Verwarmen

Koelen- verwarmen. Elektrisch verwarmen dat is de toekomst voor als we van het gas af gaan. Er is wel heel veel keuze uit om je woning elektrisch te verwarmen.
Verwarmen met elektriciteit dat is de toekomst en al helemaal als je ook nog eens zelf je
eigen stroom kan opwekken en opslaan. Dan ben je helemaal all-electric.
Omdat er een enorme transitie die moet gaan plaatsvinden is het belangrijk dat u een juiste keuze kan maken om uw woning te kunnen verwarmen.
Een van de beste duurzaamste manieren om elektriciteit op te wekken is door gebruik te maken van zonnepanelen.
Maar er zijn verschillende manieren om een woning elektrisch te verwarmen lees hier meer over.

Elektrisch verwarmen

Inhoud

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Je kan een elektrische kachel gebruiken om een ruimte bij te verwarmen om momenten dat er warmte nodig is.
Maar je kan ook een woning volledig elektrisch verwarmen. Dit is dan elektrische hoofdverwarming. Ook hier zijn weer vele soorten
elektrische verwarmingen en elektrische kachels voor. Maar een elektrische warmtepomp kan ook een optie zijn voor uw woning. Om nu
de juiste keuze te maken kunt u op onze site veel informatie vinden om uw woning elektrisch te verwarmen.

Verwarmen

Koelen of verwarmen als u besluit om afscheid te nemen van de fossiele brandstoffen dan komt u al snel uit op een warmtepomp. Maar is de warmtepomp wel een goede optie voor uw woning? Een combinatie met een warmtepomp en andere duurzame energiebesparende oplossingen? Hier op deze pagina beschrijven we alternatieve opties of opties die in combinatie kunnen worden toegepast worden in uw woning.

Airconditioning

In steeds meer woningen wordt airconditioning geplaatst. Het is heerlijk om op een warme dag ’s avonds heerlijk te kunnen slapen in een koele slaapkamer. Maar ook verwarmen: alle airconditioners zijn tegenwoordig uitgevoerd als een warmtepomp. Een groot deel van de energie halen zij uit de buitenlucht. Airco’s zijn er in diverse soorten en u kunt meerdere units combineneren op één buitenunit. 

Airconditioning is niets anders dan het conditioneren van lucht of dit nu koelen of verwarmen is. De binnen unit zuigt de lucht uit de ruimte op en trekt de lucht als het ware door de wisselaar heen, waardoor deze gekoeld of verwarmd wordt.

Airco in huis

Elektrische verwarming

Als een warmtepomp geen mogelijkheid is, dan is elektrische verwarming een oplossing. Het verwarmen van uw huis neemt vaak een enorme hap uit uw energierekening. Dat kan efficiënter met de energiezuinige elektrische verwarming. Gasloze ruimteverwarming bestaat onder andere uit elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Een combinatie met zonnepanelen op uw dak geeft u gratis verwarming!

Dan-lefebvre-rfahj4ti37y-unsplash

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming met infraroodpanelen verwarmen via stralingswarmte, op dezelfde manier als de zon dat doet. De warmtestraling verwarmt niet de lucht, maar het plafond, de muren, de voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op. De omgeving staat deze opgeslagen warmte af aan de ruimte, dit zorgt voor een aangenaam klimaat. Zo worden de verliezen en nadelen van opstijgende warme lucht (zoals bij convectieverwarming) vermeden. 

Paneel-hangend-met-kunst-kopie

Elektrische cv-ketel

De elektrische cv-ketel kan een vervanger zijn voor de gas gestookte cv-ketel. De elektrische cv-ketel is een toestel dat een woning voorziet van verwarming en warm water. Elektrische verwarmingsketels worden steeds populairder nu mensen afstappen van gasketels. Elektrische verwarmingsketels bieden vele voordelen ten opzichte van gasketels, zoals efficiënter, goedkoper in gebruik en schoner. Als u gebruikt maakt van zonne-energie dan kunt u uw eigen energie op kunnen wekken voor de elektrische cv-ketel om uw woning te verwarmen.

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een betrouwbare installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.