Vloerisolatie

Vloerisolatie

Koude voeten en vocht in huis? Laat dan uw vloer isoleren, dat voelt aangenaam aan! Maar hoe kunt u de vloer het beste isoleren? Als u een kruipruimte heeft, kan het makkelijk aan de onderkant. Maar er zijn ook andere manieren. De Isolatie Expert kan u er alles over vertellen!

Vloerisolatie, Isoleren voorkomt koude voeten.

Vloerisolatie, koude voeten weinig comfort en hoge energiekosten.  Met vloerisolatie voelt de vloer direct veel prettiger aan. Het woonklimaat verbetert en de vloer koelt minder snel af.  Uw warmtepomp en het afgiftesysteem verliezen minder warmte aan de vloer, hierdoor bespaart u op de energierekening.  Mensen die hun vloer hebben laten isoleren merken ook dat ze geen last meer hebben van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte.

Wat is de beste manier van vloer isoleren?

Wat is de beste manier om de vloer isoleren? Er zijn diverse manieren en producten om uw vloer goed te isoleren. Welke soort de beste vloerisolatie is afhankelijk van een flink aantal factoren. Een houten vloer moet anders aangepakt worden dan een betonnen vloer. Dat geldt ook voor een vloer boven een vochtige of een heel droge kruipruimte. Diverse materialen die gebruikt kunnen worden. Een expert kan u alles vertellen over de mogelijkheden. Geen enkele woning en situatie is hetzelfde en het begint bij een goed advies.

Vloer isolatie kruipruimte kosten?

De kosten voor de onderzijde  (gemiddelde eengezinswoning) zijn  sterk afhankelijk van wat de mogelijkheden zijn en de kosten bedragen rond de  € 1.800,- Ook komt u in aanmerking voor subsidie! Als u de vloer laat isoleren zult u al snel rond de 400 kuub gas besparen als uw woning verwarmd wordt met een CV-ketel. Gaat u de woning verwarmen met een warmtepomp dan zal u ongeveer 3000 kWh aan stroom besparen. De 400 kuub gas kost ongeveer € 450 euro en 3000 kWh elektriciteit kost als u zonne-energie heeft niets. U kunt ook duurzame energie inkopen waar u ook veel voordeel mee kunt behalen. De kosten zijn binnen enkele jaren terug verdient.

Wanneer is vloer isolatie mogelijk?

Het aanbrengen van vloerisolatie is mogelijk wanneer de kruipruimte minimaal 50 cm hoog is. Deze werkhoogte is nodig om veilig in de kruipruimte te kunnen werken. De isolatiewerkzaamheden en materialen moeten ook netjes en verantwoord aan te kunnen brengen zijn. Bent u niet zeker of uw woning niet goed bereikbaar is dan kunt u altijd een expert uitnodigen om de situatie te bekijken. Als de kruipruimte te laag is voor isoleren van de vloer, is bodemisolatie (kruipruimte-isolatie) wellicht een goed en effectief alternatief.

Luik kruipruimte isoleren

Vaak wordt het luik van de kruipruimte vergeten. Bijna altijd is het luik van de kruipruimte nat, waardoor het in de loop van de tijd kwalitatief sterk achteruit is gegaan. Wij adviseren het kruipruimte luik gelijk te laten vervangen voor geïsoleerd kruipluik met tochtband. U kunt de onderzijde isoleren d.m.v. bijvoorbeeld kruipruimte isolatie platen. Het is belangrijk dat het luik naar de kruipruimte altijd goed bereikbaar is. Zeker als u de vloer gaat isoleren. Verstandig is om eens in het jaar de vloer isolatie te bekijken of de situatie onder de vloer niet is veranderd.

Kan ik zelf isoleren?

Ja u kunt ook zelf  isoleren en sommige materialen aankopen. Let wel op; isoleren moet zeer zorgvuldig gedaan worden. Ook is het belangrijk dat u de juiste materialen gebruikt. Als u zelf de kruipruimte in gaat zorg ervoor dat u dat op een veilige manier doet! Zelf isoleren kost veel tijd en u komt niet in aanmerking voor subsidie.

Subsidie vloerisolatie 2021

Voor het aanbrengen van vloerisolatie kunt u subsidie aanvragen, dit kan landelijk maar vaak hebben gemeente of provincies ook nog een extra subsidie pot. Daarnaast zijn er nog meer interessante maatregelen zoals het verlaagde BTW tarief van 9% op arbeid. Ook kunt u een aanvraag doen voor een energiebespaarlening. Op de isolatiesubsidie 2021 pagina leest u alles over isolatiesubsidies.

Meest voorkomende vloer isolatie materialen

Iedere vloer en omgeving is anders en vraagt ook om een specifieke materiaal keuze. Een isolatie expert kan u alles vertellen over welke vloerisolatie producten het beste bij uw situatie passen. De meest voorkomende materialen die gebruikt worden zijn:

  • HR++ isolatieschuim
  • Icynene H2 foam
  • Refelctiefolie
  • Ecose Glaswol
  • Pif Isolatiefolie
  • Neopixels Vloerisolatie
  • Jetspray
  • Trio Insulation Chips

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: