Warmtepomp subsidies

Subsidie warmtepomp

Warmtepomp subsidies kunt u aanvragen bij de overheid die stimuleert duurzame investeringen.

Als u een warmtepomp aankoopt dan heeft u recht op een warmtepomp subsidies voor 2021. Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Deze warmtepomp subsidies zijn onderverdeeld in verschillende product-doelgroepen. Per merk of toepassing zijn er verschillende producten die in aanmerking komen. De hoogte van de ISDE-subsidie hangt af van het soort warmtepomp installatie en het vermogen. Naast subsidie op warmtepompen, zijn er ook subsidies op bijvoorbeeld het isoleren van uw woning. Met deze warmtepomp subsidies is het nog aantrekkelijker om uw woning duurzaam te verwarmen.

Isde subsidie

Voorwaarde ISDE warmtepomp subsidies

De warmtepomp staat op de lijst apparaten warmtepompen bij de rvo in de lijst. De warmtepomp is geïnstalleerd in uw eigen woning in Nederland, u heeft de warmtepomp betaald, de factuur en betaalbewijs staat op uw naam.

De warmtepomp is geïnstalleerd binnen het jaar nadat u een warmtepomp subsidie aanvraagt

De warmtepomp is geïnstalleerd in de woning waar u een omgevingsvergunning heeft aangevraagd

Als u nog een energiebesparende maatregel in uw woning laat uitvoeren dan heeft u recht op nog een subsidiemaatregel.

Voorbeeld afbeelding

Investeringssubsidie Duurzame Energie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie of kortweg ISDE is in het leven geroepen voor particulieren of klein zakelijk gebruikers. Deze subsidie is om het gebruik van gas af te laten nemen en dat huizen en bedrijven door meer duurzame warmte worden verwarmd. Zo wordt er minder energie verbruikt en de uitstoot van CO₂ wordt ook verlaagd om zo de doelen uit het energieakkoord te halen. Jaarlijks wordt er een pot subsidie ter beschikking gesteld die kan worden ingezet voor o.a. warmtepompen en zonneboilers. 

Afhankelijk van uw situatie en de daarbij geschikte warmtepomp verwarming, krijgt u subsidie. Die is minimaal € 1.100,- tot 1 kW en bij elke extra kW komt daar € 100,- bij. Dankzij deze subsidie is de investering lager, waardoor een terugverdientijd van 5 jaar mogelijk is. Niet elke warmtepomp komt in aanmerking voor deze subsidie en de hybride warmtepomp is compleet vervallen. Bij Klimaatexpert kunnen we de besparing vrijblijvend voor u uitrekenen. Meer informatie: https://www.rvo.nl 

Aan welke voorwaarden moet u voldoen om in aanmerking te komen voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie:

Voorbeeld afbeelding

Particulier: 

  • De subsidie is nog niet aangevraagd bij aankoop. De volgorde is dus: aankopen, installeren, dan subsidieaanvraag.  
  • De warmtepomp is nieuw en u heeft een bewijs van aankoop.
  • De warmtepomp is in NL geïnstalleerd.
  • De warmtepomp is aangeschaft na 1 januari 2020.
  • De warmtepomp is voor eigen gebruik en wordt ten minste 1 jaar gebruikt.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Deze subsidie is voor particulieren met een eigen huis of VvE, die maatregelen nemen voor energiebesparing in huis en dan vooral over isoleren. Subsidies gelden voor spouwmuur- en dakisolatie, maar ook door het vervangen van de voordeur. Het gaat alleen om het verbeteren van bestaande situaties, er wordt dus geen subsidie uitgegeven voor uitbreiding op een woning of nieuwbouw. Deze subsidie is populair waardoor het potje voor dit jaar al bijna op is. Meer informatie: https://www.rvo.nl/

Voorbeeld afbeelding

Onze tips over warmtepompen

Aardwarmtepomp
Aardwarmtepomp
Luchtwater warmtepomp fujitsu
Lucht water warmtepomp
Hybride warmtepomp
Hybride warmtepomp