inverter warmtepomp zo belangrijk, en een van de vele dingen die u kunt doen om uw energieverbruik te helpen verminderen. Hier kunt u gemakkelijk het energieverbruik van een inverter warmtepomp berekenen. Bij aanschaf van een inverter zwembadwarmtepomp kunt u in aanmerking komen voor subsidie. Bij rvo.nl kunt u vinden hoeveel subsidie er op de zwembad warmtepomp zit.

Zwembadverwarming warmtepomp zijn zeer effectief in het snel opwarmen van zwembaden, maar ze verbruiken ook minder elektriciteit dan andere methodes zoals cv ketels of elektrische boilers die afhankelijk zijn van externe energiebronnen.

Een verwarmd zwembad verwarmd op een effectieve manier. De zwembadverwarming warmtepomp vergen een hogere initiële investering in vergelijking met traditionele apparatuur zoals cv ketels maar er is niet zoveel behoefte aan dure brandstofleveringen en het bespaart geld na verloop van tijd door de operationele kosten in verband met onderhoudskosten. 

De zwembad warmtepompen hebben nagenoeg geen onderhoud nodig.

Je verwarmd zwembad op verschillende manieren

Een zwembad verwarming is in Nederland een goede manier om je zwembad te verwarmen. Een warmtepomp voor het zwembad als u het gehele jaar wilt zwemmen.

Voordat u een warmtepomp kopen gaat is het belangrijk dat u de juiste warmtepomp voor het zwembad aanschaf. De technische details van de warmte pomp de verwarmingscapaciteit en de maximale inhoud van het zwembadwater zijn belangrijk zodat de inverter warmtepomp niet altijd om vol vermogen draait.

Om het zwembadwater op de gewenste temperatuur te krijgen is het een belangrijke factor dat het zwembad goed afdekt is als het niet wordt gebruikt. Een standaard warmtepomp zal met een lekker verwarmd zwembad kunnen verwarmen als de buitentemperatuur boven de 15 c is.

Hoe kouder de buitentemperatuur, de warmtepomp moet dan harder werken om de inhoud zwembad op te warmen. De meeste warmtepompen leveren dan een hoog rendement dus is dan energiezuinig.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners:

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn