Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Energieadvies

Persoonlijk energieadvies

Een persoonlijk en onafhankelijk energieadvies is essentieel voor woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Dit advies begint met een grondige energiescan om uw huidige energieverbruik in kaart te brengen. Het resultaat is een op maat gemaakt advies, afgestemd op uw specifieke situatie en woonwensen, met als doel een gasloze en energie-efficiënte woning.

energieadvies

Warmteverliesberekening

Waarom is een warmteverliesberekening zo belangrijk? Elke woning heeft warmteverliezen. Om de warmteverliezen inzichtelijk te maken kun je een transmissie berekening maken. Er wordt gekeken naar het afgiftesysteem maar ook naar de ventilatie en isolatie. Heeft u geen berekening dan is het lastig om het juiste vermogen van een warmtepomp te bepalen. Het komt vaak voor dat de warmteverliezen niet zijn meegenomen zijn bij de berekeningen van de warmtepomp. De woning zal dan slecht of niet op temperatuur te krijgen zijn. Een ander nadeel is dat de warmtepomp te veel energie verbruikt.

warmteverliesberekening
Online energieadviseur

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies? Door de vele jaren heen heb ik veel warmtepomp installaties gezien, maar ook vele installaties die niet goed werkte. Hiervoor heb ik het online energieadvies ontwikkeld. Tijdens het gesprek bespreken we de vragenlijst en uw wensen. Alle vragen die u heeft bespreken we hier. Daarna kunnen we een maatwerk offerte aanbieden zodat u hiermee uw woning kunt verduurzamen of helemaal van het gas af halen. Ook kunt u met het online advies rapport samen met uw eigen installateur aan de slag.

Subsidie gasloos wonen

Een woning zonder gas is al jaren makkelijk haalbaar, maar de woning moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Bovendien kan het helaas een hele investering zijn om uw woning van het gas te halen. Het voordeel van deze investering is wel dat u jaarlijks fors geld kunt besparen op uw energiekosten. Gelukkig is de Nederlandse overheid ook flink bezig met het milieu en zijn er verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de drempel tot het verduurzamen van uw woning te verlagen en de kosten te drukken.

Enkele voorbeelden om geld terug te krijgen

Zo kunt u bijvoorbeeld de btw van uw zonnepanelen terugkrijgen. Ook is er de ISDE (investeringssubsidie, duurzame energie en energiebesparing) waar u een tegemoetkoming krijgt bij de aankoop van een (hybride) warmtepomp. Dit zijn enkele voorbeelden van nationale subsidies die nu beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er soms ook mogelijkheden en regelingen op provinciaal of zelfs gemeentelijk niveau. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in Rotterdam en Den Haag waar u aanspraak kunt doen op een extra bijdrage om uw woning te verbeteren of te verduurzamen.

Krijg hulp bij de keuze voor een gasloze woning

Bovendien zijn er de onafhankelijke energieadviseurs die u kunnen helpen bij de keuze voor een gasloze woning. Ze helpen u onder andere met het berekenen van de terugverdientijd. Hun ervaring en expertise komt vaak goed van pas! Natuurlijk zijn de kosten van een gasloze woning niet de enige reden waarom mensen gasloos wonen adviseurs inschakelen. Een andere zeer belangrijke reden is het klimaat en een beter milieu!

Onafhankelijke energieadviseur

Energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp kopen? Van al deze energiebesparende toepassingen heeft de onafhankelijke energieadviseur verstand. Een onafhankelijke energieadviseur betekent dat de energieadviseur u geen energiebesparende maatregelen verkoopt; hij of zij is er juist voor uw persoonlijke plan.

Met het stappenplan ontvangt u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing kan opleveren, hoe het comfort verhoogd kan worden en hoe het binnenklimaat kan worden verbeterd.

Onafhankelijke energieadviseur
Persoonlijk energieadvieseur aan huis

Persoonlijk energie adviseur aan huis

Uw woning, energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp installeren. Voor al deze gasloos wonen toepassingen heeft de energie adviseur verstand. Om u te helpen bij de doelen te bereiken in uw woning biedt de overheid u als woningbezitter verschillende mogelijkheden aan in de vorm van subsidies om extra voordelig energie te gaan besparen.

Met het stappenplan heeft u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. Een onafhankelijke energieadviseur wil zeggen: De adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen, de online energieadviseur is er voor uw persoonlijke plan.

Subsidie op persoonlijk energieadvies

Als u een erkend energieadviseur een energieadvies rapport met energiebesparende maatregelen laat opstellen, kunt u in sommige gevallen een subsidie krijgen. Maar wat zijn de voorwaarden eigenlijk voor subsidie op persoonlijk energieadvies?

Nadat u het energieadvies heeft gekregen, kunt u de subsidie aanvragen. Het rapport moet dan wel voldoen aan de voorwaarden die het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) eraan heeft gesteld. Met de aanvraag stuurt u het betalingsbewijs en de factuur mee. De hoogte van het subsidiebedrag voor het energieadvies bedraagt 75% van de factuur.

Energiebesparende maatregelen

Isolerende maatregelen zijn stappen die je kunt nemen om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren door het isoleren van bepaalde delen van het gebouw. Dit kan helpen om het energieverbruik te verminderen en het comfort te verhogen door het behouden van een aangename temperatuur binnenshuis. Er zijn ook andere isolerende maatregelen die je kunt nemen, zoals het isoleren van de kelder, het installeren van tochtstrips rond ramen en deuren en het plaatsen van een energiezuinige verwarming.

Energiebesparende maatregelen
Subsidiemaatregel woningisolatie

Subsidiemaatregel voor woningisolatie

Dankzij deze subsidiemaatregel is woningisolatie nu extra voordelig. Een investering in bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en vloerisolatie verdient zich met de subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Om precies te weten voor welke subsidies u in aanmerking komt, kunt u online bij Simpel Subsidie kijken waar u recht op heeft. U kunt tevens een afspraak maken met een onafhankelijke energieadviseur. De energieadviseur kunt u een energieadvies op maat geven en op de hoogte stellen van bijbehorende subsidies. Heeft u een eigen huis? Mooi! Dan kunt u nu gebruik maken van de nieuwe ISDE 2022. Met deze subsidie krijgt u als huiseigenaar een behoorlijk bedrag van de kosten voor bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp terug.

Welke subsidies zijn er beschikbaar?

Absoluut, hier is een herziene versie van de tekst waarin ik zoveel mogelijk woorden van uw lijst heb geïntegreerd:

“Op zoek naar onafhankelijk advies voor het verduurzamen van uw woning? Overweeg de beschikbare subsidiemogelijkheden! De overheid biedt diverse subsidies aan, gericht op het stimuleren van duurzame energie en het verminderen van energieverbruik. Deze subsidies ondersteunen projecten zoals het installeren van warmtepompen, zonnepanelen, en het verbeteren van woningisolatie.

Als u advies nodig heeft over de verduurzaming van uw woning of over energiebesparing, zijn er opties voor energie advies aan huis of energie advies voor particulieren. Deze diensten bieden inzicht in hoe u uw huis kunt verduurzamen en hoe u efficiënt kunt besparen op energiekosten.

Met de duurzaamheidssubsidie krijgt u financiële ondersteuning bij de aanschaf van technologieën voor duurzaamheidsverbetering. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het verlaagt uw afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en vermindert uw CO2-uitstoot. Voor huiseigenaren en bedrijven is deze subsidie een stap in de richting van een duurzamere toekomst. Informeer u over deze mogelijkheden en zet de eerste stap naar een groener huis.”

Advies verduurzamen woning

Bent u klaar om uw huis te verduurzamen, maar weet u niet waar te beginnen? Ons onafhankelijk energieadvies helpt u bij het zetten van de juiste stappen. Wij bieden uitgebreid advies voor het verduurzamen van uw woning, met een focus op energiebesparing en het toepassen van duurzame energie.

Van advies over energiebesparende maatregelen tot het integreren van duurzame energiebronnen, wij ondersteunen u bij elke stap. Onze expertise in het verduurzamen van huizen stelt ons in staat om u een persoonlijk energieadvies te geven dat specifiek is afgestemd op uw woning en behoeften. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of een totale renovatie, wij bieden praktisch advies en ondersteuning.

Ontdek hoe u energie kunt besparen en tegelijkertijd bijdraagt aan een beter milieu. Neem contact op voor een energie advies aan huis of bezoek onze website voor meer informatie over ons onafhankelijk advies voor energiebesparing. Laten we samenwerken aan een groenere toekomst!

Onze tips over: Energieadvies

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis