Ventilatie

Ventilatie

Vroeger werd hier nauwelijks over gesproken, een ventilatiesysteem, omdat een woning zoveel naden en kieren had dat er altijd vers lucht de woning in kwam. Tegenwoordig is een woning zo luchtdicht gebouw dat ventileren een vereiste is om een gezond binnenklimaat te krijgen. Het creëren van een optimaal binnenklimaat betekent prominente aandacht voor energiebesparing. Een mechanische ventilatiebox met energiemotor zorgt voor een centrale luchtafvoer en wordt in hoofdzaak ingezet in de renovatie- en vervangingsmarkt.

Wat is ventilatie

Warmte Terug Winning (WTW)

Om aan aanscherpende energienormen te kunnen voldoen, spelen WTW-units een belangrijke rol.

Bij balansventilatie voert het toestel verse lucht toe aan de woning en voert vervuilde lucht mechanische af uit de woning aan de hand van geïntegreerde ventilatoren. Door de warmteterugwinning uit de afgevoerde lucht wordt deze warmte overgedragen aan de toegevoerde lucht.

Om een woning optimaal gebruik te laten maken met een WTW unit is het belangrijk dat er een goed plan wordt gemaakt om de juiste WTW unit te selecteren. De specialist kan samen met u een goed en gezond plan ontwerpen, zodat u vele jaren plezier heeft.

WTW Ventilatie

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze ventilatie partners: