Airconditioning

Airconditioning in huis

In steeds meer woningen wordt airconditioning geplaatst. Een airco thuis wordt binnen een paar jaar een standaard. Je kunt met een airco koelen en verwarmen. Op iedere airco zit een verwarmingsfunctie. Alle airco’s zijn energiezuinig dat betekent dat ze erg zuinig zijn met het energieverbruik. Dit verbruik wordt aangegeven met een getal, de COP.

Airconditioning in huis

Airco koelen en verwarmen

Koelen of verwarmen met een airco, steeds vaker kiezen mensen voor deze optie. De beste airco voor verwarmen is een aspect waar veel consumenten op letten. Verwarmen zonder gas maar met de opbrengst van de zonnepanelen. Een airco is energiezuinig. Een airco met een verwarmingsfunctie kan tot -10 graden blijven verwarmen zonder koelcapaciteit te hoeven inleveren.

De kamer heeft ook in de winter een aangename temperatuur. In de buitenlucht zit dus veel goedkope energie. Met een airco in huis kunt u veel gas besparen door de airco slim in te zetten. Een airco is energiezuinig maar een airco kan ook koelen en verwarmen. De airco met een verwarmingsfunctie kan tot -15 graden het volle vermogen leveren. Met een airconditioning kunt u geen warm water maken.

Airco koelen of verwarmen

Airco kopen

Als u dol bent op scherpe prijzen dan moet u goed opletten! Goede service, een nette montage, goed aangelegde installatie, een laag energieverbruik verdienen zich altijd terug. Goedkopere airco’s verbruiken meer energie bij hetzelfde koelvermogen. Een airco die energiezuinig is zal ook minder geluid maken. Een goede airco kan de temperatuur eenvoudig op een aangenaam niveau houden, ook bij een hogere buitentemperatuur.

Wilt u direct aan de slag? Vraag dan een offerte op maat aan. Vul dan snel de onderstaande gegevens in en er wordt direct contact met u opgenomen.

Airco formulier – klein
Airco in huis

Airco in huis

Airco met verwarming thuis dat gaan we steeds meer zien in woningen die minder gas willen gaan gebruiken. Een airco is energiezuinig en heeft een hoge COP. De airco is een alternatief voor de warmtepomp. Een split unit kan koude of warme lucht blazen. Wat steeds meer gebruikt wordt om in de winter de ruimte op aangenaam niveau gehouden is een radiator model. Warmte stijgt op en als dat vanaf de onderkant de ruimte in geblazen gaat worden, voelt dat comfortabel aan.

Single Split Airco

Een Single Split Airco bestaat uit 1 binnen en 1 buitendeel, dit is 1 set. Een single split unit airco kan 1 ruimte koelen of verwarmen. Een Multi Split Airco kan meerdere ruimtes koelen of verwarmen en heeft 1 buitenunit. 

Single split airco
Multi split airconditioning fujitsu

Multi Split Airco

Een multi-split airconditioning-systeem is een airconditioningsysteem dat gebruikmaakt van één buitenunit om meerdere binnenunits te koelen of te verwarmen. Dit is in tegenstelling tot een enkele split-airco, die gebruikmaakt van één buitenunit en één binnenunit. Een multi-split airco is handig wanneer je meerdere ruimtes wilt koelen of verwarmen met één buitenunit, omdat dit minder ruimte inneemt en minder lawaai maakt dan het gebruik van meerdere enkele split-airco’s.

Split unit

Een split unit kan een ruimte op de juiste temperatuur krijgen. Een split unit kan verkoelen, ontvochtigen en ventileren. Dit zijn standaard functies net zo als een verwarmingsfunctie op de airco. Als u een split unit airco kopen gaat, kunt u niet verschillende ruimtes op de juiste binnentemperatuur krijgen. De lucht verplaatsen van de ene ruimte naar andere ruimte is de airconditioner niet voor geschikt. Doordat de airconditioning te lang moet draaien zal ook de luchtvochtigheid dalen wat niet prettig is.

Airco split units

Soorten airco’s

Een airconditioner is vaak op voorraad leverbaar. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment, maar belangrijk is wel dat u de juiste kiest. Een airco-installateur meet altijd de kubieke meters om te kijken welke airco bij u past. Er zijn ook airconditioning systemen die bacteriën en virussen kunnen opruimen. Dit zijn units die voorzien zijn van een nieuwe techniek. Alle airconditioning systemen maken tijdens het koelen condens, hier moet een voorziening voor gemaakt worden.

Split airco

Multi split airco

VRF airco systeem

Mobiele airco

Direct aan de slag met een betrouwbare partij met ervaring en kennis op het gebied van airco installaties? Vul dan het onderstaande formulier in en er wordt zeer spoedig contact met u opgenomen.

Airco formulier – klein

Split unit airco

Airconditioning units kunnen koelen en verwarmen, de ventilator blaast de lucht in de ruimte. Tijdens het koelen zal de luchtvochtigheid langzaam gaan dalen. In de binnenunit zit een filtersysteem, deze luchtfilter zal regelmatig gereinigd moeten worden.

Split airco
Energieverbruik airconditioning

Energieverbruik Airconditioning

Veel mensen denken dat een airco veel energie verbruikt dat was vroeger zo, maar tegenwoordig hebben alle airco’s een energielabel. Er zijn airco’s met een energielabel A en A+ en A++. Veel gerenommeerde merken zoals Panasonic, Mitsubishi hebben machines die aan de hoogte normen voldoen. Als u ook nog eens energie van de zonnepanelen hebt kunt u de opgewekte energie hiervoor gebruiken en kost het dus niets!

Airco in huis is een duurzame oplossing in huis

Met een airco kunt u het gehele jaar gebruiken voor de koeling maar ook voor de verwarming. Door de afstandsbediening kunt u de unit instellen. Door een speciale module kunt u de airco ook aanmelden op een klimaatregeling. Let hier wel bij op als u een airco kopen gaat. Een airco kopen met vijf jaar garantie op de compressor is een goede deal.

Duurzame oplossing
Geluid van een buitenunit

Geluid van een buitenunit

Deze nieuwe norm is dat het buitendeel nog 40 dB(a) geluid mag produceren vanaf 22:00u, op de erfgrens. Ik vertel u dat deze norm op dit moment 65 dB(a) is! Dus een aanscherping van 38% dat zijn hele serieuze aanpassingen! Maar is dit niet haalbaar dan? Ja zeker wel, maar realistisch is het niet. Het gaat namelijk om de manier en communicatie, er zijn keuzes gemaakt zonder goed naar de materie te kijken.

Wat kost een airconditioning in huis?

Een vaste airco zonder buitenunit laten installeren kost gemiddeld tussen de 1100 en 3000 euro. Het plaatsen van een vast aircosysteem met 1 binnen- en 1 buitenunit kost ongeveer 1600 euro. Kies je voor airco voor meerdere ruimtes op een buitenunit (multi split airco), reken dan op een prijs van 800 à 1000 euro per bijkomende airco-unit. Een mobiele airco in huis heeft vaak een lager vermogen dan hun vaste tegenhangers. Het voordeel van deze mobiele airco’s is dat er ook geen installatiekosten aan verbonden zijn. Deze beginnen al vanaf 250 euro.

F gassen

F-gassen

Aan een airco-installatie mag alleen een F gassen gecertificeerde monteur werken die in dienst is van een bedrijf die een BRL 100 certificering heeft Om een goede airco-installatie te berekenen of te installeren is wel wat vakmanschap nodig. Na oplevering krijgt u van de installateur certificaten die bij de installatie behoren en dat deze door een bedrijf met certificaat is aangelegd. Het kan voorkomen dat u milieu controle krijgt en dan moet u deze papieren laten zien. Ook vragen steeds meer groothandels naar deze papieren als er een garantie geclaimd moet worden.

Coëfficiënt of performance

Alle airco’s zijn energie zuinig en hebben een hoge Coëfficiënt of performance. De hoogte van de Coëfficiënt of performance hangt af van het type, merk en de toepassing. De compressor speelt hierin ook een belangrijke rol. Als u een airconditioning met een hoge COP waarde van de airco wilt dan moet u een airco kopen waar dit bij aangegeven is in de beschikbare documentatie. Een airco kopen met een lage COP is vaak minder energiezuinig.

COP waarde van een airco geeft niets anders aan dan het rendement van de unit. Een COP van 4 wil zeggen dat u er 1 euro energie in stopt en u er voor 4 euro energie uit krijgt in de vorm van koude of warme lucht.

Cop warmtepomp

Kwaliteit airconditioning systemen

Steeds meer merken airconditioners zie je de laatste tijd in woningen geïnstalleerd worden. Belangrijk is om te kijken hoelang garantie de compressor heeft. Veel montage bedrijven denken dat ze ook een airco-installateur zijn en je ziet ook dat ze een veel lagere prijs hebben dan gecertificeerde airco installateurs.

Onze tips over: Airconditioning

Airconditioning in huis
Airco in huis
Single split airco
Single split unit
Multi spilt airco unit
Multi split airco