Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

De warmtepompboiler is een prima alternatief om sanitair tapwater verwarmen. Een warmtepompboiler is een energiezuinig alternatief, op een duurzame manier wordt slim de ventilatielucht gebruikt van de wtw unit om tapwater te verwarmen.

Wilt u een warmtepompboiler kopen kunt u gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie. De meeste warmtepompboilers zijn zeer efficiënt en energiezuinig. Op deze manier kunt u duurzaam warm tapwater water produceren wat goed is voor het milieu en portemonnee.

De warmtepompboiler haalt aanvankelijk warmte uit de lucht en daarna zal de compressor het overnemen. Als u ook nog over zonnepanelen beschikt dan kan de opgewekte energie direct van het dak naar de boiler gaan.

Bij grote gezinnen met grote warmtebehoefte is de warmtepomp boiler een goede optie. Met een warmtepompboiler kunt u op meerdere plaatsen warm water krijgen. Er zijn boilervaten van hele grote volumes beschikbaar, afhankelijk van het verbruik.

Hoe werkt een warmtepomp boiler?

De warmtepompboiler onttrekt ventilatielucht uit de omgeving waar de warmtepomp boiler is geplaatst en stuurt deze door een warmtewisselaar. Door de warmtewisselaar stroomt een koelvloeistof, die door de warme lucht verandert in een gas.

De compressor drukt het gas samen, waardoor er hoge temperaturen ontstaan. De warmtewisselaar geeft vervolgens de warmte af aan het warm tapwater in de boiler.

Het tapwater verwarmen met de warmtepompboiler, terwijl het koelmiddel afkoelt. Door de energie van verdamping en condensatie aan te wenden, kan een warmtepompboiler veel verwarming leveren, voor relatief weinig elektrische energie.

Wanneer de warmtepompboiler te weinig rendement levert, zal het elektrisch element bijspringen. Dit doet hij echter met hetzelfde rendement als een gewone elektrische boiler.

Energiezuinig tapwater verwarmen

De warmtepompboiler kan voor een gemiddeld gezin op een groene manier op een energiezuinige manier warm tapwater leveren. Welke warmtepomp de beste keuze is hangt sterk af van de behoefte en het aantal liter warm water wat nodig is.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler is een vat met water dat elektrisch wordt verwarmd. De toepassing kan zijn voor warm tapwater voor de keuken of badkamer. De elektrische boiler kan een goede vervanging zijn voor de traditionele CV ketel. Als u zonnepanelen op het dak heeft liggen dan kan u vele dagen per jaar de boiler opwarmen met de gratis opgewekte zonnestroom.

Sanitair water

Een warmtepompboilers zijn geschikt om sanitair water te maken in een bestaande woning. Het grote voordeel is dat warmtepompboilers veel minder energie verbruiken dan boilers op aardgas.

Warmtepompboilers kunnen voor een huishouden in het boilervat op een energiezuinige manier warm water op de gewenste temperatuur leveren.

Indien de warmtepompboiler niet voldoende warmte kan leveren dan komt de naverwarming in werking. Dit is een elektrisch element dat werkt ook op stroom. Een warmtepompboiler gebruikt 3 keer minder elektriciteit dan een boiler op elektriciteit.

Indien uw woning is voorzien van zonnecollectoren dan zal de energierekening een flinke besparing laten zien door de zelfopgewekte stroom te gebruiken om de warmtepompboiler aan te zetten als de zon schijnt.

Hierdoor kunnen de pv panelen de energie voor de warmtepompboiler leveren. Warmtepompboilers zijn ook te leveren met een extra spiraal en zo kan u er een zonneboiler van maken. De zonneboiler verwarmt het water in de boiler vaak krijgt u hogere watertemperaturen als de zonneboiler aan staat.

Welke warmtepomp boiler past bij ons?

Welke warmtepompboiler past bij uw situatie? Er zijn verschillende modellen beschikbaar, aan de hand van de grote van het huishouden en de waterbehoefte kan een selectie gemaakt worden over welke ketel bij uw situatie past.

Daarnaast moet u ook ruimte hebben om deze warmtepompboiler te kunnen plaatsen. Er zijn fabrikanten die een warmtepompboiler hebben met een extra spiraal, hierop kunt u ook een zonneboiler systeem plaatsen.

Het voordeel hiervan is dat u vaak de inhoud van de boiler kunt meten. De ketel kan nooit warmer worden dan 80 graden door de zon. Welke mogelijkheden er nog meer zijn? De specialist kan u er alles over vertellen!

Warmtepomp boiler
Warmtepomp boiler
warm water warmtepomp boiler

Warmtepomp boiler in huis

De warmtepompboiler is een prima alternatief om sanitair water te produceren als de cv-ketel is verwijderd. Op deze manier kunt u duurzaam warm water produceren wat goed is voor het milieu en portemonnee.

De warmtepompboiler haalt aanvankelijk warmte uit de lucht en daarna zal de compressor het overnemen. Als u ook nog over zonnepanelen beschikt dan kan de opgewekte energie direct van het dak naar de boiler gaan.

Subsidie warmtepompboiler 2021

De overheid stimuleert duurzame investeringen.

Als u een lucht water warmtepomp aankoopt dan heeft u recht op een warmtepompboiler subsidie Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Deze lucht water warmtepomp subsidies zijn onderverdeeld in verschillende product- en doelgroepen. Per merk of toepassing zijn er verschillende producten die in aanmerking komen.

De hoogte van de ISDE-subsidie hangt af van het soort lucht water warmtepomp installatie en het vermogen. Naast subsidie op lucht water warmtepompen, zijn er ook subsidies op bijvoorbeeld het isoleren van uw woning.

Met deze warmtepompboiler subsidie is het nog aantrekkelijker om uw woning duurzaam te verwarmen.

Subsidie Lucht/water warmtepomp

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: