6 tips voor een zwembad warmtepomp

6 tips voor een zwembad warmtepomp

zwembad warmtepomp

6 Tips voor een zwembad warmtepomp

Zwembadeigenaars moeten zich bewust zijn van de manieren om hun zwembaden het hele seizoen door op een optimale temperatuur te houden. Een goede manier is het gebruik van een warmtepomp, die uw zwembad verwarmt, hierdoor bespaart op de energiekosten!

De temperatuur van een zwembad in de buitenlucht kan er voor zorgen dat de warmtepomp uren bezig is met het verwarmen van het water. Gelukkig zijn er duurzame effectieve methoden om  het zwemwater hele jaar door lekker warm te houden. Warmtepompen bieden één oplossing.

1. Zwembad warmtepomp

Een lucht-water  zwembad warmtepomp is een energie-efficiënte en kosteneffectieve manier om uw zwembad te verwarmen tijdens de zomer. Eigenaars van zwembaden laten hun pomp meestal tot 24 uur per dag draaien om een comfortabele watertemperatuur te behouden. Warmtepompmodellen kunnen naast het zwembad geïnstalleerd worden, maar het is belangrijk dat u er een uitkiest met voldoende vermogen voor uw zwembehoeften, zodat u geen tijd verliest met afkoelen na het gebruik ervan!

zwembad warmtepomp

2. Zwembad verwarmen met zonneboiler

Zwembad verwarmen met een zonneboiler is een milieuvriendelijke manier om het zwembad water op de juiste tempratuur te krijgen. Er is een thermische zonnecollector die meestal bovenop het oppervlak van uw zwembad zit en alle zonnestralen opvangt, waardoor de vloeistof binnenin wordt opgewarmd. De verwarmde vloeistof wordt vervolgens door buizen onder of rond de buitenrand van uw zwembaddek gecirculeerd, zodat het kan opwarmen wanneer u het ook in de wintermaanden wilt gebruiken!

3. Zwembad verwarmen met warmte uit woning

U kunt geld besparen op uw energierekening door de zwembadverwarming te gebruiken in combinatie met huis verwarming. Zwemmen in een warm zwembad is een van de aangenaamste dingen tijdens de winter. Het nadeel? Het kost geld om het verwarmd te houden. Warmtepomp combineren door onze huizen te verwarmen met zonnepanelen en toch zwembaden te gebruiken.

Gasloze Woningen Zonnepanelen

4. Wanneer gebruikt u de zwembad warmtepomp

In de zomer is het een uitdaging om manieren te vinden om koel te blijven. Er zijn zoveel verschillende opties, van binnen schuilen in de airconditioning tot tijd doorbrengen op het strand of bij een zwembad op warme dagen. Sommige mensen gebruiken zwembaden het hele jaar door en dat is waar je misschien wat hulp wilt met verwarming als je watertemperatuur onder de 30 graden zakt, zelfs tijdens warmere maanden zoals juni tot september wanneer we veel zon hebben. Gebruikt u het zwembad alleen ’s zomers of ook in het voor- en najaar?

Zo niet dan is er een warmtepomp nodig omdat de zon dan niet hoog genoeg staat in tegenstelling tot het winterseizoen waardoor de grond opwarmt en ook de huizen meer warmte genereren dan voorheen! Een warmtepomp biedt een oplossing als het gaat om het verwarmen van water op een energie-efficiënte manier.

5. Temperatuur van het zwembad

Niemand houdt ervan om baantjes te trekken in een koud zwembad. Daarom werd de warmtepomp voor zwembaden met constante temperatuur uitgevonden om uw zwemervaring nog aangenamer te maken! Het apparaat zuigt het koudere water uit het zwembad en vervangt het door warmer water, waardoor een eindeloze voorraad verwarmde lucht ontstaat die altijd een constante temperatuur.

Inverters op een warmtepomp zorgen ervoor dat de compressor op verschillende snelheden kan draaien, wat geld en energie kan besparen terwijl u toch de gewenste temperatuur krijgt. Zonder een inverter zijn er slechts twee standen voor de compressor: uit of constant draaien. Dit soort systemen verbruikt meer stroom dan nodig is omdat ze altijd hard genoeg werken om dat instelpunt te handhaven, zelfs als dat nog niet nodig is!

6. Energieverbruik zwembad warmtepomp

Energieverbruik is een hot item in de zwembadindustrie, en een van de vele dingen die u kunt doen om uw energieverbruik te helpen verminderen. Hier kunt u gemakkelijk het energieverbruik van een warmtepomp berekenen. Warmtepompen zijn zeer effectief in het snel opwarmen van zwembaden, maar ze verbruiken ook minder elektriciteit dan andere methodes zoals cv ketels of elektrische boilers die afhankelijk zijn van externe energiebronnen. Warmtepompen vergen een hogere initiële investering in vergelijking met traditionele apparatuur zoals cv ketels maar er is niet zoveel behoefte aan dure brandstofleveringen en het bespaart geld na verloop van tijd door de operationele kosten in verband met onderhoudskosten. Een warmtepomp heeft nagenoeg geen onderhoud nodig.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners:

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn