Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Split airco

Split airco in huis

Split airco zijn een geweldige optie voor diegenen die energie en geld willen besparen. Met de zomer in aantocht is het de perfecte tijd van het jaar om na te denken over uw AC-behoeften!

Een splitsysteem bestaat uit twee grote delen: een buitenunit op het dak die koelt met water of koelmiddel; en een binnen unit in het plafond of aan de wand. De airconditioner is een mechanisch apparaat dat de warmte uit de ruimte onttrekt. Het proces van het afkoelen van een afgesloten ruimte door het onttrekken van een deel of alle warmte ervan kan worden bereikt door het te verplaatsen naar een andere ruimte met lagere temperaturen. Zoals het overbrengen van koud water van onder de grond in de leidingen van uw huis wanneer u het in de winter te warm heeft.

split airco

Airconditioning

Airconditioning werkt omdat gecomprimeerd gas zoals freon van nature niet erg oplosbaar is en gemakkelijk verdampt; dus wanneer deze stof door barsten in oude machines lekt en aan atmosferische omstandigheden wordt blootgesteld, kunnen de moleculen uiteindelijk sneller worden afgebroken dan ze anders gezien hun omgeving zouden doen – wat minder schade betekent voor meer efficiëntie! Split airconditioners bestaan al vele jaren en wordt steeds populairder. De zomers worden steeds warmer en in de winter kunnen de split airco‘s ook verwarmen. Dit is een zeer energiezuinige manier van verwarmen.

Airconditioning

Split airconditioning

Split airconditioners zijn een geweldige optie voor mensen die in een warm klimaat wonen, omdat ze snel en kosteneffectief kunnen worden geïnstalleerd en efficiënter werken dan andere soorten airco’s, wat helpt om geld te besparen op uw elektriciteitsrekeningen. Er is ook een verhoogde kans dat u de voordelen van beide eenheden krijgt, omdat het mogelijk is om ze op te splitsen in verschillende kamers, zodat elke kamer zijn eigen thermostaat of bedieningspaneel heeft.

Split-airco systemen hebben twee hoofdcomponenten: condensor buitenunit met lamellen; verdamperspoel binnen (evaporator). De buitencompressor pompt het koelmiddel door de leidingen in de spoelen, waar de warmte wordt overgedragen en koel water over de buizen met lamellen stroomt – hierdoor wordt koude lucht uitgeblazen!

split airco installateur

Airco installateur

Als het om uw airco-unit installatie gaat, is de montage misschien wel een van de belangrijkste aspecten. Een installateur die airco split installaties mogen installeren moeten een brl 100 certificering hebben en de monteur moet in het bezit zijn van een f gassen diploma. De installatie van een split-unit airconditioner vereist enige montage, vaardigheden en kennis, maar het is niet al te moeilijk uit te voeren.

Het installatieproces voor de populaire aan de muur gemonteerde unit omvat het bevestigen van isolatieplaten samen met beugels op de buitenmuren voordat montageschroeven worden geïnstalleerd in hun overeenkomstige gaten.  Eenmaal vastgemaakt aan de steunbalken binnen het buitenframe van uw huis, kunt u een verlengsnoer bevestigen vanuit het machinecompartiment aan een uiteinde. Terwijl u de stroomdraden aansluit op een 220 volt stopcontact in de buurt van waar u het gemonteerd wilt hebben.

Duo airco

De Duo Air Conditioner is een split-airconditioningunit die op twee units werkt, zodat hij uw huis in de helft van de tijd kan koelen van andere merken.  Het apparaat heeft een ongelooflijk energie-efficiënt ontwerp zonder bewegende delen en werkt op een hoger efficiëntieniveau dan traditionele airconditioners om u koel te houden en tegelijkertijd geld te besparen!

Airconditioners zijn een must voor gebruik tijdens de zomer, vooral in steden zoals New York waar de luchtvochtigheid hoog is. Ze kunnen echter vrij duur zijn om aan te schaffen en te installeren, waardoor ze ontoegankelijk zijn voor mensen met een beperkt inkomen of weinig inzicht in hoe een airconditioner werkt. Dit artikel zal zich richten op een bepaald type goedkope optie: split units die twee afzonderlijke koelzones hebben in plaats van alleen maar een centrale zone.

Een huiseigenaar kan ervoor kiezen dergelijke producten in de buurt van deuren te plaatsen die van buitenaf toegankelijk zijn, om geen enkel deel van zijn woning meer af te koelen.

duo airco in huis
Split airco

Split airco plug&play

Als u op zoek bent naar een snelle en eenvoudige manier om uw energierekening in de zomer te verlagen, bekijk dan dit idee. Zoals we allemaal weten, verbruiken centrale airconditioners veel elektriciteit om ruimtes snel af te koelen. Het proces geeft ook warmte af aan de atmosfeer, wat slecht is als er geen wind is of andere koelbronnen zoals water of schaduwbomen in de buurt. Die kunnen helpen om dingen koeler te houden dan ze op zichzelf zouden zijn. Dus wat doen mensen meestal? Ze laten een enkele AC unit direct vanuit het stopcontact.

Onze split airco tips:

Airco in huis
Airco in huis
airconditioning in huis
Airconditioning
single split airco
Single split airco