Energieadvies

Een persoonlijk energieadvies voor de particuliere woningeigenaar om met een energiescan het huidige energieverbruik in kaart te brengen.

Een onafhankelijk energieadvies doormiddel van een energieadvies maatwerkadvies . Met dit gesprek kan de energieadviseurs samen met u een oplossing voor een gasloze woning maken. En kan de adviseur u van A-tot-Z kunnen ontzorgen. Dit wordt ook wel een onafhankelijke energieadviseur genoemd.

Een onafhankelijke energie adviseur betekent: de energie adviseur verkoopt u geen energiebesparende maatregelen, de adviseur is er voor uw persoonlijke plan dat past bij uw woonwensen.

Advies door een onafhankelijke energieadviseur

Inhoud

Subsidie gasloos wonen

Een woningen zonder gas is al jaren makkelijk haalbaar maar de woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Iedereen zou graag minder gas willen verbruiken maar een gasloze woning maken kost wat extra geld. Daarom is het goed dat er diverse subsidies beschikbaar zijn om de kosten te drukken.

Helaas kan het een hele investering zijn om uw woning van het gas te halen. Het voordeel om deze investering wel te maken is dat u jaarlijks fors geld kunt besparen op uw energiekosten.

Gelukkig zijn er onafhankelijke energie adviseurs gasloos wonen die u kunnen helpen bij deze beslissing: zij helpen u met het berekenen van de terugverdien tijd bijvoorbeeld.

Hun ervaring en expertise komt vaak ook goed van pas! Natuurlijk is het geld niet de enige reden waarom mensen adviseurs gasloos wonen inschakelen. Een andere zeer belangrijke reden is het klimaat en een beter milieu!

Onafhankelijke energieadviseur

Uw woning, energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp kopen. Van al deze gasloze toepassingen heeft de energieadviseur verstand.

Om u te helpen de doelen van uw huis te behalen biedt de overheid u als woningbezitter verschillende mogelijkheden in de vorm van subsidies om extra voordelig energie te gaan besparen.

Met het stappenplan heeft u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing kan opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren.

Een onafhankelijke energieadviseur wil zeggen: De adviseur verkoopt u geen energiebesparende maatregelen, de adviseur is er voor uw persoonlijke plan.

Energieadviseur voor een persoonlijk energie advies

Subsidie gasloos wonen

Omdat de Nederlandse overheid ook flink bezig is met het milieu, zijn er verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de drempel tot verduurzamen van uw woning te verlagen.

Zo kunt u de btw van uw zonnepanelen terug krijgen. Ook is er de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) waar u een tegemoetkoming krijgt bij de aankoop van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. Dit zijn enkele voorbeelden van de subsidie mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn.

Daarnaast zijn er soms ook een mogelijkheden en regelingen op provinciaal of zelfs gemeentelijk niveau. Een voorbeeld hiervan is te vinden in Rotterdam  of Den Haag waar u aanspraak kunt doen op een extra bijdrage om uw woning te verbeteren of verduurzamen.

Persoonlijke energieadviseur

Uw woning, energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp installeren. Voor al deze gasloos wonen toepassingen heeft de energieadviseur verstand.

Om u te helpen bij de doelen te realiseren in uw woning biedt de overheid u als woningbezitter verschillende mogelijkheden aan in de vorm van subsidies om extra voordelig energie te gaan besparen.

Met het stappenplan heeft u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren.

Een onafhankelijke energie adviseur wil zeggen: De adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen, de adviseur is er voor uw persoonlijke plan.

Welke subsidie is er beschikbaar?

De kosten van verduurzaming kunnen hoog oplopen. De overheid biedt subsidies aan om te helpen bij de verduurzaming van je woning. Er zijn subsidies voor warmtepompen, zonnepanelen en woningisolatie. De subsidie voor duurzaamheidsverbetering is een subsidie die helpt bij de kosten van technologieën voor duurzaamheidsverbetering. De verbeter duurzaamheidssubsidie is beschikbaar voor huiseigenaars en bedrijven. 

De verbeter duurzaamheidssubsidie is een manier waarop de overheid helpt met de verduurzaming van je huis. De verbeter duurzaamheidssubsidie is een manier om het milieu te helpen verbeteren. De verbeter duurzaamheidssubsidie is een manier om te helpen de uitstoot te verminderen. De verbeter duurzaamheidssubsidie is een manier om te helpen geld te besparen op energierekeningen. De verbeter duurzaamheidssubsidie is een manier om mensen aan te moedigen duurzame energiebronnen te gebruiken. De verbeter duurzaamheidssubsidie is een manier om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De verbeter duurzaamheidssubsidie is beschikbaar voor wie zonnepanelen, warmtepompen of isolatie in zijn huis of bedrijf installeert.

Verschillende subsidies

Omdat de Nederlandse overheid ook flink bezig is met het milieu, zijn er verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de drempel tot verduurzamen van uw woning te verlagen.

Zo kunt u de btw van uw zonnepanelen terug krijgen. Ook is er de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) waar u een tegemoetkoming krijgt bij de aankoop van een warmtepomp of een hybride warmtepomp. Dit zijn enkele voorbeelden van nationale subsidies.

Daarnaast is het ook mogelijk dat er regelingen zijn op provinciaal of zelfs gemeentelijk niveau. Een voorbeeld hiervan is te vinden in Rotterdam waar u aanspraak kunt doen op een extra bijdrage door uw woning verbetering.

Energiebesparende maatregelen

Door de nieuwe subsidie regel om twee energiebesparende maatregelen in 2022 mogelijk te maken is de subsidie zeer aantrekkelijk. Hierdoor verdient u uw investering al terug binnen enkele jaren en daarna bespaart u maandelijks geld, omdat de energierekeningen laag blijven! 

De oude SEEH regeling van 2020 is er niet meer sinds begin dit jaar. Gelukkig is er een andere subsidie regeling waar u wel gebruik van kunt maken, namelijk ISDE.

Deze regeling Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is beschikbaar. Heeft u een eigen huis? Mooi. Dan kunt u nu gebruik maken van een nieuwe ISDE 2022 subsidie voor goede isolatie. Met deze subsidie krijgt u als huiseigenaar een behoorlijk bedrag van de kosten terug.

Energiebesparende maatregelen woonhuis

Energiebesparende isolatiemaatregelen

Een voorbeeld van energiebesparende isolatiemaatregelen zijn: isolatie van spouw, dak, gevel, vloer of glas. Daarnaast kunt u subsidie krijgen voor een zonneboiler, een warmtepomp.

Door deze subsidie maatregel is de woningisolatie extra voordelig. Een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie verdient zich met de subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Om het precies te weten waar en voor welke subsidies u in aanmerking komt kunt u online bij Simpel Subsidie kijken waar u recht op heeft.

Ook kunt u een afspraak maken met een Energieadviseur. De energieadviseur kan u een op maat energie advies geven met de bijbehorende subsidies.

Subsidie op persoonlijk energieadvies

Als u een erkende energieadviseur een energieadvies rapport laat opstellen met energiebesparende maatregelen dan kunt u in sommige gevallen een subsidie krijgen. Maar wat zijn de voorwaarden eigenlijk voor subsidie op persoonlijk energieadvies?

Nadat u het energieadvies rapport heeft gekregen kunt u de subsidie aanvragen. Het rapport moet wel voldoen aan de voorwaarden die het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) heeft gesteld. Met de aanvraag stuurt u een betalingsbewijs en de factuur mee. De hoogte van het subsidiebedrag voor het energieadvies bedraagt 75% van de factuur.

Subsidie energieadvies

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een eerlijk energieadvies?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: