Warm water zonder gas

Warm water zonder gas

Warm water zonder gas

Warm water zonder gas! Een gasloze woning is uiteindelijke doel van de overheid om afscheid te nemen van de fossiele brandstoffen. Maar hoe kunnen we  nu warm water maken zonder gas? Hieronder komen enkele opties voorbij.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een hele duurzame oplossing om warmwater te maken. De zon is gratis en schijnt minimaal 200 dagen per jaar! Hoe werkt een zonneboiler? Op de zonneboiler pagina kunt u alles lezen over de zonneboiler. 

Warm water zonder gas met een zonneboiler

Subsidie zonneboiler 2021

Als u gaat investeren in een zonneboiler dan kunt u subsidie aanvragen voor de zonneboiler. Op onze pagina kunt u  alle informatie vinden over de subsidie van de zonneboiler.

PVT systemen

PVT systemen hiermee kunt u tegelijk stroom opwekken en tegelijkertijd warm water. PVT systemen zijn zonnepanelen die stroom opwekken en daarachter zit een collector die de omgeving temperatuur aanneemt om warm water op te warmen. Als de zon schijnt dan worden en zonnepanelen warm. Hiermee kan het warme water opgewarmd worden en hiermee bespaart u veel co2 uitstoot.

Subsidie PVT systemen 2021

Als u investeert in een PVT installatie heeft u recht op subsidie. Hoeveel subsidie er op een pvt installatie zit kunt u hier lezen.

Elektrische boiler

Vroeger toen er nog geen gas was hadden vele woningen een elektrische boiler in huis. Een grote witte boiler maakte in korte tijd een vat vol warm water. Tegenwoordig zie je deze boilers steeds vaker terug keren in woonhuizen, deze boilers zijn tegenwoordig wel een heel stuk zuiniger en je kunt ze zelfs met een app bedienden. Als de woning voorzien is van zonnepanelen kan je de boiler programmeren dat hij warm water maakt als de zon schijnt, dan gaat de opgeleverde energie direct naar de boiler waardoor er geen energie verloren gaat.

Warmtepomp boiler

Warm water maken zonder gas kan ook met een warmtepomp boiler. Een warmtepomp boiler is een boiler met een ingebouwde warmtepomp. Deze kan alleen maar warm water bereiden voor sanitaire doeleinde. Lees hieronder meer over de warmtepomp boiler.

Subsidie warmtepomp boiler 2021

Een warmtepomp boiler is ook een duurzame oplossing om gasloos warm water te maken. Hier zit ook subsidie op en hieronder leest u meer over de warmtepomp subsidie.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: