Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Energieadviseur

Energieadviseurs aan huis

Het beroep van energieadviseur kan worden uitgevoerd na het volgen van diverse cursussen. De energieadviseur heeft deze cursussen gevolgd om u het juiste advies te geven over uw energielasten. Ook kan de energieadviseur u helpen met de verschillende beschikbare subsidies.

Persoonlijke gecertificeerde energieadviseurs kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om het verduurzamen van uw woning. Een erkend energieadviseur geeft u een onafhankelijk energieadvies en bezit specifieke vakkennis over energie besparen. 

Energieadviseurs, persoonlijk advies aan huis

Energieadvies op maat

Heeft u een energieadviseur nodig om uw woning te verduurzamen? Dan is het belangrijk dat u de juiste stappen en keuzes maakt. De energieadviseur is onafhankelijk en levert u een rapport waar u het stappenplan op www.gaslozewoningen.nl mee kunt invullen. Een energieadviseur kan uw woning ook met een thermografische camera scannen. Hiermee kan worden vastgesteld waar uw woning nog extra aandacht nodig heeft met isoleren. Met dit onderzoek kunt u zien waar uw woning ‘lek’ is. Bovendien kan de energieadviseur u voorlichting geven over de subsidiemogelijkheden bij de diverse werkzaamheden. Een energieadviseur verdient zich altijd terug met het juiste energieadvies.

Energieadvies op maat

Persoonlijke energieadviseurs

Het beroep energieadviseur kan uitgevoerd worden na het volgen van diverse cursussen. De energieadviseur heeft deze cursussen gevolgd om u het juiste energieadvies te geven over uw energielasten. Ook kan de energieadviseur u helpen met de verschillende subsidies.

De energieadviseur kunt u alles vertellen over de maatregelen die nodig zijn om uw woning te verduurzamen. De adviseur kijkt bijvoorbeeld of u bij de juiste energieleverancier bent aangesloten, maar ook of u de duurzaamheidsdoelen kunt behalen.

Vele woningeigenaren hebben weinig zicht op hun energierekening. De energieadviseur is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet of de duurzame energiebronnen sterk in prijs zijn gedaald. Hierdoor kan het zijn dat u bij uw huidige energieleverancier te veel betaalt. Het overstappen naar een andere energieleverancier is een eenvoudige actie die u veel kan geld besparen.

warmteverliesberekening

Warmteverliesberekening

Waarom is een warmteverliesberekening zo belangrijk? Elke woning heeft warmteverliezen. Om de warmteverliezen inzichtelijk te maken kun je een transmissie berekening maken. Er wordt gekeken naar het afgiftesysteem maar ook naar de ventilatie en isolatie. Heeft u geen berekening dan is het lastig om het juiste vermogen van een warmtepomp te bepalen. Het komt vaak voor dat de warmteverliezen niet zijn meegenomen zijn bij de berekeningen van de warmtepomp. De woning zal dan slecht of niet op temperatuur te krijgen zijn. Een ander nadeel is dat de warmtepomp te veel energie verbruikt.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies? Door de jaren heen heb ik veel warmtepompinstallaties gezien, maar ook vele die niet goed werkten. Hiervoor heb ik het online energieadvies ontwikkeld. Tijdens het gesprek bespreken we de vragenlijst en uw wensen. Alle vragen die u heeft bespreken we hier. Daarna kunnen we een maatwerk offerte aanbieden, zodat u hiermee uw woning kunt verduurzamen of helemaal van het gas af halen. Ook kunt u met het online advies rapport samen met uw eigen installateur aan de slag.

Online energieadviseur
thermografisch onderzoek woonhuis

Thermografisch camera onderzoek

Met een thermografische camera kan de energieadviseur kijken waar de warmte in uw woning naar buiten ontsnapt. Dit kan een reden zijn dat u in de winter misschien een hoog energieverbruik heeft. Bovendien kan het ervoor zorgen dat uw huis in de zomer juist erg warm is, omdat de warmte makkelijk naar binnen komt, terwijl een koel huis veel comfortabeler is.

Met de resultaten van het thermografisch camera onderzoek kunt u met een isolatie-expert overleggen hoe u deze punten kunt verbeteren. Als u gasloos wilt gaan wonen zijn dit belangrijke stappen. Maar ook als u de woning verwarmt met een traditionele cv-ketel is het fijn wanneer u minder aardgas verbruikt. Aangezien gas nu erg duur is, wilt u de kosten beperken. Hiermee bespaart u verder niet alleen maar geld, maar stoot u ook minder CO2 uit.

Wat kost een energieadviseur?

De kosten van een energieadviseur kunt u het beste voorafgaand aan uw aanvraag vragen. De prijs is namelijk afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. De energieadviseur geeft u een waardevol energieadvies wat in een persoonlijk gesprek gepresenteerd wordt als een maatwerkadvies. Het energiegebruik, de investering, het verbruik en de aanbieders zullen allemaal in het rapport van dit maatwerk online energieadvies worden vermeld.

Wat kost een energieadviseur

Energiebesparende maatregelen

U kunt met verschillende energiebesparende maatregelen uw woning verduurzamen. Om te beginnen kan dit door het inzichtelijk maken van de energiekosten.

De energieadviseur kunt u alles vertellen over energie besparen. Wanneer u de energieadviseur naar uw woning laat kijken, biedt hij of zij u een persoonlijk advies op maat. Hierdoor komen alle maatregelen die voor uw type woning belangrijk zijn aan bod. Met dit advies kunnen dan maatregelen worden genomen die u energie kunnen besparen. Dit varieert van beter isoleren naar zonnepanelen of een aansluiting op een warmtepomp.

Wat is EPC?

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is de waarde die de energetische efficiëntie van een te bouwen huis aangeeft. Deze kan ook worden berekend voor uw bestaande woning, want ieder huis heeft een EPC-waarde. Als u een nieuwbouwhuis gaat bouwen, komen daar vele berekeningen aan te pas. De energieadviseur kunt u helpen met het opstellen van een rapport.

De overheid heeft regels opgesteld waaraan woningen moeten voldoen. Bij het aanvragen van een bouwvergunning hoort een EPC-berekening bijgevoegd te worden. Tegenwoordig moeten nieuwbouwwoningen voldoen aan de BENG norm (Bijna Energieneutraal Gebouw).

Wat is epc
Energielabel

Energielabel

Het energielabel is net iets anders dan een EPC-rapport wat nodig is om een bouwvergunning aan te vragen. Het energielabel wordt ook bepaald door waardes en getallen. Een energielabel dient door de huiseigenaar aangevraagd te worden als deze de woning wil verkopen. Dit laat de koper zien hoe energiezuinig de woning is. Hoe lager het label, des te zuiniger de woning is. De koper kan hieruit opmaken wat er nog aan de woning verduurzaamd moet worden om tot een energiezuinige woning te komen. Zo weet u als koper of de woning voldoende is geïsoleerd of dat de woning misschien al van meerdere duurzame installaties is voorzien. 

De energieadviseur kan hiervoor een onafhankelijk advies aanleveren. Het maatwerkadvies is een investering die een aanwijzing geeft over de terugverdientijd.

Tevreden klanten

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Onze tips over: Energie adviseurs

Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Online energieadviseur
Online energieadvies
warmteverliesberekening
Warmteverliesberekening