Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Stappenplan gasloos wonen

Kijk hier naar het stappenplan gasloos wonen. Hier vindt u vele toepassing die beschikbaar zijn om een woning gasloos te maken.

Stap 1.

Energieadviseur

Onze energieadviseurs geven advies over hoe u gasloos kunt wonen. De energieadviseur is op de hoogte van de allernieuwste toepassingen op het gebied van gasloos wonen en informeert u hier graag over. Ze zijn specialisten op het gebied van energie-efficiency.

energieadviseur voor een persoonlijk energie advies

Stap 2.

Isolatie

Woningisolatie is één van de belangrijkste dingen die u kunt doen om de minder energie is uw huis te verbruiken. Isoleren is eigenlijk niets meer of minder dan het opsluiten van warmte in uw huis, waardoor het gemakkelijker en goedkoper wordt om uw huis warm te houden in de winter en koel te houden in de zomer.

Er zijn verschillende soorten isolatie beschikbaar, zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Daarom is het belangrijk dat u het juiste type voor uw huis kiest. Daar kan de online energieadviseur bij helpen.

woning-isoleren

Stap 3.

Zonne energie

Zonne energie is een hernieuwbare, natuurlijke hulpbron en wordt voor de woning gebruikt om elektriciteit of warmte op te wekken. De zonne energie wordt gebruikt door PV of PVT-panelen. 

Dit zijn panelen waarmee zowel warmte als stroom kunnen worden opgevangen. Het is een schone en duurzame energiebron die onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen vermindert.

Stap 4.

Ventilatie

Een goede ventilatie in uw woning is om vele redenen erg belangrijk.

Allereerst helpt ventilatie helpt om de luchtvochtigheid onder controle te houden. Daarnaast voorkomt het de ophoping van stof en allergenen en vermindert dit het risico op schimmelgroei. Bovendien helpt ventilatie om de lucht in uw huis fris en schoon te houden. Er zijn enkele manieren om in huis te ventileren. Een daarvan is het gebruiken van een zogenaamde WTW-unit (Warmte Terug Winning).

Kort samengevat: ventilatie in een belangrijke manier om uw huis comfortabel en gezond te houden!

Wat is ventilatie

Stap 5.

Airconditioning

Airco’s of airconditioning koelen de binnenlucht af door deze door de hele kamer te laten circuleren. Met dit proces wordt warmte aan de lucht onttrokken, waardoor de temperatuur in huis daalt.

Ze helpen ook de vochtigheid uit de lucht te verwijderen, waardoor een ruimte koeler kan aanvoelen, zelfs wanneer de temperatuur dezelfde is! Airconditioning wordt zowel in woningen als in bedrijven gebruikt en kan worden ingezet voor het afkoelen van zowel kleine ruimtes als grote oppervlakten. Het is beschikbaar in allerlei verschillende maten en stijlen om aan elke en ieders behoefte te kunnen voldoen.

airconditioning woonhuis

Stap 6.

Warm water

Warm water is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, en wordt gebruikt voor van alles: van afwassen tot het nemen van een douche. Er zijn verschillende soorten warmwatertoestellen, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Zonneboilers zijn een milieuvriendelijke optie. Deze boilers gebruiken de energie van de zon om water te verwarmen. Ze vereisen wel een zonnige plaats en installatie ervan kan soms kostbaar zijn, maar de ISDE subsidie vergoedt een groot deel van de kosten.

Elektrische boilers zijn in aanschaf minder duur, maar zorgen meestal voor hogere stroom- of energiekosten.

Warmtepompboilers zijn vergelijkbaar met elektrische boilers, maar ze zijn efficiënter. Welk type warmwatertoestel u ook kiest, het is belangrijk dat u een betrouwbare bron voor warm water hebt.

warm water

Stap 7.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een toestel dat gebruikt wordt om warmte van de ene ruimte naar de andere over te brengen. Warmtepompen worden vaak gebruikt in verwarmings- en koelsystemen, omdat ze in staat zijn warmte van binnen naar buiten te verplaatsen, of omgekeerd. 

Warmtepompen kunnen ook gebruikt worden om warm water te verwarmen en in een boiler op te slaan zodat het voor sanitair gebruik klaar staat. Ze zijn vele malen goedkoper en duurzamer dan een traditionele Cv-ketel, die gas verbruikt.

hoogtemperatuur warmtepomp

Stap 8.

Elektrisch verwarmen

Elektrische verwarming is een proces waarbij elektrische energie in warmte wordt omgezet. Elektrische kachels worden in allerlei toepassingen gebruikt. Elektrische verwarming is 100% efficiënt is. Dit betekent dat alle gebruikte elektrische energie in warmte wordt omgezet. Daarmee is elektrisch verwarming voor veel mensen een aantrekkelijke optie.

Elektrische radiatoren kunnen worden aangedreven door natuurlijke energiebronnen zoals zonne- en windenergie, waardoor ze milieuvriendelijk zijn. Elektrische verwarming is daarnaast ook veilig, schoon, en gemakkelijk te regelen.

Elektrisch verwarmen woonhuis

Stap 9.

Financiering / Subsidie

Bent u na het lezen van alle hierboven genoemde stappen van plan om uw huis te verduurzamen? Bij het plannen van een grote verbouwing, met verschillende aanpassingen, kunt u bij de bank een groene financiering en subsidies aanvragen. Hierdoor kunt u gasloos wonen. Klik om meer te weten te komen over de verschillende subsidies.

Heeft u nog tips of vragen over gasloos wonen?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier

Wij houden ook niet van SPAM. Door gebruik te maken van dit contactformulier ga je akkoord met ons Privacybeleid.