Energieadvies

Energieadvies

bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met energieadviseurs die voor u een  energieadvies kunnen maken voor een gasloze woning van A-tot-Z kunnen ontzorgen. Ook wel een onafhankelijke energieadviseur, zoals wij dat noemen. Een onafhankelijke energie adviseur betekent: de energie adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen, de adviseur is er voor uw persoonlijke plan dat past bij uw woonwensen.

energieadvies

Waarom zou ik adviseurs inschakelen om gasloos te wonen?

Uw woning, energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp kopen. Van al deze gasloos wonen toepassingen heeft de energieadviseur verstand.

Om u te helpen bij de doelen van uw huis biedt de overheid u als woningbezitter verschillende mogelijkheden in de vorm van subsidies om extra voordelig energie te gaan besparen.

Met het stappenplan heeft u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. Een onafhankelijke energieadviseur wil zeggen: De adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen, de adviseur is er voor uw persoonlijke plan.

Energieadviseur

Wat voor subsidie is er beschikbaar om gasloos te wonen?

Wonen zonder gas is al jaren makkelijk haalbaar en dus al lang niet meer een onbereikbaar ideaal beeld voor boomknuffelaars. Het tegendeel is waar, een groot deel van de Nederlanders kiest er juist voor om uit zichzelf minder of helemaal geen gas meer te verbruiken.

Helaas kan het een hele investering zijn om uw woning van het gas te halen. Het voordeel om deze investering wel te maken is dat u jaarlijks fors geld kunt besparen op uw energiekosten. Gelukkig zijn er onafhankelijke energie adviseurs gasloos wonen die u kunnen helpen bij deze beslissing: zij helpen met het berekenen van de terugverdien tijd bijvoorbeeld. Hun ervaring en expertise komt vaak ook goed van pas! Natuurlijk is het geld niet de enige reden waarom mensen adviseurs gasloos wonen inschakelen. Een andere zeer belangrijke reden is het klimaat en een beter milieu!

Omdat de Nederlandse overheid ook flink bezig is met het milieu, zijn er verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de drempel tot verduurzamen van uw woning te verlagen. Zo kunt u de btw van uw zonnepanelen terug krijgen. Ook is er de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) waar u een tegemoetkoming krijgt bij de aankoop van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. Dit zijn enkele voorbeelden van nationale subsidies. Daarnaast is het ook mogelijk dat er regelingen zijn op provinciaal of zelfs gemeentelijk niveau. Een voorbeeld hiervan is te vinden in Rotterdam waar u aanspraak kunt doen op een extra bijdrage door uw woning verbetering.

Energiebesparende maatregelen

De nieuwe subsidie voor twee energiebesparende maatregelen 2021 zijn zeer aantrekkelijk, want binnen 4 jaar verdient u uw investering al terug en daarna bespaart u maandelijks geld, omdat de energierekeningen laag blijven!  De oude SEEH regeling van 2020  is er niet meer sinds begin dit jaar.

Gelukkig is er een andere subsidie regeling waar u wel gebruik van kunt maken, namelijk ISDE. Deze regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is  beschikbaar.  Heeft u een eigen huis? Mooi. Dan kunt u nu gebruik maken van een nieuwe ISDE 2021 subsidie voor goede isolatie. Met de subsidie krijgt u als huiseigenaar een behoorlijk bedrag van de kosten terug.

Deze energiebesparende isolatiemaatregelen zijn: isolatie van spouw, dak, gevel, vloer of glas. Daarnaast krijgt u subsidie voor de zonneboiler, de warmtepomp, de genoemde isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. De woningisolatie is daarmee extra voordelig. Een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie verdient zich met de subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Om precies te weten voor welke subsidies u in aanmerking komt kunt u online bij Simpel Subsidie kijken waar u recht op heeft. Ook kunt u een afspraak maken bij een Energieadviseur. De energieadviseur kan u een op maat energie advies geven met de bijbehorende subsidies.

Subsidie op persoonlijk energieadvies

Als u een erkende energieadviseur een energieadvies rapport laat opstellen met energiebesparende maatregelen dan kunt u in sommige gevallen een subsidie krijgen. Maar wat zijn de voorwaarden eigenlijk voor subsidie op persoonlijk energieadvies?

Nadat u het energieadvies rapport heeft gekregen kunt u de subsidie aanvragen. Het rapport moet wel voldoen aan de voorwaarden die het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft gesteld. Met de aanvraag stuurt u een betalingsbewijs en de factuur mee. De hoogte van het subsidiebedrag voor het energieadvies bedraagt 75% van de factuur.

Op zoek naar een professioneel en adviserend energieadviseur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: