Zonne-energie

Hoe werkt zonne-energie?

Hoe werkt zonne-energie? De zon straalt een grote hoeveelheid energie en warmte naar de aarde. Deze straling kunt u gebruiken om zonne energie te maken met zonnepanelen. De panelen kunt u ook gebruiken om warm water te maken.  De straling die van de zon af komt is duurzaam en oneindig beschikbaar. Er komt bij het gebruik van zonne energie geen milieubelastende co2 vrij, hierom is zonne energie duurzaam.

Warmtepomp kopen alle informatie vindt u op gaslozewoningen.nl

Welke toepassingen zonne energie zijn er allemaal?

De zon is een onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. In Nederland is de zon er meer dan genoeg om uw water mee te verwarmen en stroom op te wekken. U kunt zowel zonnepanelen als een zonneboiler plaatsen op uw dak. Met een PVT-systeem kan de woningen zowel van elektriciteit als van thermische energie (warmte) worden voorzien.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen bent u uw eigen energieleverancier. Over zonnepanelen zijn veel vragen. Hoe werkt een zonnepaneel? Welke zonnepanelen zijn er? Wat kosten zonnepanelen? Wat is er aan de hand? Zijn mijn zonnepanelen nog te verzekeren? Om al deze vragen te beantwoorden is het erg belangrijk dat u snel contact opneemt met één van onze zonnepaneelpartners. Deze zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnestroom installaties.

Gasloze woning volthera

Zonneboiler

Een zonneboiler is een duurzaam product waar u de energierekening drastisch mee kunt verlagen: gratis warm water. Een zonneboiler bestaat uit een ketel en collectoren. Deze collectoren nemen de warmte uit de zon op, transporteren dat naar de warmtewisselaar en geven het zo over aan het water. Ook als de zon er nauwelijks is, kan een zonneboiler nog steeds warmte genereren. Het is verstandig om een back-up te hebben voor de dagen dat er geen zon is. Ook op de zonneboiler zit subsidie. De zonneboiler partner kan u er alles over vertellen.

PVT-panelen

Een PVT-systeem; de twee-in-een oplossing. Met PVT-panelen wekt u stroom én warmte op. Gewoon, met de kracht van de zon op uw dak. Zo haalt u maximaal rendement uit uw dak en kunt u besparen op zowel de gas- als op de elektriciteitsrekening.

Welke toepassingen voor zonne energie passen bij mijn huis?

Zonne energie advies

Hoeveel energie kan ik op mijn dak opwekken? Wat is er allemaal mogelijk op mijn dak? Al deze vragen kunt u stellen aan de energie adviseur. De energieadviseur kan u verder helpen met het maken van de juiste keuzes.

Zonne energie subsidie

Zonne energie is duurzaam vandaar dat de overheid diverse producten heeft opgenomen om in aanmerking te komen voor subsidie. Voor zonnepanelen geld dat u de BTW kan terug vorderen via de belastingdienst. U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen.

  • u bent op dit moment als particulier bekent bij de Belastingdienst;
  • de zonnepanelen zijn aangesloten op het lichtnet;
  • de zonnepanelen zijn op uw naam aangeschaft;
  • de installatie van de panelen heeft na 20 juni 2013 plaatsgevonden.

De energieadviseur kan u hierbij helpen.

Opslaan zonne-energie

De zon schijnt overdag, terwijl u in de avond de meeste energie verbruikt. Hierom is het de meest voor de hand liggende keuze om uw opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Het net fungeert dan als een grote batterij om zonne-energie in op te slaan. Tijdens de avonduren kunt u vanuit het net de stroom weer gebruiken. Als de zonnepanelen meer energie opwekken dan u verbruikt, dan kunt u uw teveel aan stroom verkopen aan het net. Als de zonnepanelen niet voldoende energie hebben opgewekt tegenover uw verbruik, dan wordt de aanvullende stroom uit het elektriciteitsnet gebruikt. 

Terugleveren en salderen is de meest voorkomende oplossing in Nederland. Maar dit is niet de enige mogelijkheid, u kunt ook een eigen thuisbatterij aanschaffen bij uw zonnepanelen, waarin u de opgewerkte zonne-energie kunt opslaan. De stroom die u niet direct gebruikt gaat naar de thuisbatterij. Let wel op, als de batterij vol is en uw zonnepanelen wekken nog steeds stroom op, dan gaat de stroom verloren. Als de batterij leeg is en u nog meer stroom nodig heeft, kunt u dit krijgen via het net. 

In Nederland kunt u 200 dagen per jaar gratis profiteren van de zon!

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of een installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze zonne-energie partners: