Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Elektrische boiler

Elektrische boiler in huis

Een nieuwe elektrische boiler is een vat met water dat elektrisch wordt verwarmd. De toepassing kan zijn voor warm tapwater voor de keuken of badkamer en het liter model is afhankelijk van de individuele behoeften. Er is een breed assortiment elektrische boilers met een regelbare thermostaat waarmee de ingestelde temperatuur altijd behaald kan worden, afhankelijk van het type verwarmingselement. De elektrische boiler kan een goede vervanging zijn voor de traditionele cv-ketel. Als u zonnepanelen op het dak heeft liggen dan kunt u vele dagen per jaar de boiler opwarmen met de gratis opgewekte zonnestroom.

elektrische boilers

Kies voor de meest energiezuinige elektrische boiler

Een elektrische boiler met een energielabel c in combinatie met een grote boiler is het belangrijk dat het type elektrische boiler voldoende warm water kan verwarmen zodat de hoeveelheid warm water altijd in de boiler aanwezig is. De nieuwste generatie elektrische boilers verbruiken minder elektriciteit. Bij een elektrische boiler kiezen is het belangrijk om te kijken naar het type vat, voldoende capaciteit heeft om de hoeveelheid warm water te verwarmen. Kies altijd de meest energiezuinigste elektrische boiler die er maar is. De meeste elektrische boilers hebben een energie label. Een elektrische boiler met een energielabel dat begint bij A++is de meer energiezuiniger dan een elektrische boiler met energielabel C. Een A of A++ zijn de meest energiezuinigste boilers.

Naast het kiezen van de energiezuinigste elektrische boiler kunnen consumenten door hun warm watergebruik ook energiekosten besparen.

Energiezuinig

Watergebruik reduceren

Het opgewarmde water mag niet onnodig lopen, zet de kraan bij het wassen van de handen op tijd uit. Kijk ook of de kraan in te stellen is om het aantal liter warm water. Energiebesparing bij de douche als de thermostaat alleen een graad minder zet bespaart u geld. De thermostaat instellen op 38 tot 40 graden is voldoende om een douche te nemen. Als u een regen douche heeft dan is een grote elektrische boiler nodig.

Verschillende modellen elektrische boilers

Dit zijn verschillende modellen elektrische boilers met een energielabel hebben geen last van kalkvorming en worden ook wel antikalk boilers genoemd. Door hard water kan kalk zorgt er niet alleen in schoner water, maar ook in een hogere levensduur en minder onderhoud. Doordat er zoveel soorten boilers zijn is het goed om de juiste boiler te kiezen zodat u snel opgewarmd water heeft. Belangrijk is hoe snel het koud water weer opgewarmd is en belangrijk om naar te kijken is het totale waterverbruik. Een boiler zonder kalkaanslag is ook een zuinigere boiler.

elektrische boiler


Schakel de elektrische boiler uit als je weg bent

Vooral elektrische boilers met een energielabel c zonder regelbare thermostaat veroorzaken hoge stand-by verliezen omdat ze het water de klok rond warm houden, ook al is warm water maar een paar minuten nodig. Het loont dus om ook na korte afwezigheid kleinere elektrische ketels uit te schakelen. Elektrische boilers kunnen ’s nachts worden losgekoppeld van het lichtnet met timers. Als je langer op vakantie gaat, kun je de elektrische boiler voor lange tijd uitschakelen.

Optimaal geïsoleerd elektrische boiler

Vooral elektrische boilers met een energielabel c zonder regelbare thermostaat veroorzaken hoge stand-by verliezen omdat ze het water de klok rond warm houden, ook al is warm water maar een paar minuten nodig. Het loont dus om ook na korte afwezigheid kleinere elektrische ketels uit te schakelen. Elektrische boilers kunnen ’s nachts worden losgekoppeld van het lichtnet met timers. Als je langer op vakantie gaat, kun je de elektrische boiler voor lange tijd uitschakelen.

Elektrische warm water boiler kopen

Welke elektrische warmwaterboiler moet ik kopen?

Een warm water boiler is een elektrische boiler dat het sanitaire water in uw woning op snelle en effectieve manier verwarmt. Veel (elektrische) boilers leiden tot een laag energieverbruik. Om de juiste warmwaterboiler te kunnen selecteren is het belangrijk dat er goed gekeken wordt wat de gezinssamenstelling is en wat de waterbehoefte is. Een elektrische warmwaterboiler heeft een laadtijd dat betekent dat er een bepaalde periode nodig is om de hoeveelheid liter water kan verwarmen.

Indirecte gestookte boiler

Deze boilers zorgen voor warm water uit de bestaande cv-ketel. Het water uit de ketel wordt door een warmtewisselaar indirect verwarmd in de boiler. Zo komt u nooit warm watertekort. Zo heeft u altijd enkele liter water voor het douchen of bad op voorraad.

Indirecte gestookte boiler

Wat is de vereiste capaciteit voor mijn boiler?

De boiler met warm water moet de voldoende capaciteit hebben om genoeg warm water te leveren. Een gezin met twee kinderen heeft een extra grootte boiler warm water nodig in vergelijking met een gezin zonder kinderen. Je zou met 2 personen een 120 liter elektrische boiler moeten kopen. Een boiler met een inhoud van 300L kan voldoende warm water leveren voor een klein gezin. 80 liter warm water heb je per persoon nodig om te douchen. Voor een bad verbruik je meer warm water, het aantal liters is afhankelijk van de afmetingen van het bad. Misschien heb je dan een boiler nodig met meer vermogen.

Beste elektrische boiler

Wat is de beste elektrische boiler? De moderne manier van water verwarmen is natuurlijk elektrisch. Elektrische boilers hebben enorm veel voordelen ten opzichte van de ouderwetse manier van water verwarmen – zo zijn elektrische boilers a++ aanzienlijk veiliger, en hebben ze veel minder aansluitingen en afvoeren nodig dan ouderwetse gasinstallaties.

Een elektrische boiler a ++ kopen is voor iedereen aan te raden, zeker als vervanging van je huidige boiler. Het kost een beetje, en bespaart een hoop geld op de lange termijn – daarnaast doe je natuurlijk iets goeds voor de wereld om je heen.

Wil je ook graag overstappen op een elektrische boiler? Of heb je er al één, en ben je op zoek naar een grotere, nieuwere of gewoon de beste elektrische boiler?

Beste elektrische boiler selectie:

TA15C1E5STD - 150 liter heet water tank - Panasonic
150L elektrische boiler
TA15C1E5STD - 150 liter heet water tank - Panasonic
200L elektrische boiler
TA15C1E5STD - 150 liter heet water tank - Panasonic
290L warmtepomp boiler

Horizontale elektrische warmwaterboiler

Een horizontale boiler is dankzij zijn afwijkende formaat uitermate geschikt voor omgevingen met beperkte verticale ruimte. Dit gaat niet ten koste van de functionaliteit, want horizontale boilers lenen zich voor gebruik tot wel 300 l waterbuffer en verbruiken relatief weinig energie.

horizontale elektrische boiler
Close in keukenboiler

Close-in keukenboiler

Een keukenboiler of plintboiler is speciaal ontworpen voor toepassing in de keuken en valt op door zijn compacte formaat. Hierdoor is de boiler eenvoudig onder de gootsteen te bevestigen, zoals bijvoorbeeld in een keukenkastje. Er is keuze uit een 10 liter of 15 liter afhankelijk van het water verbruik. Je kunt dit producten het beste aansluit op het elektriciteitsnet op een eigen groep in verband met het vermogen. Er zijn ook keukenboilers die horizontaal onder de plint gemonteerd kunnen worden. We noemen dit ook wel plintboiler en hebben een inhoud van 10 liter.

Type boiler

Er zijn vele verschillende soorten boilers. Van energielabel a tot energielabel c. Elektrische warmwaterboilers zijn er in verschillende soorten en liters. Een boiler van 50 liter is niet geschikt voor vier personen. Er moet dus goed gekeken worden naar het aantal liter je nodig hebt voor het verbruik. Een 120 liter boiler is niet geschikt om een bad te vullen met warm water. Voor een huishouden is dan 120 liter water ook alweer aan de krappe kant. Een huishouden van 4 personen en gebruikt meerdere tappunten heeft meer vermogen nodig en dan moet het elektriciteitsnet standaard voorzien zijn een hoge capaciteit om grotere boilers te plaatsen.

Type boiler

Warmtewisselaar in boiler

In iedere boiler zit een warmtewisselaar die een hoeveelheid water warm kan maken in een bepaalde tijd. De hoeveelheid water die een huishouden nodig heeft, is van belang voor het selecteren van de juiste boiler. De capaciteit en het aantal liters water wat een huishouden nodig heeft, is van belang om te kiezen voor de juiste boiler.

Close in keukenboiler

In de keuken heb je niet veel warm water nodig en vaak is het lastig voor de installateurs om er een waterleiding te monteren. In iedere keuken is warm water nodig. Voor warm water in de keuken is de close in keukenboiler ontwikkeld. Voor in de keuken hoef je niet zoveel liters water nodig uit de kraan. De capaciteit hangt af van de hoeveelheid water uit de kraan komt.

Close in keukenboiler

Voldoende warm water

Heeft u een boiler nodig? De boiler adviseurs voorzien huiseigenaren van je juiste boilers. De capaciteit, minimale levensduur en snelle levering zijn belangrijk als u snel warm water nodig heeft. De warmtewisselaar met voldoende capaciteit hebben om een bad te voorzien van warm water.

Zonneboiler

Zonneboilers zijn zeer milieuvriendelijke boilers die de kracht van zonne-energie benutten om uw water te verwarmen. Er zijn diverse opties voor de zonneboiler je kan kiezen voor 1 warmtewisselaar, maar je kunt ook kiezen voor een 2e warmtewisselaar Deze kan dan verwarmd worden door een warmtepomp. Als u ook nog zonnepanelen heeft dan kunt u de duurzame energie inzetten om uw woning te voorzien van warm water. Als de warmte van de zon in koudere jaargetijden niet genoeg is, zorgt een speciaal verwarmingselement ervoor dat u nog steeds over warm water kunt beschikken. Ook kan de zonneboiler samen met een warmtepomp aangesloten worden. Deze boilers hebben een energielabel. Een energielabel met de energieklasse A.

Zonneboiler

Slimme boilers = de toekomst

Slimmere elektrische boiler beschikken over nieuwe technologieën in elektrische verwarming. De nieuwste elektrische boilergeneratie wordt geleverd met internetaansluitingen en heeft een scala aan geavanceerde monitoringsystemen.

Dit analyseert het energieverbruik. Dit is allemaal voorzien in de slimme boiler. Slimme boilers hebben twee kenmerken: Energiezuinig en Smart Boilers kunnen ook werken via smartphoneapp. Je krijgt informatie over energieverbruik. Dit is handig voor het instellen van de tijd tijdens baden en douches. Zo gebruikt u niet te veel water en het verbruik is goed te monitoren.

YouTube video
Bron: slimme boiler masterwatt

Warmtepompboiler

Een warmtepomp boiler is een boiler die door een warmtepomp wordt gevoed, deze boilers hebben een stille compressor. De warmtewisselaars die in deze boilers zit kan het warme water in enkele uren opwarmen. De warmtepomp boiler gebruikt alleen stroom.

De boilers hebben een energiezuinig energielabel. De boilers zijn goed geïsoleerd en de mantel is van harde Pu. In installateurs moeten wel een inlaatcombinatie plaatsen omdat de druk in de waterleiding te hoog kan worden.

Warmtepompboiler

Tevreden klanten

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Onze tips over: Warm water

zonneboiler platdak
Zonneboiler
warm water met een warmtepomp
Warm water