Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Zonne energie

Hoe werkt zonne energie?

Hoe werkt zonne-energie? De zon straalt een grote hoeveelheid energie en warmte uit naar de aarde. Deze straling kunt u gebruiken om zonne-energie te maken met behulp van zonnepanelen. De panelen kunt u ook gebruiken om warm water te maken. De straling die van de zon afkomt is duurzaam en oneindig beschikbaar. Er komt bij het gebruik van zonne-energie geen milieubelastende CO2 vrij. Om deze reden is zonne-energie dus erg duurzaam.

Zonne-energie

Welke toepassingen van zonne-energie zijn er allemaal?

De zon is een onuitputtelijke bron van schone en duurzame energie. In Nederland is de zon er meer dan genoeg om uw water mee te kunnen verwarmen en stroom op te wekken. U kunt zowel zonnepanelen als een zonneboiler plaatsen op uw dak. Met een PVT-systeem kan de woning zowel van elektriciteit als van thermische energie (warmte) worden voorzien.

Zonnepanelen

Zonneboiler

PVT-panelen

Zonne-energie toepassingen

Welke toepassingen voor zonne energie passen bij mijn huis?

Zonne energie kan op verschillende manieren worden gebruikt: van lampen op zonne-energie tot warmwaterboilers op zonne-energie. Wanneer u zonne energie voor uw huis overweegt, is het belangrijk om na te denken over welke toepassingen het beste in uw behoeften kunnen voorzien. Zonneboilers kunnen bijvoorbeeld een geweldige manier zijn om geld te besparen op uw energierekeningen, maar ze vereisen wel een zonnige plaats en zijn niet geschikt voor alle huizen.

Lampen op zonne energie zijn een goede manier om uw tuin te verlichten en kunnen zelfs worden gebruikt op plaatsen waar geen direct zonlicht is. Er zijn ook opladers op zonne-energie verkrijgbaar die kunnen worden gebruikt om kleine apparaten zoals telefoons of laptops van stroom te voorzien. Met zoveel beschikbare zonne energie toepassingen, is er zeker een die past bij uw behoeften.

zonnepanelen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen bent u uw eigen energieleverancier. Er zijn veel vragen over zonnepanelen. Hoe werkt een zonnepaneel? Welke zonnepanelen zijn er? Wat kosten zonnepanelen? Wat is er aan de hand met mijn zonnepanelen? Zijn mijn zonnepanelen nog te verzekeren? Om al deze vragen te beantwoorden, is het erg belangrijk dat u snel contact opneemt met een van onze zonnepaneel partners. Deze zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnestroominstallaties.

Zonneboiler

Zonneboilers zijn een geweldige manier om uw energiekosten te verlagen en tegelijkertijd het milieu te helpen. De zonneboiler gebruikt gratis zonne-energie om water te verwarmen, wat vervolgens wordt opgeslagen in een geïsoleerde tank. Zonneboilers kunnen worden gebruikt als aanvulling op uw gewone boiler of, in sommige gevallen, ter vervanging ervan. Zonneboilers zijn niet alleen energie-efficiënter, ze zijn ook betrouwbaarder en vergen minder onderhoud dan traditionele boilers. Als gevolg daarvan zijn ze een steeds populairdere keuze voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een kosteneffectieve en milieuvriendelijke optie.

zonneboiler platdak
pvt panelen

PVT-panelen

Zonne-energie is een hernieuwbare bron die kan worden gebruikt om elektriciteit of warmte op te wekken. PVT-panelen zijn een type zonnepaneel dat gebruik maakt van zowel fotovoltaïsche (PV) als thermische (T) technologie om elektriciteit en warmte op te wekken. PVT-panelen zijnF efficiënter dan traditionele PV- of T-panelen, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor het opwekken van zonne-energie.PVT-panelen worden ook vaak gebruikt in gebouwgeïntegreerde fotovoltaïsche (BIPV) systemen, waarbij ze in het gebouwschil worden geïntegreerd om stroom en warmte te leveren. BIPV-systemen kunnen de energie-efficiëntie van een gebouw verbeteren en tegelijkertijd de koolstofvoetafdruk verkleinen. PVT-panelen zijn een belangrijk onderdeel van het zonne-energielandschap en hebben het potentieel om te helpen voldoen aan onze groeiende vraag naar hernieuwbare energie.

Zonne energie advies

Nu zonne energie steeds populairder wordt, zijn steeds meer mensen op zoek naar advies over zonne-energie. Hoewel er veel deskundigen over zonne-energie zijn, kan het moeilijk zijn om te weten wie te vertrouwen is. Er zijn enkele dingen die u in gedachten moet houden als u advies over zonne energie zoekt. Ten eerste, zorg ervoor dat de persoon met wie u spreekt gekwalificeerd is om zonne-energieadvies te geven. Er zijn veel Zonne energiebedrijven en ze zijn niet allemaal gelijkwaardig. Doe wat onderzoek naar het bedrijf voordat u met iemand spreekt en zorg ervoor dat ze een goede reputatie hebben.

Ten tweede, wees niet bang om vragen te stellen. Als u ergens niet zeker van bent, vraag dan om opheldering. Hoe meer informatie u heeft, des te beter u in staat zult zijn om te beslissen of zonne energie wel of niet iets voor u is. Ten derde, vraag om meerdere meningen. Het is altijd een goed idee om met meer dan een persoon over zonne-energie te praten voordat u een beslissing neemt. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de voor- en nadelen van zonne-energie. Als u deze tips volgt, bent u er zeker van dat u het best mogelijke Zonne energieadvies krijgt.

Voordelen van zonne energie

Er zijn verschillende manieren waarop je de energie van de zon kunt gebruiken om het energieverbruik van je huis te verminderen:

Schoon en duurzaam: Zonne energie is een schone en duurzame bron van energie, omdat het gebruik maakt van de zon als bron van energie. Het produceert geen giftige afvalstoffen of vervuiling.

Onbeperkte hoeveelheid energie: De zon is een onuitputtelijke bron van energie, dus er is geen risico op uitputting van de bron.

Lagere energiekosten: Zonnepanelen kunnen de elektriciteitsrekening verminderen, omdat ze energie opwekken uit de zon, in plaats van energie te kopen van een energiebedrijf.

Onderhoudsvriendelijk: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen jarenlang probleemloos werken.

Vermindering van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen: Door te investeren in zonne energie, kan een land afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en meer afhankelijk worden van duurzame energiebronnen.

Zonne energie opslaan

De zon schijnt overdag, terwijl u in de avond de meeste energie verbruikt. Hierom is het de meest voor de hand liggende keuze om uw opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Het net fungeert dan als een grote batterij. De zon schijnt overdag, terwijl u in de avond de meeste energie verbruikt. Het is dan ook de meest voor de hand liggende keuze om uw opgewekte stroom terug te leveren aan het elektriciteitsnet.

Het net fungeert dan als een grote batterij om zonne-energie in op te slaan. Tijdens de avonduren kunt u vanuit het net de stroom weer gebruiken. Als de zonnepanelen meer energie opwekken dan u verbruikt, dan kunt u uw teveel aan opgewekte stroom verkopen aan het net. Als de zonnepanelen niet voldoende energie hebben opgewekt tegenover uw verbruik, wordt de aanvullende stroom uit het elektriciteitsnet gebruikt.

Stroom terugleveren

Stroom terugleveren

Terugleveren en salderen van stroom is de voorkomendste oplossing in Nederland. Dit is echter niet de enige mogelijkheid; u kunt ook een eigen thuisbatterij aanschaffen bij uw zonnepanelen, waarin u de opgewerkte zonne energie kunt opslaan. De stroom die u niet direct gebruikt, gaat naar de thuisbatterij. Let wel op: als de batterij vol is en uw zonnepanelen wekken nog steeds stroom op, gaat de stroom verloren. Als de batterij leeg is en u meer stroom nodig heeft, kunt u dit krijgen via het net.

BTW-zonnepanelen

Nieuw in 2023 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023. Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om dit btw-tarief per 1 januari 2023 te verlagen naar 0%. Dus geen ISDE-subsidie.

isde subsidie

Tevreden klanten

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Onze tips over zonne-energie

pvt panelen
PVT-panelen
zonnepanelen pannedak
Zonnepanelen
zonneboiler platdak
Zonneboiler