Vloerisolatie

Koude voeten en vocht in huis? Laat dan uw vloer isoleren, warme voeten een warme vloer dat voelt aangenaam aan! Maar hoe kunt u de vloer het beste de vloer isoleren? Als u een kruipruimte aanwezig is , kan het makkelijk aan de onderkant vloer. Als de kruipruimte hoog genoeg is kunnen de isolatiematerialen vanuit de kruipruimte worden aangebracht aam de onderkant van de vloer. Maar er zijn ook andere manieren. Ook de bodem van de kruipruimte kan met een folie geïsoleerd worden. De Isolatie Expert kan u er alles over vertellen!

Vloerisolatie tips voor isolatie

Inhoud

Vloerisolatie, Isoleren voorkomt koude voeten.

Vloer isoleren , koude voeten weinig comfort en hoge energiekosten.  De vloer isoleren voelt de vloer direct veel prettiger aan. Het woonklimaat verbetert en de vloer koelt minder snel af. 

Uw warmtepomp en het afgiftesysteem verliezen minder warmte aan de vloer, hierdoor bespaart u op de energierekening.  Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte.

Wat is de beste manier van vloer isoleren?

Wat is de beste manier om de vloer isoleren? Er zijn diverse manieren en producten om uw vloer goed te isoleren. Welke soort de beste manier om te kijken naar vloer isoleren is afhankelijk van een flink aantal factoren.

Een houten vloer moet anders aangepakt worden dan een betonnen vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Diverse isolatiemateriaal dat gebruikt kan worden. Een expert kan u alles vertellen over de mogelijkheden. Geen enkele woning en situatie is hetzelfde en het begint bij een goed advies.

Vloerisolatie kruipruimte kosten?

De kosten voor de onderzijde  (gemiddelde eengezinswoning) zijn  sterk afhankelijk van wat de mogelijkheden zijn en de kosten bedragen rond de  € 1.800,- Ook komt u in aanmerking voor subsidie!

Als u de vloer isoleren zult u al snel rond de 400 kuub gas besparen als uw woning verwarmd wordt met een CV-ketel. Gaat u de woning verwarmen met een warmtepomp dan zal u ongeveer 3000 kWh aan stroom besparen.

De 400 kuub gas kost ongeveer € 450 euro en 3000 kWh elektriciteit kost als u zonne-energie heeft niets. U kunt ook duurzame energie inkopen waar u ook veel voordeel mee kunt behalen. De kosten zijn binnen enkele jaren terug verdient.

Jet-spray-vloer-isolatie tips voor vloerisolatie

Wanneer is vloerisolatie mogelijk?

Het aanbrengen van vloer isoleren is mogelijk wanneer de kruipruimtes minimaal 50 cm hoog is. Deze werkhoogte is nodig om veilig in de kruipruimte te kunnen werken.

De isolatiewerkzaamheden en materialen moeten ook netjes en verantwoord aan te kunnen brengen zijn.

Bent u niet zeker of uw woning niet goed bereikbaar is dan kunt u altijd een expert uitnodigen om de situatie te bekijken. Als de kruipruimte te laag is voor isoleren van de vloer, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) wellicht een goed en effectief alternatief.

Luik kruipruimte isoleren

Vaak wordt het luik van de kruipruimte vergeten. Bijna altijd is het luik van de kruipruimte nat, waardoor het in de loop van de tijd kwalitatief sterk achteruit is gegaan.

Wij adviseren het kruipruimte luik gelijk te laten vervangen voor geïsoleerd kruipluik met tochtband. U kunt de onderzijde isoleren d.m.v. bijvoorbeeld kruipruimte isolatiemateriaal.

Het is belangrijk dat het luik naar de kruipruimte altijd goed bereikbaar is. Zeker als u de vloer gaat isoleren. Verstandig is om eens in het jaar de onderkant vloer te bekijken of de situatie onder de vloer niet is veranderd. Ook is het belangrijk dat je kruipruimte goede ventilatie heeft.

Luik-kruipruimte-isoleren

Bestaande vloer isoleren

Om een bestaande situatie de vloer isoleren met vloerisolatie moet de hele vloer worden verwijderd. Als u geen vloerverwarming kan aanbrengen dan is de beste situatie het aanbrengen van isolatieplaten.

De isolatieplaten worden op de bestaande vloer gelegd en dan kan een nieuw type vloer worden geplaatst. Je moer er wel rekening mee houden dat je de deuren inkorten moet.

Een snelle en handige manier van vloerisolatie is het aanbrengen van een isolerende laag onder het bestaande tapijt, laminaat of hout. Uiteraard is dat handig wanneer je toch je vloer vervangen gaat.

Deze manier van vloer isoleren wordt toegepast bij huizen zonder kruipruimte of een kruipruimtes waar geen mogelijkheden zijn om een isolatiematerialen aan te brengen.

Kan ik zelf isoleren?

Ja u kunt ook zelf  isoleren en sommige materialen aankopen. Let wel op; isoleren moet zeer zorgvuldig gedaan worden. Ook is het belangrijk dat u de juiste materialen gebruikt.

Als u zelf de kruipruimte in gaat zorg ervoor dat u dat op een veilige manier doet! Zelf isoleren kost veel tijd en u komt niet in aanmerking voor subsidie.

Betonnen vloer

Een betonnen vloer is bijna volledig naadloos waardoor er weinig kan is dat er koude toch door de vloer trekt. Maar beton heeft wel de eigenschap dat het koud aanvoelt. Op een beton vloer kan wel goed vloerverwarming worden geplaatst. Verstandig is dan wel dat de warmte niet onder de vloer gaat zitten. Je kan de kruipruimte de onderkant laten isoleren. Denk aan voldoende ventilatie aan de onderkant van de vloer. Vocht gaan snel aan de onderkant van beton zitten. Gespoten PIR schuim is de beste oplossing voor een betonnen vloer Let op gebruik geen pur schuim.

Geïsoleerde vloer

Met een geïsoleerde vloer voelt de betonnen vloer veel prettiger aan. De begane grondvloer houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte tegen. Aan de onderkant vloer is vloerisolatie aangebracht.

Door een goede isolatiewaarde zal u een warmere vloer ervaren en zal u een lagere energierekening krijgen. Omdat je minder warmte verliest, hoeft je cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat je energieverbruik omlaag.

Betonvloer isoleren kan aan de onderkant van de vloer in de kruipruimte worden aangebracht. Er moet wel een kruipruimte aanwezig zijn. Als de bodem van de kruipruimte ook vochtig is kan men ook beginnen met de kruipruimte isolatie.

Meest voorkomende vloerisolatie materialen

Iedere vloer en omgeving is anders en vraagt ook om een specifieke materiaal keuze. Een isolatie expert kan u alles vertellen over welke vloerisolatie producten het beste bij uw situatie passen. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden zijn:

  • HR++ isolatieschuim
  • Icynene H2 foam
  • Refelctiefolie
  • Ecose Glaswol
  • Pif Isolatiefolie
  • Neopixels Vloerisolatie
  • Jetspray
  • Trio Insulation Chips

Subsidie vloerisolatie

Voor het aanbrengen van vloerisolatie kunt u subsidie aanvragen, dit kan landelijk maar vaak hebben gemeente of provincies ook nog een extra subsidie pot.

Daarnaast zijn er nog meer interessante maatregelen zoals het verlaagde BTW tarief van 9% op arbeid. Ook kunt u een aanvraag doen voor een energiebespaarlening. Op de isolatiesubsidie 2021 pagina leest u alles over isolatiesubsidies.

Cigarettes 621346 1920

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een betrouwbaar isolatiebedrijf?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: