Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Zonneboiler subsidie

Subsidie zonneboiler

Investeren in een zonneboiler maakt duurzaam verwarmd water toegankelijk en bespaart bijna de helft op energiekosten voor warm water. Met de zonneboiler subsidie wordt aanschaf aantrekkelijker, afhankelijk van de zonneboilers grootte en type. Een standaard zonneboiler kost circa € 3.800, inclusief installatie, met een subsidie rond de € 1.200. Echter, vanaf 2024 is de subsidie voor grotere systemen verlaagd, waarbij de vergoeding 40 tot 50 procent minder is dan het voorgaande jaar.

Zonneboiler subsidie

Voorbeelden zonneboiler subsidie

De ISDE-subsidie maakt de aanschaf van een zonneboiler financieel aantrekkelijker voor huiseigenaren, waarbij de subsidie afhankelijk is van het energievermogen van de zonneboiler. In 2023 werd de subsidie verhoogd, dekking biedend tot 30% van de installatiekosten. Subsidiebedragen variëren tussen € 300 en € 1.750, afhankelijk van de zonneboilers capaciteit, zoals vermeld op de RVO-lijst.

Een zonneboiler, bestaande uit een zonnecollector en warmwaterboiler, halveert het energieverbruik voor warm water. Bij onvoldoende zonlicht neemt een alternatief apparaat, zoals een gasketel of warmtepomp, de verwarming over. Voor het aanvragen van subsidie moet de zonneboiler nieuw zijn, vermeld staan op de RVO-lijst, geïnstalleerd door een erkende installateur, en binnen 24 maanden na installatie aangevraagd zijn bij RVO.

Wat is ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie is een initiatief van de overheid om duurzame energiegebruik te stimuleren door financiële ondersteuning te bieden voor het installeren van warmtepompen in bestaande gebouwen. Het doel is het gasverbruik te verminderen en de transitie naar duurzame energiebronnen te versnellen. Voor deze subsidie gelden specifieke eisen, waaronder de vereiste dat de installatie wordt uitgevoerd door een erkend installateur.

In 2024 is er een budget van 605 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de ISDE, wat de sterke commitment aan duurzaamheid benadrukt. Deze subsidie is exclusief voor bestaande bouw. Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden en het bijhouden van het beschikbare budget kan men terecht op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

ISDE subsidie zonneboiler

Voorwaarde subsidie op zonneboilers

Subsidievoorwaarden voor zonneboilers zijn strikt en gericht op het stimuleren van duurzaam energiegebruik. Belangrijk is dat de zonneboiler, inclusief alle componenten zoals collectoren, buffervat en pomp, nieuw zijn en vermeld staan op de Meldcodelijst van RVO. Installatie door een erkend bedrijf is vereist, en de zonneboiler moet in een Nederlandse woning staan.

Subsidieaanvragen dienen binnen 24 maanden na installatie, met overlegging van factuur en betaalbewijs, ingediend te worden. Installaties in woningen met een omgevingsvergunning voor 1 juli 2018 komen in aanmerking. Een extra subsidie is beschikbaar bij uitvoering van een isolatiemaatregel binnen 24 maanden. Aanvragen lopen via rvo.nl, waarbij een DigiD nodig is. Voor de meest actuele en officiële voorwaarden, bezoek www.rvo.nl.

Subsidies en leningen

Subsidies voor zonneboilers vormen een belangrijk onderdeel van de financiële steunmaatregelen die de overheid biedt voor de verduurzaming van woningen. Naast de specifieke subsidies voor zonneboilers, bestaan er ook subsidies en leningen voor andere verduurzamingsmaatregelen zoals isolatie, zonnepanelen, en duurzame renovatieprojecten. Deze regelingen kunnen vaak gecombineerd worden met de subsidie voor warmtepompen, wat bijdraagt aan een holistische aanpak van woningverduurzaming.

Zowel de landelijke overheid als lokale instanties streven ernaar om met deze financiële ondersteuningen de energiebesparing te bevorderen en de overstap naar duurzame energie te faciliteren. Voor een compleet overzicht van alle beschikbare regelingen en de bijbehorende voorwaarden, is het raadzaam de RVO-website te consulteren.

Tevreden klanten

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Meer over subsidies en leningen:

Warmtepomp subsidie
Warmtepomp subsidie
Isolatie subsidie
Isolatie subsidie
Energiebesparende maatregelen
Energiebespaarlening