Energieadvies

Een persoonlijk energieadvies voor de particuliere woningeigenaar om met een energiescan het huidige energieverbruik in kaart te brengen. Dit onafhankelijke energieadvies is een maatwerkadvies. Met dit gesprek kan de energieadviseur samen met u tot een gasloze woning komen.

Bovendien kan de adviseur u van A-tot-Z ontzorgen. Deze adviseur wordt ook wel een onafhankelijke energieadviseur genoemd. Hij/zij verkoopt u geen energiebesparende maatregelen, maar is er voor uw persoonlijke plan dat past bij uw woonwensen.

Energieadvies

Inhoud

Warmteverliesberekening

Waarom een warmteverliesberekening zo belangrijk is? Om het vermogen van de warmtepomp goed te kunnen berekenen is het belangrijk dat de warmteverliezen van de woning bekend zijn.
Warmteverliezen ontstaan door dat koude buitenlucht binnenkomt. Een transmissie berekening gaat na hoeveel warmte de woning verliest.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies en een hieraan gekoppeld warmtepomp advies? Hiermee kunt u eenvoudig een warmtepomp offerte aanvragen bij de installateur,

Warmteverliesberekening

Subsidie gasloos wonen

Een woning zonder gas is al jaren makkelijk haalbaar, maar de woning moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bovendien kan het helaas een hele investering zijn om uw woning van het gas te halen. Het voordeel van deze investering is wel dat u jaarlijks fors geld kunt besparen op uw energiekosten. Gelukkig is de Nederlandse overheid ook flink bezig met het milieu en zijn er verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de drempel tot het verduurzamen van uw woning te verlagen en de kosten te drukken.

Zo kunt u bijvoorbeeld de btw van uw zonnepanelen terugkrijgen. Ook is er de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) waar u een tegemoetkoming krijgt bij de aankoop van een (hybride) warmtepomp. Dit zijn enkele voorbeelden van nationale subsidies die momenteel beschikbaar zijn. Daarnaast zijn er soms ook mogelijkheden en regelingen op provinciaal of zelfs gemeentelijk niveau. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in Rotterdam en Den Haag waar u aanspraak kunt doen op een extra bijdrage om uw woning te verbeteren of te verduurzamen.

Bovendien zijn er de onafhankelijke energie adviseurs die u kunnen helpen bij de keuze voor een gasloze woning. Zij helpen u onder andere met het berekenen van de terugverdientijd. Hun ervaring en expertise komt vaak goed van pas! Natuurlijk zijn de kosten van een gasloze woning niet de enige reden waarom mensen gasloos wonen adviseurs inschakelen. Een andere zeer belangrijke reden is het klimaat en een beter milieu!

Onafhankelijke energieadviseur

Energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp kopen? Van al deze energiebesparende toepassingen heeft de onafhankelijke energieadviseur verstand. Een onafhankelijke energieadviseur betekent dat de energieadviseur u geen energiebesparende maatregelen verkoopt; hij/zij is er juist voor uw persoonlijke plan.

Met het stappenplan ontvangt u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing kan opleveren, hoe het comfort verhoogd kan worden en hoe het binnenklimaat kan worden verbeterd.

Energieadviseur voor een persoonlijk energie advies

Persoonlijk energieadviseur aan huis

Uw woning, energie besparen, isoleren, zonnepanelen plaatsen of een warmtepomp installeren. Voor al deze gasloos wonen toepassingen heeft de energieadviseur verstand. Om u te helpen bij de doelen te realiseren in uw woning biedt de overheid u als woningbezitter verschillende mogelijkheden aan in de vorm van subsidies om extra voordelig energie te gaan besparen.

Met het stappenplan heeft u een maatwerkadvies. Het geeft voor iedere woning aan welke maatregelen de energiebesparing opleveren, het comfort verhogen en het binnenklimaat verbeteren. Een onafhankelijke energie adviseur wil zeggen: De adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen, de adviseur is er voor uw persoonlijke plan.

Subsidie op persoonlijk energieadvies

Als u een erkend energieadviseur een energieadvies rapport met energiebesparende maatregelen laat opstellen, kunt u in sommige gevallen een subsidie krijgen. Maar wat zijn de voorwaarden eigenlijk voor subsidie op persoonlijk energieadvies?

Nadat u het energieadvies heeft gekregen, kunt u de subsidie aanvragen. Het rapport moet dan wel voldoen aan de voorwaarden die het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) eraan heeft gesteld. Met de aanvraag stuurt u het betalingsbewijs en de factuur mee. De hoogte van het subsidiebedrag voor het energieadvies bedraagt 75% van de factuur.

 

Energiebesparende maatregelen

Door de nieuwe regel dat er in 2022 twee energiebesparende maatregelen tegelijk mogelijk zijn, is de subsidie zeer aantrekkelijk. Hierdoor verdient u uw investering binnen enkele jaren al terug en bespaart u daarna maandelijks geld, omdat de energierekeningen laag blijven!

De oude SEEH-regeling van 2020 is sinds begin dit jaar niet meer van toepassing. Gelukkig is er een andere subsidieregeling waar u wel gebruik van kunt maken bij bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp, namelijk de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Een voorbeeld van energiebesparende isolatiemaatregelen zijn isolatie van de spouw, het dak, de gevel, de vloer of het glas. Daarnaast kunt u subsidie krijgen voor een zonneboiler of een warmtepomp.

Energiebesparende maatregelen woonhuis

Door deze subsidiemaatregel is de woningisolatie extra voordelig. Een investering in bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en vloerisolatie verdient zich met de subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Om precies te weten voor welke subsidies u in aanmerking komt, kunt u online bij Simpel Subsidie kijken waar u recht op heeft. Ook kunt u een afspraak maken met een onafhankelijke energieadviseur. De energieadviseur kan u een energieadvies op maat geven en op de hoogte stellen van bijbehorende subsidies. Heeft u een eigen huis? Mooi! Dan kunt u nu gebruik maken van de nieuwe ISDE 2022. Met deze subsidie krijgt u als huiseigenaar een behoorlijk bedrag van de kosten voor bijvoorbeeld isolatie of een warmtepomp terug. 

Welke subsidie zijn er beschikbaar?

De kosten van verduurzaming kunnen hoog oplopen. De overheid biedt daarom subsidies aan om te helpen bij de verduurzaming van uw woning. Er zijn subsidies voor warmtepompen, zonnepanelen en woningisolatie. Voor huiseigenaren en bedrijven is de duurzaamheidssubsidie beschikbaar waarbij de overheid u ondersteunt bij de verduurzaming van uw huis. Deze duurzaamheidssubsidie helpt bij de kosten van technologieën voor duurzaamheidsverbetering en is dus een manier om geld te besparen op de energierekening.

Het zorgt ervoor dat de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd, het milieu verbeterd en er minder wordt uitgestoten. Bovendien is het een manier om mensen aan te moedigen duurzame energiebronnen te gebruiken. De duurzaamheidssubsidie is beschikbaar voor iedereen die zonnepanelen, warmtepompen of isolatie in zijn/haar huis of bedrijf installeert.

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een eerlijk energieadvies?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.