Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Isolatie

Goed geïsoleerde woning

Een goed geïsoleerde woning heeft alleen maar voordelen. Door de warmte binnen te houden en de kou buiten te laten, daalt uw energiefactuur enorm. Daarnaast geniet u van een fijn wooncomfort zonder vervelende tocht, met een constantere binnentemperatuur en minder geluidsoverlast. Maar welke soorten huisisolatie bestaan er allemaal? Hoeveel kosten ze? En op welke subsidies heeft u recht? U leest het in dit artikel.

Vloerisolatie

Dakisolatie

Raamisolatie

Spouwmuurisolatie

isolatie

Wat kan ik isoleren aan mijn woning?

Er zijn verschillende manieren waarop je zelf bepaalde delen van je huis kunt isoleren om het energieverbruik te verminderen en het comfort te verhogen. Hieronder geef ik enkele voorbeelden van wat je zelf kunt doen. Iedere woning is verschillend. Misschien heeft uw woning al een verbouwing ondergaan en kent u het verleden van de woning niet. Het is verstandig om er een expert naar te laten kijken. Een expert heeft speciale apparatuur om de woning te scannen. Samen kunt u de resultaten doornemen en een plan maken. De adviseur zal voor u een gespecialiseerde offerte opstellen.

isoleren woning

Isolatie subsidie aanvragen

Als u eigenaar bent van een woning en deze woning is uw hoofdverblijf na verbouwing of renovatie, dan kunt u in aanmerking komen voor subsidie. De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing ISDE voorziet subsidie voor enkele isolatiemaatregelen.

Gevelisolatie (isoleren van de buitenmuur met voorzetwand of van buitenaf)

Spouwmuurisolatie

Dakisolatie

Isolatie van de vliering/zoldervloer

HR++ of HR+++ (triple) glas en kozijnpanelen.

Isolerende deuren

vloerisolatie

Vloerisolatie

Koude voeten en vocht in huis? Laat dan uw vloer isoleren! Met vloerisolatie voelt de vloer direct veel prettiger aan. Het woonklimaat verbetert en de vloer koelt minder snel af. De warmtepomp en het afgiftesysteem verliezen minder warmte aan de vloer. Hierdoor bespaart u bovendien op de energierekening. Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht uit de kruipruimte. Maar hoe kunt u de vloer het beste isoleren? Als u een kruipruimte heeft, kan het makkelijk aan de onderkant. Maar er zijn ook andere manieren.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de makkelijkste en goedkoopste manier om uw huis te isoleren. En het levert u veel voordelen op: een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer. Een muur bestaat uit twee delen met een paar centimeter ruimte ertussen (de spouw). Die kunt u laten vullen met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat spouwmuurisolatie een effectieve vorm van isolatie is.

Spouwmuurisolatie
Dakisolatie

Dakisolatie

Een warmer huis in de winter, een koeler huis in de zomer en toch een lagere energierekening? Dan is het verstandig om uw dak te isoleren. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren. Met dakisolatie bespaart u honderden euro’s per jaar! De meeste warmte gaat via het dak naar buiten. Als uw woning geen dakisolatie heeft of geen goede isolatie, moet u goed opletten: warme lucht stijgt namelijk altijd omhoog. Deze warmte bent u dus kwijt.

De besparing bij dakisolatie kan oplopen tot ruim 500 euro per jaar (bij een gemiddelde woning). En in de zomer als het buiten warm is, blijft uw huis nu lekker koel. Dakisolatie geeft u dus een aangenamer woonomgeving. Warme of koude lucht kan slecht uit een goed geïsoleerde woning ontsnappen.

Raamisolatie

Minder kou door uw ramen? Vervang enkel glas door HR++ of triple glas. Zo houdt u meer warmte binnen en het wordt stiller in uw huis. Dit is goed voor het klimaat in huis. Bij enkel glas kan warmte makkelijk naar buiten worden geleid. HR++ of triple glas verminderen dat probleem aanzienlijk. HR++ is een dubbele laag glas die een speciale coating heeft met een sterk isolerend laagje gas tussen de glaslagen. Triple glas gaat nog een stap verder door eenzelfde techniek toe te passen op drie lagen glas, wat dus zorgt voor een optimale isolatie.

Raamisolatie

Huis isolatie tips

Er zijn verschillende manieren waarop je het energieverbruik van je huis kunt verminderen door het isoleren van bepaalde delen van het gebouw. Hieronder geef ik enkele tips om je huis te isoleren:

Bekijk welke delen van je huis het koudst of warmst zijn en concentreer je op het isoleren van deze delen. Dit kan bijvoorbeeld het dak, de vloer, de ramen en deuren of de leidingen zijn.

Gebruik isolatiemateriaal van hoge kwaliteit en kies voor materialen met een hoge isolatiewaarde, zoals glaswol, steenwol of polystyreen.

Maak gebruik van dubbel glas of HR++ glas voor ramen en deuren om de warmte beter vast te houden.

Zorg ervoor dat de verwarming en andere apparaten efficiënt zijn en overweeg het plaatsen van een energiezuinige verwarming.

Maak gebruik van energiebesparende lichtbronnen, zoals Led-lampen, om het energieverbruik te verminderen.

Gebruik een ventilatiesysteem om de lucht in huis te circuleren en te verversen, zonder te veel warmte of kou te verliezen.

Energielabel

Verbetering van energielabel

Het isoleren van de vloer van je huis kan bijdragen aan het verbeteren van het energielabel van je woning. Het energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een woning op basis van het energieverbruik. Hoe hoger het energielabel, hoe energie-efficiënter de woning is. Isoleren kan helpen om het energieverbruik te verminderen door het behouden van een aangename temperatuur binnenshuis. Daarnaast zijn er nog andere manieren om het energielabel van je woning te verbeteren, zoals het isoleren van het dak, het installeren van dubbel glas of HR++ glas en het gebruiken van energiezuinige verwarming en lichtbronnen.

Isolatie subsidie aanvragen

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis in Nederland. Deze subsidies zijn bedoeld om mensen te helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van hun huis en om de kosten van het isoleren te verlagen. Een van de belangrijkste subsidies voor het isoleren van een huis is de Isolatiepremie van het Rijk. Met deze premie kunt u tot 50% van de kosten voor het isoleren van uw dak, muren, vloer en/of ramen terugkrijgen. De premie is beschikbaar voor zowel eigenaren als huurders van een woning.

Er zijn ook regionale subsidies beschikbaar voor het isoleren van een huis. Dit kunt u nagaan bij uw gemeente of provincie. Het is aan te raden om goed te informeren naar de beschikbare subsidies voordat u begint met het isoleren van uw huis. Zo kunt u profiteren van deze financiële tegemoetkomingen en de kosten van het isoleren verlagen.

isde subsidie

Tevreden klanten

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Onze tips over: Isolatie

vloerisolatie
Vloer isolatie
Raamisolatie
Raam isolatie
Spouwmuurisolatie
Spouwmuur isolatie