Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Dakisolatie

Isoleren dak

Met dakisolatie bespaart u honderden euro’s per jaar! Ook vermindert u de uitstoot van CO2. De meeste warmte gaat via het dak naar buiten. Warme lucht gaat altijd omhoog. Deze warmte verliest u dus. De besparing bij dakisolatie kan oplopen tot ruim 500 euro per jaar (bij een gemiddelde woning). U bespaart niet alleen op de energierekening, maar u verbetert ook uw binnenklimaat. In de zomer, als het buiten lekker warm is, blijft uw huis lekker koel. Dit geeft dus een aangenamere woonomgeving. Warme buitenlucht kan slecht uit een goed geïsoleerde woning ontsnappen.

dakisolatie

Platte daken isoleren

Er zijn verschillende manieren om een plat dak te isoleren. Welke methode het beste is, hangt af van de constructie van het dak en de specifieke behoeften van uw huis. Een van de meest voorkomende manieren om een plat dak te isoleren, is door middel van dakisolatie. Dit kan worden gedaan door het plaatsen van isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol, tussen de dakplaten en het dakbeschot. Het is ook mogelijk om Pur-schuim te gebruiken als isolatiemateriaal.

Een andere optie is het aanbrengen van een dakbedekking met isolatie, zoals een dakpan met een isolerende kern. Dit kan worden gelegd op het bestaande dak en biedt zowel bescherming tegen het weer als isolatie. Het is ook mogelijk om een “groendak” aan te leggen op een plat dak. Dit is een dakbedekking met planten erop, die helpt om het dak te isoleren en bij te dragen aan een duurzame leefomgeving.

Dakisolatie

Schuine daken isoleren

Een schuin dak is vaak eenvoudig te isoleren door aan de binnenzijde een houten raamwerk te plaatsen waartussen het isolatiemateriaal kan worden geklemd. De afwerking kan op verschillende manieren gebeuren.  Sommige isolatiematerialen zijn voorzien van een decoratieve afwerklaag, bij andere soorten moet u het dak zelf afwerken met gipsplaat of met houten of kunststof panelen. Een dampscherm is altijd nodig. Deze wordt aan de warme zijde, juist onder de afwerking, aangebracht.

Isolatie materiaal

Sommige isolatiematerialen hebben een dampremmende laag, waardoor een apart dampscherm overbodig is. Hierna kan het dak worden afgewerkt. Dakafwerking aan de buitenzijde is vaak een ingrijpende operatie. Dit is verstandig als uw woning aan een nieuw dak toe is. Bij het isoleren van een schuin dak langs de buitenkant wordt er gebruikt gemaakt van harde, drukvaste isolatieplaten met een tand- en groefsysteem van kunststof, hardschuim: polyurethaan (PUR), polyisocyanuraat (PIR), geëxtrudeerd polystyreen (XPS). Hierop komen vaak nieuwe dakpannen zodat u een compleet nieuw dak krijgt.

Isolatie tips

Er zijn verschillende manieren waarop je het energieverbruik van je huis kunt verminderen door het isoleren van bepaalde delen van het gebouw. Hieronder geef ik enkele tips om je huis te isoleren:

Bekijk welke delen van je huis het koudst of warmst zijn en concentreer je op het isoleren van deze delen. Dit kan bijvoorbeeld het dak, de vloer, de ramen en deuren of de leidingen zijn.

Gebruik isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en kies voor materialen met een hoge isolatiewaarde, zoals glaswol, steenwol of polystyreen.

Maak gebruik van dubbel glas of HR++ glas voor ramen en deuren om de warmte beter te vasthouden.

Plaats tochtstrips rond ramen en deuren om warmteverlies te voorkomen.

Zorg ervoor dat de verwarming en andere apparaten efficiënt zijn en overweeg het plaatsen van een energiezuinige verwarming.

Maak gebruik van energiebesparende lichtbronnen, zoals Led-lampen, om het energieverbruik te verminderen.

Gebruik een ventilatiesysteem om de lucht in huis te circuleren en te verversen, zonder te veel warmte of kou te verliezen.

Energielabel

Verbetering van energielabel

Het isoleren van de vloer van je huis kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van je woning. Het energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een woning op basis van het energieverbruik. Hoe hoger het energielabel, hoe energie-efficiënter de woning is. Isoleren kan helpen om het energieverbruik te verminderen door het behouden van een aangename temperatuur binnenshuis. Daarnaast zijn er nog andere manieren om het energielabel van je woning te verbeteren, zoals het isoleren van het dak, het installeren van dubbel glas of HR++ glas en het gebruiken van energiezuinige verwarming en lichtbronnen.

Dak isolatie kosten

De kosten voor het aanbrengen van een isolatie dak bedragen bij een gemiddelde woning tussen 2500 en 4000 euro. Op deze werkzaamheden zit ook subsidie, wat betekent dat de kosten uiteindelijk een stuk lager uitvallen. Om een juiste prijs en besparing te berekenen, is het verstandig dat een expert bij u langskomt. De terugverdientijd van deze werkzaamheden bedragen ongeveer 5 jaar. Bovendien stijgt de waarde van de woning flink en ook het wooncomfort wordt verhoogd.

Type dakIsolatiePrijs (€)
Hellend dakLangs binnen€ 30 à 60
Hellend dakLangs buiten€ 50 à 70
Plat dakLangs binnen€ 45 à 60
Plat dakLangs buiten€ 55 à 100

Deze prijzen zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren zoals de gebruikte materialen, de arbeidskosten en de specifieke omstandigheden van het project.

Zelf dak isoleren

Dak zelf isoleren

Het zelf isoleren van je schuin dak of platte dak aan de binnenzijde kan een kostenefficiënte manier zijn om je wooncomfort te verhogen en je energierekening te verlagen. Begin met het voorbereiden van het oppervlak door oude dakbedekking te verwijderen en te zorgen voor een schone en droge basis. Het is essentieel om een dampscherm te plaatsen, wat voorkomt dat vocht de isolatie binnendringt.

Kies vervolgens voor hoogwaardige isolatiematerialen zoals glaswol of rotswol en plaats deze zorgvuldig tussen de dakspanten, zodat er geen kieren of gaten ontstaan. Werk het geheel af met gipsplaten voor een nette uitstraling. Goede ventilatie is cruciaal om vochtproblemen te voorkomen. Door deze stappen nauwgezet te volgen, kun je zelf je dak professioneel isoleren. Echter, bij twijfel of onzekerheid is het raadzaam een expert te raadplegen voor het beste resultaat.

Isolatie subsidie aanvragen dakisolatie

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

Er zijn ook regionale subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis. Dit kunt u nagaan bij uw gemeente of provincie. Het is aan te raden om goed te informeren naar de beschikbare subsidies voordat u begint met het isoleren van uw huis. Zo kunt u profiteren van deze financiële tegemoetkomingen en de kosten van het isoleren verlagen.

isde subsidie

Tevreden klanten

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Onze tips over: Isolatie

Raamisolatie
Raam isolatie
Spouwmuurisolatie
Spouwmuur isolatie
vloerisolatie
Vloer isolatie