Zonne energie subsidie

Zonne energie subsidie is een subsidie in te tegemoet komen voor de aanschaf van uw zonnestroom installatie. Zonne energie is duurzaam vandaar dat de overheid diverse producten heeft opgenomen om in aanmerking te komen voor subsidie. Voor zonnepanelen geld dat u de BTW kan terug vorderen via de belastingdienst. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.

  • u bent op dit moment als particulier bekent bij de Belastingdienst;
  • de zonnepanelen zijn aangesloten op het lichtnet;
  • de zonnepanelen zijn op uw naam aangeschaft;
  • de installatie van de panelen heeft na 20 juni 2013 plaatsgevonden
Zonne energie subsidie 2021

Subsidie zonnepanelen

Kunt u geen gebruik maken van zonne energie subsidie 2021? Kijk ook eens naar andere regelingen.

  • Je kunt de btw op de aankoopprijs en installatie terugvragen bij de Belastingdienst
  • Dankzij de salderingsregeling krijg je een goed tarief voor de stroom die je aan het net levert (net zoveel als voor de stroom die je afneemt van het energiebedrijf). Vanaf 2023 wordt die regeling geleidelijk afgebouwd, maar tot 2030 kun je er nog gebruik van maken. Vanaf 2023 mag je wel elk jaar wat minder stroom salderen. Check wat het voor jou betekent als je in 2020 of 2023 zonnepanelen koopt.

Wist u trouwens dat het geld dat je in zonnepanelen steekt vele malen  meer oplevert als een rente van 1 procent op een spaarrekening (ervan uitgaande dat je de zonnepanelen in 2021 koopt)? Zonnepanelen zijn dus al zo winstgevend dat je geen subsidie meer nodig hebt!

Gasloze woningen zonnepanelen

Subsidie zonneboiler

Op dit moment kunt u gebruik maken van de ISDE-regeling die het mogelijk maakt om geld terug te vragen als u van plan bent om een zonneboiler te kopen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type zonneboiler dat u aankoopt. Ook moeten er aan een aantal voorwaarden voldaan zijn en is het erg belangrijk dat uw nieuwe zonneboiler op een zogenoemde apparatenlijst (lijst met goedgekeurde zonneboilers) voorkomt. Deze lijst is door de Rijksoverheid zelf opgesteld. Bekijk: ISDE regeling.

Er is een speciale website van de overheid, deze heet de www.energiesubsidiewijzer.nl, hierop kan worden bekeken of er mogelijk landelijke, provinciale, regionale of gemeentelijke subsidies zijn waar u gebruik van kan maken. Zeker de moeite waard om daar eens te kijken of u in aanmerking kunt komen voor een extra zonneboiler subsidie.

Zonneboiler heatpipe

Subsidie pvt systeem

Zonne energie is duurzaam vandaar dat de overheid diverse producten heeft opgenomen om in aanmerking te komen voor een zonne energie subsidie. Voor zonnepanelen geld dat u de BTW kan terug vorderen via de belastingdienst. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.

  • u bent op dit moment als particulier bekent bij de Belastingdienst;
  • de zonnepanelen zijn aangesloten op het lichtnet;
  • de zonnepanelen zijn op uw naam aangeschaft;
  • de installatie van de panelen heeft na 20 juni 2013 plaatsgevonden

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een betrouwbaar Zonne-energiebedrijf?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.