Isolatie

Isolatie

Een goed geïsoleerde woning heeft alleen maar voordelen. Door de warmte binnen te houden en de koude buiten daalt je energiefactuur gevoelig. Daarnaast geniet u van een zalig wooncomfort zonder vervelende tocht, met een constantere binnentemperatuur en minder geluidsoverlast. Maar welke soorten huisisolatie bestaan er allemaal? Hoeveel kosten ze? En op welke subsidies heeft u recht? U leest het in dit artikel.

energieadvies

Wat kan ik isoleren aan mijn huis

Iedere woning is verschillend, wellicht heeft uw woning al een verbouwing ondergaan en kent u het verleden van de woning niet. Het is verstandig om er een expert naar laten kijken. Een expert heeft speciale apparatuur om de woning te scannen. Samen kunt u de resultaten doornemen, een plan maken en kan de adviseur een gespecialiseerde offerte uitbrengen.

De eerste stap is uitzoeken wat u nog kunt verbeteren aan de isolatie van uw woning.

Vloerisolatie

Koude voeten en vocht in huis? Laat dan uw vloer isoleren, dat voelt aangenaam aan! Maar hoe kunt u de vloer het beste isoleren? Als u een kruipruimte heeft, kan het makkelijk aan de onderkant. Maar er zijn ook andere manieren.  Met vloerisolatie voelt de vloer direct veel prettiger aan. Het woonklimaat verbetert en de vloer koelt minder snel af. De warmtepomp en het afgiftesysteem verliezen minder warmte aan de vloer, hierdoor bespaart u op de energierekening.  Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht uit de kruipruimte.

Spouwmuur expert

Dakisolatie

Een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer en toch een lagere energierekening? Het is een verstandig idee om uw dak isoleren. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Met dakisolatie bespaart u  honderden euro’s per jaar! De meeste warmte gaat via het dak naar buiten. Let op, als uw woning geen dakisolatie heeft of geen goede isolatie: warme lucht gaat altijd omhoog. Deze warmte bent u dus kwijt. De besparing bij dakisolatie kan oplopen tot ruim 500 euro per jaar (bij een gemiddelde woning).  In de zomer als het buiten lekker warm is blijft uw huis nu lekker koel. Dit geeft dus een aangenamer woonomgeving. Warme buitenlucht kan slecht uit een goed geïsoleerde woning ontsnappen.

Raamisolatie

Minder kou door uw ramen? Vervang enkel glas door HR++ of triple glas. U houdt meer warmte binnen en het wordt stiller in huis, wat dus goed is voor het klimaat in huis.

Bij enkel glas kan warmte makkelijk naar buiten geleid worden, HR++ of triple glas verminderen dat probleem aanzienlijk. HR++ is een dubbele laag glas die een speciale coating hebben met tussen de glaslagen een sterk isolerend laagje gas. Triple glas gaat nog een stap verder door eenzelfde techniek toe te passen bij drie lagen glas, wat dus voor optimale isolatie zorgt.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de makkelijkste en goedkoopste manier om uw huis te isoleren. En het levert veel voordelen op. Een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer. Een muur bestaat uit twee delen met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die kunt u laten vullen met isolatiemateriaalSpouwmuurisolatie is de makkelijkste en goedkoopste manier om uw huis te isoleren. Het levert veel voordelen op: een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer. 

Isolatie subsidie 2021

Als u eigenaar bent van een woning en deze is uw hoofdverblijf na verbouwing of renovatie dan kan u in aanmerking komen voor subsidie. De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voorziet een subsidie voor een aantal isolatiemaatregelen.

  • Gevelisolatie (isoleren van de buitenmuur met voorzetwand of van buitenaf)
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Isolatie van de vliering/zoldervloer
  • Bodem- en vloerisolatie
  • HR++ of HR+++ (triple) glas en kozijnpanelen
  • Isolerende deuren
Subsidie Lucht/water warmtepomp

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of een installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen realiseren. Hieronder een greep uit onze isolatie partners: