Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

PVT panelen

Voordelen PVT panelen

PVT-panelen vormen een twee-in-een oplossing, ook bekend als PVT-systeem. Met standaard PVT panelen wekt u zowel stroom als warmte op, met de kracht van de zon op uw dak. Zo behaalt u maximaal rendement met hybride PVT-panelen op uw dak en kunt u besparen op uw gas- en elektriciteitsrekening. Een PVT-systeem is een hybride zonnepaneel met daarachter een thermische collector. In de collectoren achter het PVT-paneel, waarin een mengsel van water en glycol is verwerkt, wordt energie onttrokken uit het PVT-zonnepaneel en de buitenlucht.

pvt panelen

Onderdelen pvt installatie

Dit dient als bron voor de warmtepomp. Het PVT-paneel vormt slechts een onderdeel van het gehele plug & play systeem. Dit betekent dat alle onderdelen eenvoudig op elkaar kunnen worden aangesloten en optimaal samenwerken. Het systeem bestaat uit onder andere de volgende componenten:

  • PVT-panelen
  • Warmtepomp
  • Boilervat
PVT installatie

Hoe het werkt: PVT-systeem

Het PVT-systeem wekt zowel elektriciteit op als warmte. Net zoals bij traditionele zonnepanelen wordt het zonlicht dat op het paneel schijnt, omgezet in gelijkstroom. Deze elektriciteit wordt echter niet direct gebruikt voor bijvoorbeeld uw koelkast of verlichting; daarvoor wordt wisselstroom gebruikt. De gelijkstroom moet daarom naar wisselstroom worden omgezet. Om deze reden worden de PVT-panelen aan een omvormer gekoppeld. Vanuit deze omvormer gaat de elektriciteit naar uw meterkast, waarna u deze kunt gebruiken voor uw apparaten en andere toepassingen. De zonnepanelen leveren de elektriciteit voor de warmtepomp.

pvt-systeem volthera

Verschillende soorten PVT-systeem

En dan hebben we natuurlijk ook nog het opwekken van warmte. Dit begint bij de collectoren achter de panelen, waar zo’n 15 liter vloeistof doorheen stroomt. Dit mengsel van water en glycol warmt op doordat warmte onttrokken wordt uit de hybride zonnepanelen en de buitenlucht. Vervolgens gaat de vloeistof naar de warmtepomp en draagt daar zijn warmte over. De zonnecollectoren vormen dus de bron voor de warmtepomp. Een stille en onzichtbare bron! De warmtepomp behaalt de beste resultaten als de afgiftetemperatuur zo laag mogelijk is.

Daarnaast kan het ‘triple solar’ systeem zowel voor verwarming als koeling in woningen worden gebruikt, wat zorgt voor een efficiënte en duurzame oplossing.

Hybride PVT-systeem

Voor bestaande woningen die nog niet geschikt zijn om van het gas af te gaan, is het hybride systeem wordt, wordt flink bespaard op de energie- en gasrekening. Ook zit er subsidie op de PVT-panelen, waardoor de investering sneller terugverdiend wordt; de terugverdientijd is dus korter.

Deze lage temperatuurverwarming is ook beschikbaar voor de bestaande bouw. Bij de hybride oplossing neemt de cv-ketel op de koudste dagen het verwarmen over van de warmtepomp. Op deze manier kan er 70 tot 80% bespaard worden op het aardgasverbruik.met PVT-panelen een goede tussenoplossing. Met deze hybride oplossing, waarbij duurzaam verwarmd

Hybride pvt systeem
all electric warmtepomp

All electric systeem

Nieuwbouwwoningen mogen niet meer op het gasnetwerk aangesloten worden. Er moet dus een alternatief gevonden worden voor het verwarmen van de woning en het tapwater. In dit geval is een All-electric systeem ideaal! Bij een All-electric PVT-paneel wordt over het algemeen een groter boilervat geplaatst dan bij een hybride systeem, omdat de cv-ketel niet meer kan bijspringen voor het verwarmen van het tapwater.

Bij nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor vloerverwarming, waardoor het afgiftesysteem direct geschikt is voor verwarming met een warmtepomp. Een PVT-systeem is de oplossing voor een woning zonder gas en het is zeker de moeite waard om subsidie voor de PVT-panelen aan te vragen.

PVT-paneel

Een PVT-paneel is een combinatie van een PV-paneel en thermische zonnepanelen. Met PVT-panelen kunt u op een duurzame manier warm tapwater en stroom opwekken. PVT-panelen zorgen voor een zeer hoge totale energetische efficiëntie. Als u traditionele zonnepanelen op uw dak heeft liggen, is er vaak geen ruimte meer voor hybride panelen.

Een zonnepaneel levert alleen elektriciteit, terwijl de opbrengst van PVT-panelen ook de opgewekte warmte, de thermische energie, betreft. Vooral op een schuin dak hebben de PVT-panelen een zeer hoge efficiëntie. De PVT-panelen vormen de bron van de warmtepomp, waardoor de warmtepomp binnen geplaatst kan worden en u geen buitenunit nodig heeft.

pvt panelen
Combinatie pv panelen

Pv panelen

PV-panelen zijn zonnepanelen die alleen elektra opwekken. Solar zonnecellen hebben een hoog elektrisch rendement. De PVT-panelen leveren zowel een hoog rendement elektriciteit als warmte. De collector waaruit een PVT-paneel is gemaakt, heeft een hogere opbrengst omdat aan de achterzijde van het paneel een warmtebron zit. Dit maakt dat PVT-panelen een betere investering zijn.

PVT-zonnepanelen

PVT-zonnepanelen zijn een combinatie van een zonnestroominstallatie en een zonneboiler met een externe boiler. Over de opbrengst en de levensduur van de PVT-zonnepanelen kan de installateur u alles vertellen. De installateur is getraind en weet alles over de verwachtingen, subsidie en de opbrengst van de PVT-zonnepanelen.

PVT zonnepanelen

Voordelen zonne-energie

Er zijn verschillende manieren waarop je de energie van de zon kunt gebruiken om het energieverbruik van je huis te verminderen:

Schoon en duurzaam: Zonne-energie is een schone en duurzame bron van energie, omdat het gebruik maakt van de zon als bron van energie. Het produceert geen giftige afvalstoffen of vervuiling.

Onbeperkte hoeveelheid energie: De zon is een onuitputtelijke bron van energie, dus er is geen risico op uitputting van de bron.

Lagere energiekosten: Zonnepanelen kunnen de elektriciteitsrekening verminderen, omdat ze energie opwekken uit de zon, in plaats van energie te kopen van een energiebedrijf.

Onderhoudsvriendelijk: Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en kunnen jarenlang probleemloos werken.

Vermindering van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen: Door te investeren in zonne-energie, kan een land afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en meer afhankelijk worden van duurzame energiebronnen.

PVT-warmtepomp

Een All-electric warmtepomp bestaat uit de PVT-warmtepomp, een RVS-boiler en een set van PVT-panelen op het dak. De warmtepomp is specifiek ontwikkeld om gasloos verwarmen mogelijk te maken zonder buitenunit. De PVT-warmtepomp heeft alleen maar een binnenunit en zorgt ervoor dat uw woning warm wordt, maar zorgt ook dat er warm tapwater wordt gemaakt. De PVT-warmtepomp heeft als koelmiddel propaan. Hierdoor hoeft de installateur geen externe specialist in te schakelen.

Pvt warmtepomp pico

Zonne-energie advies

Nu zonne-energie steeds populairder wordt, zijn steeds meer mensen op zoek naar advies over zonne-energie. Hoewel er veel deskundigen over zonne-energie zijn, kan het moeilijk zijn om te weten wie te vertrouwen is. Er zijn enkele dingen die u in gedachten moet houden als u advies over zonne-energie zoekt. Ten eerste, zorg ervoor dat de persoon met wie u spreekt gekwalificeerd is om zonne-energie advies te geven. Er zijn veel zonne-energiebedrijven en ze zijn niet allemaal gelijkwaardig. Doe wat onderzoek naar het bedrijf voordat u met iemand spreekt en zorg ervoor dat ze een goede reputatie hebben.

Ten tweede, wees niet bang om vragen te stellen. Als u ergens niet zeker van bent, vraag dan om opheldering. Hoe meer informatie u heeft, des te beter u in staat zult zijn om te beslissen of zonne-energie wel of niet iets voor u is. Ten derde, vraag om meerdere meningen. Het is altijd een goed idee om met meer dan een persoon over zonne-energie te praten voordat u een beslissing neemt. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de voor- en nadelen van zonne-energie. Als u deze tips volgt, bent u er zeker van dat u het best mogelijke zonne-energie-advies krijgt.

isde subsidie

ISDE subsidie pvt

Het is mogelijk dat er subsidie beschikbaar is voor het installeren van PVT-panelen (fotovoltaïsche thermische panelen). PVT-panelen zijn zonnepanelen die zowel elektriciteit als warmte opwekken. In Nederland kunt u bijvoorbeeld subsidie aanvragen via de Isolatieregeling van het Rijk of via de Energiebespaarlening van de gemeente. Deze regelingen kunnen de kosten van het installeren van PVT-panelen verminderen. Het is aan te raden om te informeren naar de beschikbare subsidiemogelijkheden bij uw gemeente of bij het Rijk. Houd er wel rekening mee dat de regelingen en voorwaarden voor subsidie voor PVT-panelen kunnen verschillen per regio en per moment.

Hybride panelen

Hybride panelen, zoals PVT zonnepanelen, combineren de voordelen van zowel traditionele zonnepanelen als thermische zonnepanelen. Deze panelen werken door elektriciteit en thermische energie op te wekken uit zonlicht, wat zorgt voor een hogere efficiëntie en een vermindering van de elektriciteitsrekening. PVT panelen kunnen ook warmte opwekken voor warm tapwater en verwarming, ideaal voor bestaande bouw. Door gebruik te maken van een PVT systeem met micro omvormers en een hybride warmtepomp, kun je zowel stroom als bruikbare warmte produceren, wat leidt tot een duurzamer energieverbruik en lagere energiekosten.

Tevreden klanten

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Onze tips over: Zonne-energie

Zonne-energie
Zonne-energie
zonnepanelen pannedak
Zonnepanelen
zonneboiler platdak
Zonneboiler