Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Airco split unit

Split unit airco

De beste airco split unit set is een airco systeem dat vaak in woningen wordt gebruikt. Het bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit bevat de compressor en de ventilator, terwijl de binnenunit de verdamper bevat. De twee delen zijn met elkaar verbonden door een stel koudemiddelleidingen en stuurkabel.

Single split airco systeem is betrekkelijk eenvoudig te installeren en kunnen op allerlei plaatsen geplaatst worden. Een ander voordeel is dat single split airco’s doorgaans energie-efficiënter zijn dan andere soorten airconditioners, waardoor ze een goede keuze zijn voor wie op zijn energierekening wil besparen. Een aircosysteem heeft minimaal een A++ energielabel.

single split airco

Wat is een split airco?

Een Single Split airco is een efficiënt airconditioningsysteem, bestaande uit een buitenunit en één binnenunit, werkend als een warmtepomp. Het gebruikt koelvloeistof die warmte uit de binnenruimte onttrekt via de binnenunit, waarna de buitenunit de warmte aan de buitenlucht afgeeft. Dit proces verkoelt de ruimte en verlaagt de luchtvochtigheid, wat het binnenklimaat aangenamer maakt.

Single Split systemen staan bekend om hun energie-efficiëntie en flexibele installatiemogelijkheden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel woningen als commerciële ruimtes. Ze bieden een effectieve temperatuurregeling met minimale energiekosten, en kunnen esthetisch in elke ruimte worden geïntegreerd.

Split airco

Berekenen koelvermogen

Het bepalen van het juiste koelvermogen is cruciaal voor een efficiënte airconditioning. Koelvermogen wordt aangeduid in kilowatt (kW) of British Thermal Units (BTU), waarbij op onze website de vermogens in kW worden vermeld (1 kW staat gelijk aan 3410 BTU). De berekening van het benodigde vermogen hangt af van de grootte van de ruimte in kubieke meters (m³) en de kwaliteit van de isolatie. Voor een goed geïsoleerde ruimte gebruiken we 30 watt per m³, voor matige isolatie 40 watt per m³, en voor slechte isolatie 50 watt per m³.

Voorbeeldberekening: Stel, u heeft een slaapkamer van 50 m³ met een plat dak en enkel glas. Gezien deze factoren wijzen op slechte isolatie, gebruiken we een berekening van 50 watt per m³. Dit resulteert in een benodigd koelvermogen van 2500 watt, ofwel 2,5 kW.

Koelvermogen Calculator

Koelvermogen Calculator

Vul de grootte van de ruimte in (m³):

Selecteer de isolatiekwaliteit:Benodigd koelvermogen:

Airco in huis

Airconditioning in huis

Vroeger waren airco’s een luxe die alleen betaalbaar was voor degenen die het zich konden veroorloven. Maar naarmate het energierendement is verbeterd, zijn de kosten van een airco’s betaalbaarder zijn geworden voor het gemiddelde huishouden. Vandaag de dag is een airco niet langer een zeldzaamheid. Airco’s helpen niet alleen tegen de hitte, maar filtert ook stof en allergenen, waardoor het binnenklimaat gezonder wordt. Bovendien kunnen airco’s helpen goede nachtrust te krijgen.

Single split airco systeem

Een split airco systeem is een systeem waarbij de airco uit twee delen bestaat. Eén deel bevindt zich binnen in het huis, en het andere deel buiten. De delen zijn met elkaar verbonden door een set koelleidingen. Een nadeel van een split airco systeem is dat het gebruikt kan worden om maar een kamer te koelen. Een ander voordeel van een single split airconditioningsysteem is dat het zeer energie-efficiënt is. Dit komt doordat een single split alleen hard hoeft te werken wanneer een kamer wordt gekoeld.

single split airco
Multi spilt airco unit

Single of multi-split airco plaatsen?

Voordat de installatie van een single split set geplaatst kan worden moet u de juiste keuze gemaakt hebben. Een deskundig advies van een airco specialist voorkomt veel installatie problemen. Gaat u een of meerdere ruimtes koelen of verwarmen. Wilt u een buitenunit of meerdere buitenunits.

De juiste binnenunit op de juiste plaats aan de wand. De keuze uit een wandmodel of vloermodel zorgt voor een wereld van verschil. Een huis koelen met een laag energieverbruik en de ruimte snel op de gewenste temperatuur te krijgen dat daar heb je hulp bij nodig van een airco specialist die ter plaatsen de situatie komt bekijken.

Airco split unit

Een single airco split unit wordt gebruikt om een ruimte te koelen of te verwarmen. Hij wordt meestal aan de muur of dak gemonteerd en heeft een buitenunit die verbonden is met een binnenunit. De single split set is een populaire keuze voor mensen die een specifieke ruimte willen koelen of verwarmen, zoals een slaapkamer of een woonkamer. De single split airco zijn zeer energie-efficiënt.

Airco split units

Soorten airco's

Bij het kiezen van een airconditioning voor uw huis, wilt u natuurlijk de beste airco split unit die voldoet aan uw behoeften. Een airconditioner is vaak op voorraad leverbaar. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment, maar belangrijk is wel dat u de juiste kiest. Een airco-installateur meet altijd de kubieke meters om te kijken welke airco bij u past. Er zijn ook airconditioning systemen die bacteriën en virussen kunnen opruimen. Dit zijn units die voorzien zijn van een nieuwe techniek. Alle airconditioning systemen maken tijdens het koelen condens, hier moet een voorziening voor gemaakt worden.

Split airco

Multi split airco

VRF airco systeem

Mobiele airco

Verwarmen met airco

Een airco als warmtepomp, maar deze single split set heeft vele voordelen, maar kan geen warm water maken. Een single split set kan in vele uitvoeringen geleverd worden. Om een hoog comfort bij het verwarmen van een ruimte te krijgen is een radiator model de beste oplossing. De warmte wat een wandmodel naar beneden blaast, stijgt ook weer snel naar het plafond, de warmte van een radiator van een cv-ketel komt ook altijd van onder.

Wandmodellen zijn prijs technisch wat voordeliger dan een vloermodel. Het koudemiddel is in beide airco systeem hetzelfde. De binnenunits zijn allebei voorzien van een infrarode afstandsbediening en hebben een hoog energielabel.

Airco koelen of verwarmen

Kosten airco installeren

De kosten voor een airco-installatie kan sterk variëren, afhankelijk van het type binnenunit dat u kiest, de grootte van uw huis, en de plaats van de buitenunit. Als u een groot huis hebt of ingewikkeld leidingwerk, dan zal het meer kosten door de hoeveelheid arbeid die u betaalt dan wanneer u een klein huis hebt met eenvoudig leidingwerk.

Uiteindelijk is de beste manier om een juiste offerte te krijgen van de kosten voor complet aircosysteem, overleg te plegen met een gekwalificeerde BRL 100 installateur die uw specifieke behoeften kan beoordelen.

Beste single split airco

Bij het kiezen van de beste single split airco is het cruciaal om een model te selecteren dat zowel effectief kan koelen als verwarmen. In de webshop van gaslozewoningen.nl vind je een uitgebreid assortiment van single split airco's die uitblinken in beide functies. Deze airco's, uitgerust met geavanceerde warmtepomptechnologie, garanderen een optimaal binnenklimaat in elk seizoen.

Ze zijn energiezuinig, waardoor je bijdraagt aan een beter milieu en tegelijkertijd bespaart op je energierekening. Of je nu verkoeling zoekt tijdens hete zomerdagen of warmte in de koude wintermaanden, gaslozewoningen.nl heeft de ideale single split airco voor jou.

Meest gekozen airco selectie:

Panasonic airco-KIT-BZ35-XKE-3.5 KW- R32
Slaapkamer airco
Panasonic- Etheria nanoeX -KIT-Graphite--XZ25-XKE-H
Woonkamer airco
Panasonic-airco KIT-Z50-UFE
Zolder airco
airco aanleggen in huis

Montage single split airco

De montage van een single split airco vereist nauwkeurige planning en deskundigheid om optimale prestaties en efficiëntie te waarborgen. Bij de keuze voor een single split systeem is het essentieel rekening te houden met de grootte van de ruimte, de isolatie en de gewenste temperatuur. Professionele installatie is cruciaal, aangezien correcte plaatsing van zowel de binnen- als buitenunit de efficiëntie van het systeem beïnvloedt.

Hoewel de initiële kosten en installatie een investering vragen, resulteert dit in langdurige besparingen op energiekosten en een comfortabel binnenklimaat. Deskundige installateurs zorgen voor een veilige montage, optimaal gebruiksgemak en minimaliseren de impact op de esthetiek van uw woning.

Airco woonkamer

Een airco in de woonkamer zorgt voor een ideaal binnenklimaat, waarbij comfort en gemak hand in hand gaan. Deze systemen, bekend om hun energie-efficiëntie en stille werking, bieden een ongestoorde omgeving voor ontspanning en samenzijn. Het unieke aan de split airco's is hun vermogen om zowel te koelen als te verwarmen, wat ze perfect maakt voor het hele jaar door gebruik.

Daarnaast helpen ze de luchtvochtigheid te verlagen, wat bijdraagt aan een nog aangenamer leefklimaat. Kiezen voor een split airco in de woonkamer betekent kiezen voor een systeem zonder hinderlijke afvoerslang, waarbij een buitenunit en één of meer binnenunits zorgen voor een discreet en efficiënt temperatuurbeheer.

Airco split units

Airco op zolder

Een airco op zolder is niet alleen ideaal voor verkoeling tijdens de hete zomermaanden, maar kan ook de ruimte verwarmen in de koude winter. Deze veelzijdigheid maakt een split unit airco een perfecte keuze voor zolders, waar temperatuurfluctuaties extreem kunnen zijn. Met een goede isolatie als basis zorgt een airco voor een constante, comfortabele temperatuur, wat resulteert in een aangenamere leef- of werkruimte op zolder.

De stille werking en energie-efficiëntie van split unit systemen verhogen het comfort zonder de energierekening aanzienlijk te verhogen. Of het nu gaat om verkoelen of verwarmen, een split unit airco biedt een effectieve oplossing voor een aangenaam binnenklimaat op de zolder, het hele jaar door.

Airco voor slaapkamer

Tijd voor een aircosysteem in uw slaapkamer, warme nachten zorgen voor een slechte nachtrust. Misschien is uw slaapkamer niet goed geïsoleerd of uw slaapkamer is uitgerust met een WTW-installatie. Een split airco systeem is een mooie oplossing. Een buitenunit en een binnenunit aan de wand, een wandmodel is het eenvoudigst. Let altijd op dat de binnenunit nooit op uw bed blaast.

Een wandmodel boven uw bed is het beste, dan ligt u nooit in de luchtstroom van het wandmodel. De buitenunit kan op het dak staan of aan de wand worden gemonteerd. Let op als de buitenunit op het dak wordt geplaatst als een dak slecht geïsoleerd is kan er resonantie optreden.

Airco slaapkamer

Multi split airco

Een Multi split airco systeem is niets anders dan meerdere airco’s op een buitenunit. Met dit aircosysteem kunt u meerdere ruimtes verkoelen of verwarmen, maar de buitenunit kan maar een ding tegelijk. Een Multi split airco heeft vele voordelen omdat er meerdere ruimtes op een buitenunit kunnen worden aangesloten. Op dit aircosysteem kunnen verschillende uitvoeringen op worden aangesloten. Een wandmodel wordt vaak toegepast, maar er passen ook meerdere uitvoeringen op.

Om de juiste keuze te maken kan een airco-installateur u alles vertellen welke binnen units bij de juiste ruimte horen. Airco’s met een energielabel zijn energiezuiniger en verbruiken minder energie.

Geluid single split airco

Deze nieuwe norm is dat het single split buitendeel nog 40 dB(a) geluid mag produceren vanaf 22:00u, op de erfgrens. Ik vertel u dat deze norm op dit moment 65 dB(a) is! Dus een aanscherping van 38% dat zijn hele serieuze aanpassingen! We noemen dit een heel verkeerd geluid afgeven, in de tijd dat juist de echte transitie in gang is gezet en Nederland zich open begint te stellen voor veranderingen en duurzamer leven.

Maar is dit niet haalbaar dan? Ja zeker wel, maar realistisch is het niet. Het gaat namelijk om de manier en communicatie, er zijn keuzes gemaakt zonder goed naar de materie te kijken. Kennis en kunde is een heel belangrijk gegeven in het verduurzamen van een huis of gebouw. Als de   norm dan wordt aangescherpt, wat logisch is in een aantrekkende markt, dan is het heel belangrijk om de juiste mensen aan tafel te hebben hiervoor. Een goed voorbeeld is deze geluidsarme opbouw.

Geluidsomkasting warmtepomp

Onderhoud airco unit

Ten tweede hebben ze regelmatig onderhoud en verzorging nodig om goed te functioneren. Tenslotte kunnen ze een negatieve invloed hebben op het milieu als ze niet op verantwoorde manier worden gebruikt. Daarom is het belangrijk dat u de voor- en nadelen van airconditioning tegen elkaar afweegt voordat u een beslissing neemt. Met een deskundig advies kunt u de perfecte oplossing vinden om uw huis de hele zomer lang koel en comfortabel te houden.

Onderhoud airco unit
Mobiele airco

Mobiele airco

Een mobiele airco is geen single split set en maakt redelijk veel geluid. Het is ook niet te vergelijken met een wandmodel. Een mobiele airco is uitgerust met een warmtewisselaar die de overtollige warmte via een slang naar buiten afvoert. De airco heeft ook vaak een lager energielabel. En kan niet als radiator gebruikt worden.

Tevreden klanten

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Onze tips over: Airconditioning

Multi spilt airco unit
Multi split airco
airconditioning in huis
Airconditioning
single split airco
Split airco unit