Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
warmteverliesberekening
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Energieadvies

Warmteverliesberekening

Een warmteverliesberekening of transmissieberekening genoemd is nodig om de warmteverliezen van de woning te berekenen. Met de benodigde gegevens kan een juiste keuze gemaakt worden voor de selectie van de juiste warmtepomp. Het benodigde verwarmingsvermogen zorgt dat de vloerverwarming de woning op de juiste temperatuur krijgen.

Wat is een warmteverliesberekening?

Een warmteverliesberekening is een manier om te bepalen hoeveel warmte uit je huis ontsnapt. Met de onderstaande gegevens die gebruikt kunnen worden om het rendement van warmtepomp te verbeteren. Om het warmteverlies te berekenen moet je de temperatuur van de binnen- en buitenlucht selecteren, een programma vabi elements kan dit. Je moet ook de vierkante meters van je huis weten en het soort isolatie dat je hebt. Zodra je deze informatie hebt, kun je een warmteverlies calculator gebruiken om te bepalen hoeveel warmte er uit je huis ontsnapt.

Warmteverliesberekening - Gasloze woningen
Warmteverliesberekening – Gasloze woningen

Waarom is het berekenen van de warmteverliezen belangrijk?

Het maken van een warmteverliesberekening is belangrijk omdat het helpt om te bepalen hoeveel energie er nodig is om uw woning te verwarmen. Het helpt ook om eventuele toekomstige problemen te voorkomen. Door de warmteverliesberekening te maken, kunnen er eventuele gebreken in het isolatiesysteem of andere problemen worden geïdentificeerd en opgelost voordat de energierekening te hoog wordt.

Het maken van een warmteverliesberekening is nodig voor het bepalen en verbeteren van de energie-efficiënte prestaties van uw woning. Het verbruik van energie in woningen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de architectuur, de bouwmaterialen en de apparatuur. Door te weten hoeveel warmte door elke component wordt verloren, kunnen we maatregelen nemen om dit verbruik te minimaliseren. Ook helpt het bij het identificeren van mogelijkheden voor meer efficiënte verbruik van energie.

Een andere belangrijke factor bij een warmteverliesberekening is het ventilatiesysteem. Ventilerende luchtdichtheid speelt een belangrijke rol bij het behouden van een goede luchtkwaliteit in gesloten ruimtes en voorkomt schimmels of condensvorming op muren of ramen. Daarnaast helpt de juiste ventilatiemeting bij het behalen van energiebesparing doordat slecht geïsoleerde spleten naar buitengevels worden vastgesteld.

Tot slot helpt een warmteverliesberekening bij het algemeen begrijpen van de energiesituatie. Het samenvatten van alle relevante informatie over duurzaamheid, toepassing en technische aspecten stelt ons in staat gericht advies te geven op basis van feitelijke analyse en lagere energielasten te garanderen voor de levensduur van een project. Dit alles draagt ​​bij tot vermindering van CO2-uitstoot, wat leidt tot vele milieuvoordelen op lange termijn. Laten we nu eens kijken naar de voordelen die een warmteverliesberekening biedt!

Hoe wordt een warmteverliesberekening gemaakt?

Een warmteverliesberekening wordt gemaakt door het vergelijken van de verschillende warmte overdrachtfactoren binnen de woning. Hierbij worden gegevens zoals isolatie, luchtverplaatsing, luchtdichtheid en warmtebronnen in het gebouw in kaart gebracht. Daarnaast worden ook de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid in de berekening meegenomen. Uiteindelijk worden alle berekende waarden samengevoegd om de totale warmteverliezen van de woning te bepalen.

Een warmteverliesberekening maken is een belangrijk onderdeel om de energie-efficiëntie van een woning te bepalen. Deze berekening helpt om te begrijpen hoeveel warmte er door lekken en verliezen uit de constructie kan worden opgenomen, zodat we maatregelen kunnen nemen om de prestaties te verbeteren. Om dit te berekenen, dienen we verschillende variabelen over het bouwmateriaal, zoals isolatiematerialen en ramen, in de berekeningen mee te nemen.

Warmteverlies woning

Een van de voorkomendste oorzaken van een te hoge energierekeningen is het warmteverlies in de woning. Warmteverlies treedt op wanneer warme lucht uit uw huis ontsnapt, waardoor uw verwarmingssysteem harder moet werken om een comfortabele gewenste temperatuur te handhaven. De beste manier om warmteverlies te beperken en uw energiekosten te verlagen is uw huis goed te isoleren. Maar denk hierbij ook aan de ramen en deuren.

Warmteverlies woning
Warmteverlies woning

Wat zijn de voorwaarden om een ​​warmteverliesberekening uit te laten voeren?

Om een ​​warmteverliesberekening uit te laten voeren moeten er enkele voorwaarden worden nageleefd. Deze omvatten: het verzamelen van informatie over de woning, zoals afmetingen, constructiematerialen, gevelisolatie, raam- en deuropeningen en ventilatie. Een thermografische inspectie van het gebouw is niet vereist om te bepalen waar warmteverliezen optreden. Daarnaast moeten gegevens worden verzameld over de installatie en het gebruik van benodigde verwarmingsvermogen per vertrek- en koelsystemen. Het is ook nodig om informatie over het klimaat te verzamelen, waaronder buitentemperaturen, windsnelheid en luchtvochtigheid. Onze software haalt veel benodigde data uit het nationaal register. Hier staat veel data beschreven over uw woning.

Transmissie berekening

Met behulp van software die informatie geeft over de capaciteit van uw woning kunnen we ook inschatten of extra maatregelen nodig zijn om energieverlies te minimaliseren; zoals het installeren van isolatiematerialen, hr-glas. Specifieke problemen kunnen zo eenvoudiger herleid worden naar hun bron. Met behulp van goede data-analyse kunnen zelfs complexe situaties gemakkelijker worden geanalyseerd om toekomstige verbeteringsmaatregelen te adviseren wat betreft energieverbruik optimalisering. Daarnaast kan worden aangetoond of de gestelde normen voldaan worden voor grootschalige efficiencyprojecten met betrekking tot warmtelekken. Een nauwkeurige warmteverliesberekening geeft je inzicht in wat je precies moet doen om effectief energie-efficiëntiebeleid te implementeren!

Wanneer is een warmteverliesberekening nodig?

Een warmteverlies berekening is nodig als u een vergunning voor een nieuwbouwwoning wilt laten maken. Ook heeft u een warmteverlies berekening nodig als u een warmtepomp in uw woning laat plaatsen maar niet weet welke warmtepomp erin past. Voor een warmteverliesberekening moet u de tekeningen beschikbaar stellen van uw woning. Door een warmteverliesberekening te gebruiken kan men de energiebehoefte in een ruimte berekenen. Het helpt u te beslissen over de benodigde verwarmingsvermogen van een vloerverwarming in de diverse inpandige ruimtes van de woning.

Juiste vermogen voor warmtepomp

Zodra u uw warmteverlies weet, kunt u beginnen met het aanbrengen van verbeteringen om uw huis af te dichten en te isoleren. Deze verbeteringen zullen helpen het warmteverlies te beperken en uw energierekening te verlagen.

Benodigde verwarmingsvermogen per vertrek

De warmteverliesberekening is belangrijk bij het kiezen van de juiste warmtepomp voor je huis. Deze warmteverliesberekening houdt rekening met de benodigde verwarmingscapaciteit per kamer, het rendement van de warmtepomp, en de klimaatomstandigheden in je omgeving.

Door deze informatie te gebruiken kun je bepalen hoeveel warmte je huis zal verliezen en welke keuze warmtepomp gemaakt moet worden die voldoende aan je behoeften kan voldoen. Met een warmteverliesberekening kun je een warmtepomp selecteren die je huis de hele winter comfortabel houdt.

Bouwkundige tekeningen

De warmteverliesberekening maakt u een belangrijke stap bij het ontwerpen van een nieuwe woning of het aanpassen van een bestaande woning. Warmtepompen worden vaak gebruikt om woningen te verwarmen en of te koelen, en het rendement van een warmtepomp hangt af van vele factoren, waaronder het klimaat, het type warmtepomp en de bouwtekeningen van de woning.

Door een warmteverliesberekening uit te voeren kan de installateur de efficiëntste warmtepomp voor het project kiezen en ervoor zorgen dat de woning comfortabel is voor de bewoners. Ook wordt het vermogen berekend voor het tapwater. In deze berekening is te zien wanneer en hoeveel warm tapwater er beschikbaar is. Deze berekening geeft u ook direct inzicht in het energieverbruik van uw woning.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies en een hieraan gekoppeld warmtepomp advies? Hiermee kunt u eenvoudig een warmtepomp offerte aanvragen bij de installateur.

Online Energieadviesgesprek met warmtepomp offerte
Online Energieadviesgesprek met warmtepomp offerte

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis