Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Raamisolatie

Isoleren ramen

Raamisolatie in raamkozijnen met enkel glas is een bron van energieverlies en zorgt ervoor dat er tocht en kou bij de ramen vandaan komt. Het enkel glas kan vaak niet zomaar vervangen worden door dubbel glas of triple glas. Dit gaat vaak gepaard met nieuwe kozijnen. U kunt dan kiezen uit houten kozijnen of kunststof kozijnen; triple glas heeft een hoge isolatiewaarde.Tussen de lagen zit stilstaande lucht, wat zorgt voor goede isolatie.

Met een slecht afgesloten raam of enkel glas kan al snel 15% van uw energie verloren gaan. Dit betekent extra energieverbruik en dus meer stookkosten. Daarnaast kan een tochtige woning zeer onaangenaam zijn. Een voorzetraam zorgt ook voor een iets betere raamisolatie.

Raamisolatie

Waarom raam isolatie?

Raamisolatie zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd. Isolerend glas is een energiebesparende maatregelen waarmee een grote energiebesparing mee kan worden behaald. Het verbeteren van de raamisolatie zorgt voor meer wooncomfort. Ook wordt de temperatuur in huis beter behouden en kou van buitenaf dringt niet naar binnen. In de koude maanden zal goede raamisolatie de warmte in uw woning houden. Tijdens de warmere zomermaanden houden goed geïsoleerde ramen juist de warmte buiten. Dit verhoogt het comfort van de woning. Ook zal de waarde van de woning flink stijgen als u goede raamisolatie heeft aangebracht. De energiekosten zullen met minimaal 15% dalen en uw woning zal een hoger energielabel krijgen.

Isolerend glas

De meeste huizen hadden vroeger ramen met enkele glas, enkel glas geeft zeer weinig isolatie bieden tegen warmteverlies of winst. Daardoor kunnen tochtige ramen een van de grootste bronnen van energieverspilling in een huis zijn. Een isolerende folie helpt niet om enkel glas beter te isoleren voor de koude. Isolerende raamfolie helpt wel de als zonwerende raamfolie.

Oude ramen

Oude ramen vervangen door nieuwe, energie-efficiënte exemplaren is een manier om deze verspilling te verminderen. Een andere mogelijkheid is het toevoegen van lagen glas om dubbele of driedubbele ramen te maken. Deze ramen isoleren veel beter tegen temperatuurschommelingen, en ze kunnen helpen om uw huis het hele jaar door comfortabeler te maken. Bovendien kunnen ze ook helpen om de geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Als u op zoek bent naar manieren om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, overweeg dan te investeren in isolerende beglazing van hoge kwaliteit.

hr++glas

HR++ glas

Op een gegeven moment zullen de meeste huiseigenaren de ramen met enkel glas moeten vervangen. Of het nu door een breuk komt of gewoon door slijtage, glas vervangen is een noodzakelijk onderdeel van het onderhoud van een woning. Een bestaand raam naar dubbel glas worden steeds populairder, omdat ze enkele voordelen bieden vergeleken met traditionele glazen ruiten.

Vooreerst zijn dubbelglas ramen veel energie-efficiënter. Ze helpen de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten te houden, wat leidt tot lagere energierekeningen. Bovendien zijn dubbelglas ramen veel duurzamer dan traditionele enkel glas ramen. Ze zullen minder snel breken en zijn gemakkelijker schoon te maken. Daardoor hebben ze na verloop van tijd minder onderhoud nodig. Om al deze redenen zijn dubbelglas ramen een uitstekende keuze voor elke huiseigenaar die zijn glazen ruit wil vervangen.

Triple glas

Een glaszetter zal vaak driedubbel glas aanraden voor ramen in gebieden met veel wind. Het glas is driemaal zo dik als standaard dubbel glas en wordt op zijn plaats gehouden met drie lagen siliconen. De siliconen zorgen voor een luchtdichte afsluiting die voorkomt dat het glas in het kozijn gaat trillen. Het glas is ook gehard, zodat het in kleine stukjes uiteenspat als het breekt, wat verwondingen helpt voorkomen. Driedubbelglas ramen zijn duurder dan dubbelglas ramen, maar ze bieden meer bescherming tegen de elementen en kunnen de energie-efficiëntie helpen verbeteren. Isolerende raamfolie aanbrengen is niet meer nodig voor deze ramen. Er kan wel zonwerende folie op de Raam geplakt worden.

tripple glas raamisolatie
Bestaande beglazing

Bestaande beglazing

Als u heeft gemerkt dat uw energierekeningen zijn gestegen, is het misschien tijd om het glas van uw ramen te vervangen. Beglazing is de term voor de buitenste laag van een raam, en na verloop van tijd kan die minder doeltreffend worden om uw huis te isoleren. Door de beglazing te vervangen kunt u uw huis warmer houden in de winter en koeler in de zomer, wat tot lagere energierekeningen leidt.

 Bovendien kan nieuwe beglazing ook helpen om de geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Als u in een drukke omgeving woont, kan een upgrade naar nieuwe beglazing een groot verschil maken voor de kwaliteit van uw leven. Het is dan ook zeker de moeite waard om te overwegen het glas in uw ramen te vervangen wanneer het begint te verslijten.

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing is een type raam dat bestaat uit twee lagen glas, met een ruimte ertussen. Zo ontstaat een barrière die kan helpen om warmte binnen te houden, en lawaai buiten. Veel mensen kiezen ervoor hun ramen met enkel glas te vervangen door ramen met dubbel glas, om hun energierekeningen te verlagen en hun huizen comfortabeler te maken.

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van dubbel glas, zoals het soort glas, de dikte van de luchtspleet, en het materiaal van het kozijn. Met zoveel keuzemogelijkheden is het belangrijk dat u wat onderzoek doet voordat u een beslissing neemt. Maar als u op zoek bent naar een manier om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, is dubbel glas zeker het overwegen waard.

Dubbele beglazing

Isolatie tips voor in huis

Er zijn verschillende manieren waarop je het energieverbruik van je huis kunt verminderen door het isoleren van bepaalde delen van het gebouw. Hieronder geef ik enkele tips om je huis te isoleren:

Bekijk welke delen van je huis het koudst of warm zijn en concentreer je op het isoleren van deze delen. Dit kan bijvoorbeeld het dak, de vloer, de ramen en deuren of de leidingen zijn.

Gebruik isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en kies voor materialen met een hoge isolatiewaarde, zoals glaswol, steenwol of polystyreen.

Maak gebruik van dubbel glas of HR++ glas voor ramen en deuren om de warmte beter te vasthouden.

Plaats tochtstrips rond ramen en deuren om warmteverlies te voorkomen

Zorg ervoor dat de verwarming en andere apparaten efficiënt zijn en overweeg het plaatsen van een energiezuinige verwarming.

Maak gebruik van energiebesparende lichtbronnen, zoals Led-lampen, om het energieverbruik te verminderen.

Gebruik een ventilatiesysteem om de lucht in huis te circuleren en te verversen, zonder te veel warmte of kou te verliezen.

Tocht en kieren

In een gemiddelde woning kunt u het gasverbruik met zo’n 90 m3 verminderen door naden en kieren dicht te maken. Een groot deel van deze naden en kieren bevinden zich rondom de ramen. Het is belangrijk dat u om de kozijnen en vensters goed controleert of er niet te veel warmte ontsnapt. Tocht kan ook onaangenaam zijn en op lange termijn ook voor schimmelvorming zorgen. U kunt op verschillende manieren de tocht in uw huis reduceren. Door het dichten van naden en kieren in huis zal het huis aangenamer aanvoelen en kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten, maar er zal ook voldoende binnenventilatie moeten worden aangebracht.

tocht of kier strips
Isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmteverlies en kunt u aanbrengen op dubbel glas. Op de dubbele beglazing is de isolatiefolie nauwelijks zichtbaar. De isolatiefolie kan ook aangebracht worden op een oud raam en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Omdat er minder warmte verloren gaat, is dit een flinke energiebesparing. Ook de koude lucht aan de binnenkant van een kozijn waar u soms mee te maken kunt hebben wanneer u vlak naast een raam zit, zal minder worden door de isolerende folie.

Ramen isoleren

Slecht geïsoleerde ramen zijn een grote bron van energieverlies en zorgen voor tocht en kou bij de ramen. Via slechte kozijnen met slechte raamisolatie of enkelglas kan al snel 30% van uw energie verloren gaan. Een oud kozijn met enkel glas is te isoleren met een voorzetraam. Een voorzetraam geeft niet de beste isolatie, maar is beter dan enkel glas. Soms is dit de beste oplossing als glas vervangen geen optie is. Een voorzetraam is eenvoudig te aanbrengen en kan zo tegen het kozijn worden gemonteerd.

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolie

Zonwerende raamfolies zorgen ervoor dat zonlicht en Uv-straling buiten blijven en dat de ruimtes in uw huis, school of pand minder snel opwarmen. De zon straalt op de ramen van uw pand en hierdoor wordt de woning verwarmd. Zonwerende glasfolies houden die scherpe zonnestralen tegen. Enkel glas en dubbele beglazing kunnen het opwarmende effect van de zon nauwelijks tegengaan. HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++ glas bieden na enkele zonnige dagen toch onvoldoende weerstand om de warmte uit uw woning te houden. Dit kan snel en eenvoudig opgelost worden met een zonwerende raamfolie. De zelfklevende plakfolie laat het daglicht eenvoudig door, maar de folie houdt wel de warmte buiten.

Verbetering van energielabel

Het isoleren van de vloer van je huis kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van je woning. Het energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een woning op basis van het energieverbruik. Hoe hoger het energielabel, hoe energie-efficiënter de woning is. Isoleren kan helpen om het energieverbruik te verminderen door het behouden van een aangename temperatuur binnenshuis. Daarnaast zijn er nog andere manieren om het energielabel van je woning te verbeteren, zoals het isoleren van het dak, het installeren van dubbel glas of HR++ glas en het gebruiken van energiezuinige verwarming en lichtbronnen.

Energielabel
isde subsidie

ISDE subsidie isoleren huis

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

Er zijn ook regionale subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis. Dit kunt u nagaan bij uw gemeente of provincie. Het is aan te raden om goed te informeren naar de beschikbare subsidies voordat u begint met het isoleren van uw huis. Zo kunt u profiteren van deze financiële tegemoetkomingen en de kosten van het isoleren verlagen.

Tevreden klanten

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Onze tips over: Isolatie

vloerisolatie
Vloer isolatie
Dakisolatie
Dak isolatie
Spouwmuurisolatie
Spouwmuur isolatie