Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Infrarood verwarming

Verwarmen met infrarood verwarming

Infrarood verwarmingssystemen gebruiken stralingswarmte, een efficiënte methode die direct warmte levert aan objecten en personen in de kamer zonder de lucht eerst te verwarmen. Dit resulteert in snelle en gerichte verwarming, wat ideaal is voor zowel bijverwarming als hoofdverwarming in goed geïsoleerde ruimtes.

Infrarood verwarming plafond

Wat is infrarood verwarming?

Infraroodpanelen, of IR-panelen, werken door stralingswarmte af te geven, in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die de lucht verwarmen. Deze directe methode van verwarmen is niet alleen efficiënt maar zorgt ook voor een aangename warmte die vergelijkbaar is met de warmte van de zon.

infrarood verwarming

VoordeIen infrarood verwarming

De voordelen van infrarood verwarming omvatten een hoge energie-efficiëntie en de capaciteit om ruimtes gericht en snel te verwarmen. Dit type verwarming is bijzonder geschikt voor ruimtes die niet continu gebruikt worden, omdat het de ruimte verwarmt waar en wanneer het nodig is zonder overbodige energie te verspillen.

Toepassingen Infrarood panelen

Infrarood verwarming is zeer veelzijdig en kan gebruikt worden in diverse ruimtes van het huis, waaronder de woonkamer, badkamer en zelfs in minder vaak gebruikte ruimtes zoals de zolder. Het is ook een uitstekende optie voor het lokaal verwarmen van bepaalde delen van een kamer.

Beste infrarood verwarming

De beste infrarood verwarming combineert hoge energie-efficiëntie met duurzaam materiaalgebruik en eenvoudige installatie. Efficiënte panelen verwarmen ruimtes optimaal zonder onnodig energieverbruik, ideaal voor goed geïsoleerde omgevingen. De systemen moeten eenvoudig te integreren zijn met slimme huis-technologieën, wat gebruikers helpt de verwarming efficiënt te reguleren via apps of geavanceerde thermostaten. Ook duurzaamheid is cruciaal; de panelen moeten een minimale ecologische voetafdruk hebben en bij voorkeur werken op hernieuwbare energiebronnen. Voor een uitgebreid assortiment van topkwaliteit infrarood verwarmingssystemen.

Beste infrarood panelen selectie:

STRONG infraroodpaneel WIT 400 mm 500W masterwatt
Strong 400 hoog wit
STRONG infraroodpaneel ZWART 600 mm 500W masterwatt
Strong 600 hoog zwart
STRONG RF infraroodpaneel WIT 600 mm 800W masterwatt
Strong 600 hoog wit
wat is infrarood?

Wat is Infrarood?

Infrarood is een vorm van elektromagnetische straling met een golflengte die langer is dan die van zichtbaar licht, maar korter dan die van microwaves. Infraroodstraling kan warmte overbrengen en wordt daarom vaak gebruikt voor verwarming.

Er zijn verschillende manieren waarop infrarood gebruikt kan worden voor verwarming, zoals:

Infraroodpanelen: infraroodpanelen zijn paneelverwarming die infraroodstraling uitstralen om de ruimte te verwarmen. Ze kunnen aan het plafond of aan de muur bevestigd worden en kunnen gericht worden op bepaalde gebieden in de ruimte.

Infraroodverwarming: infraroodverwarming maakt gebruik van infraroodstraling om de ruimte te verwarmen. Dit kan bijvoorbeeld met door infrarood verwarmingselementen of -lampen.

Infraroodsauna’s: infraroodsauna’s maken gebruik van infraroodstraling om de lucht in de sauna te verwarmen, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier kan zweten en ontspannen.

Tips voor Infrarood verwarming

Optimale plaatsing en het correct richten van infraroodpanelen zijn essentieel voor maximale efficiëntie. Slimme thermostaten of bewegingssensoren kunnen de efficiëntie verder verbeteren door de verwarming af te stemmen op de aanwezigheid van personen.

infrarood verwarmening voor de toekomst
Infrarood is gezond

Infrarood is gezond!

Verwarmen door middel van infraroodstraling voorkomt de circulatie van stof. Dit heeft een positief effect op de luchtwegen omdat de ingeademde lucht schoner is. Infrarood tast de luchtvochtigheid niet aan waardoor groei van schimmels en huisstofmijten gereduceerd worden.  Een gezonde luchtvochtigheid in huis ligt tussen de 50-60 procent bij een temperatuur van 18-22°C. Een vochtigheid onder 40 procent is te droog, 65 procent is te vochtig. Voor een zo goed mogelijke woonhygiëne ligt de relatieve vochtigheid rond de 50 procent. 

Infrarood panelen voor het verwarmen van elke ruimte

Infraroodpanelen kunnen in elke ruimte geplaatst worden en geven daarnaast ook nog eens voldoende warmte om de ruimte op een aangename temperatuur te houden. Er zijn vele soorten ir verwarming panelen beschikbaar zoals een keuze uit witte panelen, gekleurd glas en zelfs voor spiegels. Er zijn oplossingen voor zowel wand als plafond montage, dus een infraroodpaneel past altijd in het interieur. Het is ook ideaal als aanvulling op bijvoorbeeld de elektrische vloerverwarming of voor een aparte ruimte waar geen verwarming aanwezig is.

Waarom infrarood verwarming duurzaam is?

Infraroodverwarming kan duurzaam zijn omdat het gebruikmaakt van elektriciteit als energiebron, wat kan leiden tot lagere CO2-uitstoot dan gasverwarming. Bovendien kan infraroodverwarming efficiënt zijn omdat het direct warmte afgeeft aan objecten en personen in de ruimte, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een lagere belasting van het milieu. Daarnaast kan infraroodverwarming gebruikt worden in combinatie met duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of windenergie, wat kan bijdragen aan een verdere vermindering van de CO2-uitstoot.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de productie van elektriciteit en de manier waarop deze wordt opgewekt, omdat dit kan bijdragen aan de duurzaamheid van infraroodverwarming. Bekijk daarom altijd goed welke energiebronnen worden gebruikt voor de opwekking van elektriciteit en of deze duurzaam zijn.

Infrarood verwarming een oplossing is?

Infraroodverwarming kan een oplossing zijn voor verschillende doeleinden, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Hieronder staan enkele voorbeelden:

Verwarmen van specifieke ruimtes

Vermindering van vochtproblemen

Efficiënt gebruik van energie

Flexibel gebruik

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de kosten van infraroodverwarming en de praktische haalbaarheid ervan voor je situatie. Het is aan te raden om professioneel advies in te winnen om te bepalen of infraroodverwarming een geschikte oplossing is voor je behoeften.

Infrarood verwarming

Energieverbruik infrarood verwarming?

Hoewel de initiële kosten voor infraroodpanelen hoger kunnen zijn dan die van traditionele verwarmingssystemen, zijn de operationele kosten vaak lager door hun efficiëntie en de snelle manier waarop ze ruimtes verwarmen. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen op de lange termijn.

Alternatieven

Het is nuttig om infrarood verwarming te vergelijken met andere verwarmingsopties zoals warmtepompen, die ook kunnen helpen bij het verminderen van de energiekosten en milieu-impact. Elk systeem heeft zijn eigen voordelen en situaties waarin het beste presteert.

infrarood panelen

Voordelen verwarmen zonder gas

Er zijn verschillende voordelen aan het verwarmen van je huis zonder gas:

Kostenbesparing: elektrische verwarming of verwarming gemaakt met duurzame energiebronnen, zoals zon, wind of biomassa, kan in sommige gevallen goedkoper zijn dan gasverwarming.

Milieuvriendelijk: het verwarmen van je huis zonder gas kan bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot, omdat het niet afhankelijk is van het verbruik van fossiele brandstoffen.

Flexibel: elektrische verwarming kan makkelijker aangepast worden aan je behoeften en kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met zonnepanelen om je huis te verwarmen.

Geen gasaansluiting nodig: als je geen gasaansluiting hebt, bijvoorbeeld omdat je in een appartement woont of in een gebied zonder gasleidingen, kan elektrische verwarming een goede optie zijn.

Draadloze thermostaat

Draadloze thermostaat

Een draadloze thermostaat kan handig zijn bij het gebruik van infraroodpanelen om de temperatuur in een ruimte te regelen. Een thermostaat kan gebruikt worden om de temperatuur op een bepaald niveau te houden of om de temperatuur automatisch te laten wijzigen op basis van het tijdstip of andere factoren. Een standaard thermostaat kan worden gebruikt om de temperatuur op een bepaald niveau te houden of om de temperatuur handmatig te regelen. Een programmeerbare thermostaat kan worden ingesteld om de temperatuur automatisch te laten wijzigen op basis van het tijdstip of andere factoren. Dit kan helpen om energie te besparen.

Centrale verwarming of infraroodverwarming

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij de keuze tussen centrale verwarming en infraroodverwarming, zoals de kosten, de efficiëntie en de praktische haalbaarheid voor je situatie. Hieronder staan enkele punten om te overwegen bij de keuze tussen deze twee verwarmingsmethoden:

Kosten: centrale verwarming kan in sommige gevallen goedkoper zijn dan infraroodverwarming, afhankelijk van de energiebronnen die gebruikt worden en de efficiëntie van het systeem. Bekijk daarom goed de kosten van beide opties en houd rekening met de lange termijn.

Efficiëntie: infraroodverwarming kan efficiënter zijn omdat het direct warmte afgeeft aan objecten en personen in de ruimte, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit kan leiden tot lagere energiekosten.

Praktische haalbaarheid: afhankelijk van de grootte en de indeling van je huis, kan het moeilijk of onpraktisch zijn om infraroodverwarming te installeren. Centrale verwarming kan in sommige gevallen een gemakkelijker oplossing zijn.

Flexibiliteit: infraroodverwarming kan flexibeler zijn omdat het gericht kan worden op specifieke gebieden in de ruimte. Dit kan handig zijn als je wilt dat bepaalde gebieden in het huis sneller opgewarmd worden.

Tevreden klanten

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Onze tips over: Elektrisch verwarmen

Onderhoud airco unit
Airconditioning
elektrische verwarming
Elektrische verwarming
Elektrische cv ketel
Elektrische cv-ketel