Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Warm water

Warm water in huis

Warm water in een gasloze woning. Als u een gasloze woning gaat maken moet er een voorziening gemaakt worden om warm sanitair water te hebben om te kunnen douchen of voor een bad. Let wel op dat u genoeg warm water in voorraad hebt, zodat iedereen in het gezin kan douchen of in bad kan zonder koud water te hebben.

Duurzame oplossingen beschrijven we hieronder. De duurzaamste manier om warm tapwater te maken is met een warmtepompboiler.

warm water met een warmtepomp

Ventilatiewarmtepomp

Deze haalt de warmte uit afgezogen ventilatielucht uit de douche- en keukenruimte en slaat het via een kleine warmtepomp op in een boilervat. Een elektrische boiler was vroeger in appartementen met blokverwarming een gebruikelijke warmwatervoorziening. In combinatie met zonnepanelen is de bereiding van tapwater hiermee niet eens zo heel duur. Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met een zonneboiler heeft u warm water op zonne-energie. De warm water expert kunt u er alles over vertellen!

ventilatiewarmtepomp

Warm water gasloze woning met een warmtepomp

Een warmtepomp kan de volledige woning voorzien van warm water. In het buffervat (boiler) van de warmtepomp wordt daarom een groot volume water op lage temperatuur voorzien (ongeveer 53°C). De hoeveelheid warm wat is afhankelijk wat er nodig is om een gezin van warm water te voorzien. De meeste voorkomende grote is een 300 liter of 500 liter buffer. De warmtepomp kan deze hoeveelheid warm water in ongeveer 1 uur verwarmen tot een temperatuur van 53 graden.

Electrische boiler

Vroeger toen er nog geen gas was hadden vele woningen een elektrische boiler in huis. Een grote witte boiler maakte in korte tijd een vat vol warm water. Tegenwoordig ziet u deze boilers steeds vaker terug keren in woonhuizen, deze boilers zijn tegenwoordig wel een heel stuk zuiniger en u kunt ze zelfs met een app bedienen. Als de woning voorzien is van zonnepanelen kunt u de boiler z programmeren dat hij warm water maakt als de zon schijnt, dan gaat de opgeleverde energie direct naar de boiler, waardoor er geen energie verloren gaat.

Boiler met zonneboiler spiraal

Boiler met zonneboiler spiraal

De meeste boilers kunnen voorzien zijn van een extra spiraal. Dat betekent dat er 2 extra aansluitingen zitten. Op deze aansluitingen kunt u dus een set thermische panelen aansluiten. Deze panelen verwarmen het water van de boiler als de zon schijnt. Dat zal in Nederland ongeveer 200 dagen per jaar zijn. Als de zon niet zo fel schijnt dan zal de installatie het water alleen voorverwarmen; dat betekent als de zonneboiler maar 30 graden water produceert.

Warmtepompboiler

De warmtepomp ketel is een prima alternatief om sanitair water te produceren als de cv-ketel is verwijderd. Op deze manier kunt u duurzaam warm water produceren wat goed is voor het milieu en portemonnee.  De warmtepomp ketel haalt eerst warmte uit de lucht en daarna zal de compressor het overnemen. Als u ook nog over zonnepanelen beschikt dan kan de opgewekte energie direct van het dak naar de boiler gaan. Op een warmtepomp boiler zit subsidie en lees hier meer over.

warmtepompboiler

Tevreden klanten

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Onze tips over: Warm water

Warmtepompboiler
Warmtepompboiler
elektrische boilers
Elektrische boiler
warm water met een warmtepomp
Warm water