Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Multi Split Airco

Multi Split

Het verschil van multi split airco vergeleken met single split airconditioning is dat aan een buitenunit minimaal twee binnenunits aangesloten moeten zijn. Op de buitenunit kunnen meerdere ruimtes een binnenunit aangesloten zijn. De multi split airco kan met de meerdere binnenunits kan maar een functie tegelijk koelen of verwarmen. Elke binnenunit zal vergeleken met de buitenunit berekend moeten worden, zodat het benodigde vermogen klopt met de buitenunit. Iedere binnenunit heeft een eigen koelleiding en afvoerslangen met een kabel tussen de binnenunit en buitenunit. Elke wandmodel heeft een eigen afstandsbediening.

Om een multi split airco te installeren gaat de voorkeur uit om dit samen met een ervaren airco installateurs te doen die hebben veel ervaring met het aansluiten van airco’s. Het aansluiten en de montage van verschillende binnenunits is een specialisme.

Multi spilt airco unit

Dubbele split airco

Een dubbele split airco is een duo split airco met een buitenunit en twee binnenunits. Met een dergelijk systeem is de duo split airco kun je meerdere slaapkamers koelen. Het aantal binnenunits van de multi split airco bepalen het benodigd vermogen voor de koeling. Koelvermogen is iets anders dan elektrisch vermogen! Om een multi split airco te laten installeren is vakkennis nodig. Airconditioners die verkeerd zijn geïnstalleerd of geplaatst zijn kunnen meer geluid maken. Wandmodellen zijn standaard modellen

dubbele split airco

Hoe werkt een Multi split airconditioning?

Iedere binnenunit van de multi split airco zuigt de lucht aan uit de ruimte en trekt dan de lucht over de verdamper. Deze blaast dan de lucht weer verwarmd of gekoeld in de ruimte. Een wandmodel mag dus nooit tegen het plafond worden gemonteerd. Als de binnenunit koude lucht meet dan gaat de compressor van de airco langzamer draaien en dat zorgt voor een laag energieverbruik van de airco.

Alle buitenunits die als multi split airco zijn uitgevoerd kunnen maar een functie tegelijk, koelen of verwarmen. Dit is belangrijk om te weten voor u een multi split airco kopen gaat. Er kunnen wel verschillende modellen met verschillende vermogen aangesloten worden.

multi split airco met 3 binnenunits

Multi split airco 3 binnenunits

Een multi split airco met 3 binnenunits kan eenvoudig geïnstalleerd worden als u meerdere ruimtes wilt koelen of verwarmen. Verwarmen met een wandmodellen is een uitstekende optie. De meerdere binnenunits moeten wel allemaal in dezelfde modus staan. Bij een multi split airco kun je met een binnenunit koelen of verwarmen, ze hoeven niet tegelijk aan te staan.

Multi split airco 4 binnenunits

Een buitenunit en 4 ruimtes met diverse binnenunits. Dankzij vernieuwde techniek is er steeds meer mogelijk. Dit type klimaatsystemen komen steeds vaker voor in woonhuizen. De montage van de verschillende binnenunits in een bestaande situatie is vaak niet eenvoudig, Installateurs zouden geen installateurs zijn als zij niet de beste oplossing vinden om het juiste aircosysteem te installeren.

U kunt met dit klimaatsysteem koelen of verwarmen. Dit systeem wordt op een buitenunit aangesloten. Dit airco systeem is uitgevoerd als warmtepomp.

Multi split airco voor 4 binnenunits
Multi-split-airco-voor-5-binnenunits

Multi split airco 5 binnenunits

Met dit klimaatsysteem kunnen 5 airco’s geplaatst worden. Dit aircosysteem zorgt ervoor dat er maar een buitendeel nodig is. De voorkeur voor de airconditioning systeem is het aantal units te verminderen. Een vaste airco met een binnenunit en buitenunit heeft ook een vaste voeding nodig. Wat wel een voordeel is van deze airconditioning dat je iedere kamer kan koelen en verwarmen. Dit soort airconditioning systemen noemt men een lucht lucht warmtepomp.

Multi split airco 6 binnenunits

Meerdere binnenunits op een buitendeel, maar bij deze airco’s is het maximale vermogen van de binnenunit 2,5 kW. De lucht lucht warmtepompen hebben maximaal een capaciteit van 12 kW. Deze warmtepompen kunnen ook kunt u ook als verwarming gebruiken. Bij deze warmtepomp is de verwarmingscapaciteit beperkt tot 2,5 kW per binnenunit.

Multi split airco voor 6 binnenunits

Soorten airco’s

Een airconditioner is vaak op voorraad leverbaar. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment, maar belangrijk is wel dat u de juiste kiest. Een airco-installateur meet altijd de kubieke meters om te kijken welke airco bij u past. Er zijn ook airconditioning systemen die bacteriën en virussen kunnen opruimen. Dit zijn units die voorzien zijn van een nieuwe techniek. Alle airconditioning systemen maken tijdens het koelen condens, hier moet een voorziening voor gemaakt worden.

Split airco

Multi split airco

VRF systeem

Mobiele airco

Multi split airco verwarmen

Airco’s die geschikt zijn als warmtepomp kunnen uitstekend gebruikt worden om een woonkamer of meerdere ruimtes verwarmen. Wat belangrijk is dat het juiste verwarmingsvermogen wordt berekend. De selectie moet berekend worden bij een buitentemperatuur van -15 graden. Een wandmodel is het voorkomendste binnenunit, maar er zijn verschillende modellen beschikbaar. Een binnenunit laag op de grond is het beste als u die gebruikt voor het verwarmen. Een wandmodel is ook het goedkoopste model.

Airco koelen of verwarmen

Beste multi split airco kopen

Een multi split airco systeem, beschikbaar bij GaslozeWoningen.nl, biedt een uitgelezen kans om meerdere kamers binnen een woning te voorzien van een individuele klimaatregeling. Deze systemen koppelen meerdere binnenunits aan één enkele buitenunit, waardoor het mogelijk is om elke ruimte afzonderlijk te koelen of te verwarmen. Hoewel het systeem niet beide functies tegelijkertijd kan uitvoeren, kan elke binnenunit wel onafhankelijk de temperatuur reguleren. Dit zorgt voor een aangepast comfortniveau in elke kamer, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. GaslozeWoningen.nl adviseert klanten over de optimale multi split airco configuratie, zodat elke ruimte in huis perfect op temperatuur kan worden gehouden.

Beste multi split airco selectie:

Airco in slaapkamer
Slaapkamer airco
Airco in huis
Woonkamer airco
Airco op zolder
Zolderkamer airco

Multi split max 6 binnenunits

Een Multi split airco bestaat altijd uit een buitenunit en minimaal twee binnen units. Het maakt niet uit welk type binnen unit er op de buitenunit wordt aangesloten. Er kan gekozen worden tot 6 binnendelen afhankelijk van het vermogen. Het maximale benodigd vermogen voor de 6 verschillende modellen kan er niet meer dan 2,5 kW per ruimte worden geselecteerd. Als er een woonkamer en 4 slaapkamers meer dan 10 kW is, kun je het beste meerdere buitenunits selecteren.

Tevreden klanten

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Onze tips over: Airconditioning

Airco in huis
Airco in huis
Split airco
Split unit airco
airconditioning in huis
Airconditioning