Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Verwarmen

Verwarm je huis duurzaam

Koelen of verwarmen. Elektrisch verwarmen dat is de toekomst voor als we van het gas af gaan. Er is wel heel veel keuze uit om je woning elektrisch te verwarmen. Verwarmen met elektriciteit, dat is de toekomst en al helemaal als je ook nog eens zelf je eigen stroom kan opwekken en opslaan. Dan ben je helemaal all-electric. Omdat er een enorme transitie die moet gaan plaatsvinden is het belangrijk dat u een juiste keuze kan maken om uw woning te kunnen verwarmen.
Een van de beste duurzaamste manieren om elektriciteit op te wekken is door gebruik te maken van zonnepanelen.
Maar er zijn verschillende manieren om een woning elektrisch te verwarmen leest u hier meer over.

Elektrisch verwarmen woonhuis

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Je kunt een elektrische kachel gebruiken om een ruimte bij te verwarmen om momenten dat er warmte nodig is.
Maar je kunt ook een woning volledig elektrisch verwarmen. Dit is dan elektrische hoofdverwarming. Ook hier zijn weer vele soorten
elektrische verwarmingen en elektrische kachels voor. Maar een elektrische warmtepomp kan ook een optie zijn voor uw woning. Om nu
de juiste keuze te maken kunt u op onze site veel informatie vinden om uw woning elektrisch te verwarmen.

hoofdverwarming of bijverwarming

Alternatieve verwarming

Koelen of verwarmen als u besluit om afscheid te nemen van de fossiele brandstoffen dan komt u al snel uit op een warmtepomp. Maar is de warmtepomp wel een goede optie voor uw woning? Een combinatie met een warmtepomp en andere duurzame energiebesparende oplossingen? Hier op deze pagina beschrijven we alternatieve opties of opties die in combinatie kunnen worden toegepast worden in uw woning.

Duurzaam verwarmen

In een wereld die streeft naar efficiëntie en duurzaamheid, neemt het belang van duurzaam verwarmen gestaag toe. Traditionele verwarmingssystemen, gebaseerd op fossiele brandstoffen zoals aardgas, maken plaats voor innovatieve en efficiëntere alternatieven. Technologieën zoals warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen benutten hernieuwbare energiebronnen, waardoor ze niet alleen een lagere CO2-uitstoot hebben, maar op de lange termijn ook vaak kostenefficiënter zijn. Daarnaast zorgt een goede isolatie van woningen ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden, waardoor er minder energie nodig is om een aangename temperatuur te handhaven. Met deze moderne en efficiënte technologieën kunnen we ons energieverbruik verminderen en tegelijkertijd een hoog comfortniveau behouden.

Airconditioning

Airconditioning

In steeds meer woningen wordt airconditioning geplaatst. Het is heerlijk om op een warme dag ’s avonds heerlijk te kunnen slapen in een koele slaapkamer. Maar ook verwarmen: alle airconditioners zijn tegenwoordig uitgevoerd als een warmtepomp. Een groot deel van de energie halen ze uit de buitenlucht. Airco’s zijn er in diverse soorten en u kunt meerdere units combineren op een buitenunit. 

Airconditioning is niets anders dan het conditioneren van lucht of dit nu koelen of verwarmen is. De binnen unit zuigt de lucht uit de ruimte op en trekt de lucht als het ware door de wisselaar heen, waardoor deze gekoeld of verwarmd wordt.

Elektrische verwarming

Als een warmtepomp geen mogelijkheid is, dan is elektrische verwarming een oplossing. Het verwarmen van uw huis neemt vaak een enorme hap uit uw energierekening. Dat kan efficiënter met de energiezuinige elektrische verwarming. Gasloze ruimteverwarming bestaat onder andere uit elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Een combinatie met zonnepanelen op uw dak geeft u gratis verwarming!

elektrische verwarming
Infrarood verwarming plafond

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming met infraroodpanelen verwarmen via stralingswarmte, op dezelfde manier als de zon dat doet. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar het plafond, de muren, de voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op. De omgeving staat deze opgeslagen warmte af aan de ruimte, dit zorgt voor een aangenaam klimaat. Zo worden de verliezen en nadelen van opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) vermeden.

Elektrische cv-ketel

De elektrische cv-ketel kan een vervanger zijn voor het gas gestookte cv-ketel. De elektrische cv-ketel is een toestel dat een woning voorziet van verwarming en warm water. Elektrische verwarmingsketels worden steeds populairder nu mensen afstappen van gasketels. Elektrische verwarmingsketels bieden vele voordelen vergeleken met gasketels, zoals efficiënter, goedkoper in gebruik en schoner. Als u gebruikt maakt van zonne-energie dan kunt u uw eigen energie op kunnen wekken voor de elektrische cv-ketel om uw woning te verwarmen.

Elektrische cv ketel

Voordelen verwarmen zonder gas

Er zijn verschillende voordelen aan het verwarmen van je huis zonder gas:

Kostenbesparing: elektrische verwarming of verwarming gemaakt met duurzame energiebronnen, zoals zon, wind of biomassa, kan in sommige gevallen goedkoper zijn dan gasverwarming.

Milieuvriendelijk: het verwarmen van je huis zonder gas kan bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot, omdat het niet afhankelijk is van het verbruik van fossiele brandstoffen.

Flexibel: elektrische verwarming kan makkelijker aangepast worden aan je behoeften en kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met zonnepanelen om je huis te verwarmen.

Geen gasaansluiting nodig: als je geen gasaansluiting hebt, bijvoorbeeld omdat je in een appartement woont of in een gebied zonder gasleidingen, kan elektrische verwarming een goede optie zijn.

Tevreden klanten

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

Onze tips: Elektrisch verwarmen

elektrische verwarming
Elektrische verwarming
Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
Elektrische cv ketel
Elektrische cv-ketel