Hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Uw huis duurzaam verwarmen en minder aardgas verbruiken? Dan is een Hybride Warmtepomp wellicht een goede oplossing voor uw woning. De Hybride Warmtepomp werkt samen met de bestaande cv ketel. De Hybride Warmtepomp  zorgt ervoor dat u een flinke besparing op de CO2 uitstoot krijgt, maar zorgt ook voor een besparing op de gasrekening. Een besparing van 30% op de gasrekening is zeker haalbaar. Ook komt u met de aanschaf van een Hybride Warmtepomp in aanmerking voor subsidie zodat de aanschafkosten flink omlaag gaan en u jaarlijks vele euro’s bespaart op de energierekening.

hybride

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Hoe werkt een Hybride Warmtepomp? Naast uw bestaande cv ketel komt de hydro module van de warmtepomp te hangen. Deze hydro module wordt aangekoppeld  op de bestaande cv ketel. Doormiddel van een weersafhankelijke regeling wordt of de warmtepomp of de cv ketel aangestuurd om de woning te verwarmen. Als de warmtepomp de woning niet meer warm kan krijgen komt de cv ketel erbij, zodat u toch uw woning op een energiezuinige manier kan verwarmen.

Hoe kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Om een woning met een warmtepomp te verwarmen is het belangrijk dat  uw woning goed geïsoleerd is. Hoe beter de woning geïsoleerd is hoe minder energie u nodig heeft om uw woning op de juiste temperatuur te houden. Als uw woning nog niet optimaal geïsoleerd is kunt u toch gebruik maken van een Hybride Warmtepomp. Dit komt omdat u nog altijd de cv ketel heeft die kan bij verwarmen als de HW de woning niet op de juiste temperatuur krijg.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?

Een woning geschikt maken voor een all-electric warmtepomp oplossing is voor de meeste woningen een flinke opgave. Een warmtepomp kan op een energiezuinige manier zonder gebruik te maken van het aardgas warm water maken. Om de woning op een lage tempratuur te verwarmen zal het water tempratuur tussen de 40 en 54 graden zijn. Hierdoor is een Hybride Warmtepomp een relatief goedkope oplossing om een woning te verwarmen. Uiteraard is het altijd belangrijk om te zorgen dat de woning goed geïsoleerd is. Kijk goed naar waar u de woning kan verbeteren. U zal merken hoe beter  het dak en vloer is geïsoleerd is hoe aangenamer het binnenklimaat is.

Warmtepomp met bestaande radiatoren

Een bestaande woning is vaak voorzien van radiatoren, deze radiatoren zijn berekend om een woning te verwarmen met een cv ketel. Vroeger verwarmde de bestaande cv ketel het afgifte systeem met een aanvoer tempratuur van ongeveer 80 graden warm water. Hierop is ook het afgifte systeem berekend. Als de woning beter is geïsoleerd dan kan de aanvoer tempratuur van de cv ketel omlaag gezet kunnen worden. Als u de cv ketel instelt op een maximale aanvoer tempratuur tussen de 50-60 graden kunt u eenvoudig kijken of u de woning kunt verwarmen.

Laag temperatuur verwarming (LTV): dit zijn speciale radiatoren die ontworpen zijn om met een lagere aanvoertempratuur een ruimte te verwarmen. Deze radiatoren zijn vaak wat dikker en langer er zitten ook vaak kleine fan motoren in die de warmte door de radiator heen trekken. Deze radiatoren doen het beter als zij meer warm water aangevoerd krijgen.

Vloerverwarming met een hybride warmtepomp

Een ideale combinatie om een warmtepomp de vloer te laten verwarmen. Op de vloer van de woning worden kunststof slangen gemonteerd waar warm water door heen stroomt. Het warme water verwarmd de vloer en geeft de warmte weer af aan de ruimte. Als de vloerverwarming goed is aangelegd kan de warmtepomp op een zeer lage tempratuur de ruimte verwarmen. De ideale tempratuur van het water in de vloer ligt tussen de 30 en 33 graden water iets wat een warmtepomp  met heel weinig energie kan produceren.

Hybride warmtepomp subsidie 2021

De overheid stimuleert duurzame investeringen.

Als u een hybride warmtepomp aankoopt dan heeft u recht op een warmtepomp subsidies Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Deze hybride warmtepomp subsidies zijn onderverdeeld in verschillende product- en doelgroepen. Per merk of toepassing zijn er verschillende producten die in aanmerking komen. De hoogte van de ISDE-subsidie hangt af van het soort hybride warmtepomp installatie en het vermogen. Naast subsidie op hybride warmtepompen, zijn er ook subsidies op bijvoorbeeld het isoleren van uw woning. Met deze hybride warmtepomp subsidies is het nog aantrekkelijker om uw woning duurzaam te verwarmen.

financiering energie besparende maatregelen

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: