Energieadviseurs

Het beroep energieadviseur kan uitgevoerd worden na het volgen van diverse cursussen. De energieadviseur heeft deze cursussen gevolgd om u het juiste energieadvies te geven over uw energielasten. Ook kan de energie adviseur u helpen met de verschillende subsidies.

Persoonlijke gecertificeerde energieadviseurs kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes als het gaat om het verduurzamen van uw woning. Een erkend energieadviseur geeft u een onafhankelijk energieadvies en bezit specifieke vakkennis over energie besparen. 

Energieadviseurs

Heeft u een energieadviseur nodig om uw woning te verduurzamen? Dan is het belangrijk dat u de juiste stappen en keuzes maakt. De energieadviseur is onafhankelijk en levert u een rapport waar u het stappenplan op www.gaslozewoningen.nl mee kunt invullen.

Een energieadviseur kan uw woning ook met een thermografische camera scannen. Hiermee kan worden vastgesteld waar uw woning nog extra aandacht nodig heeft met isoleren. Met dit onderzoek kunt u zien waar de woning ‘lek’ is.

Bovendien kan de energieadviseur u voorlichting geven over de subsidiemogelijkheden bij de diverse werkzaamheden. Een energieadviseur verdient zich altijd terug met het juiste energieadvies

Inhoud

Persoonlijke energieadviseurs

Energieadviseur jeroen klop

Het beroep energieadviseur kan uitgevoerd worden na het volgen van diverse cursussen. De energieadviseur heeft deze cursussen gevolgd om u het juiste energieadvies te geven over uw energielasten. Ook kan de energie adviseur u helpen met de verschillende subsidies.

De energieadviseur kan u alles vertellen over welke maatregelen nodig zijn om uw woning te verduurzamen. De adviseur kijkt bijvoorbeeld of u bij de juiste energieleverancier bent aangesloten, maar ook of u de verduurzaamheidsdoelen kunt behalen.

 

Vele woningeigenaren hebben weinig zicht op hun energierekening. De energieadviseur is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet of de duurzame energiebronnen sterk in prijs zijn gedaald. Hierdoor kan het zijn dat u bij uw huidige energieleverancier te veel betaalt. Het overstappen naar een andere energieleverancier is een eenvoudige actie die u veel kan geld besparen.

 

Warmteverliesberekening

Waarom een warmteverliesberekening zo belangrijk is? Om het vermogen van de warmtepomp goed te kunnen berekenen is het belangrijk dat de warmteverliezen van de woning bekend zijn.
Warmteverliezen ontstaan door dat koude buitenlucht binnenkomt. Een transmissie berekening gaat na hoeveel warmte de woning verliest.

Thermografisch camera onderzoek

Met een thermografische camera kan de energieadviseur kijken waar de warmte in uw woning naar buiten ontsnapt. Dit kan een reden zijn dat u in de winter wellicht een hoog energieverbruik heeft. Bovendien kan het ervoor zorgen dat uw huis in de zomer juist erg warm is omdat de warmte makkelijk naar binnen komt, terwijl een koel huis veel comfortabeler is.

Met de resultaten van het thermografisch camera onderzoek kunt u met een isolatie expert overleggen hoe u deze punten kunt verbeteren. Als u gasloos wilt gaan wonen zijn dit belangrijke stappen. Maar ook als u de woning verwarmt met een traditionele cv-ketel is het fijn wanneer u minder aardgas verbruikt. Het gas is momenteel erg duur waardoor u de kosten wilt beperken. Hiermee bespaart u overigens niet alleen maar geld, maar stoot u ook minder CO2 uit.

Thermografisch-camera onderzoek

Wat kost een energieadviseur?

De kosten van een energieadviseur kunt u het beste voorafgaand aan uw aanvraag vragen. De prijs is namelijk afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

 

De energieadviseur geeft u een waardevol energieadvies wat in een persoonlijk gesprek gepresenteerd wordt als een maatwerkadvies. Het energiegebruik, de investering, het verbruik en de aanbieders zullen allemaal in het rapport van dit maatwerk energieadvies worden vermeld.

Wat is EPC?

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is de waarde die de energetische efficiëntie van een te bouwen huis aangeeft. Deze kan ook worden berekend voor uw bestaande woning want ieder huis heeft een EPC-waarde. Als u een nieuwbouwhuis gaat bouwen, komen daar vele berekeningen aan te pas. De energieadviseur kan u helpen met het opstellen van een rapport.

De overheid heeft regels opgesteld waaraan een woning moet voldoen. Bij het aanvragen van een bouwvergunning hoort een EPC-berekening bijgevoegd te worden. Tegenwoordig moeten nieuwbouwwoningen voldoen aan de BENG norm (Bijna Energieneutraal Gebouw).

Energiebesparende maatregelen

U kunt met verschillende energiebesparende maatregelen uw woning verduurzamen. Om te beginnen kan dit door het inzichtelijk maken van de energiekosten.

De energieadviseur kan u alles vertellen over energie besparen. Wanneer u de energieadviseur naar uw woning laat kijken, biedt hij/zij u een persoonlijk advies op maat. Hierdoor komen alle maatregelen die voor uw type woning belangrijk zijn aan bod. Met dit advies kunnen dan maatregelen worden genomen die u energie kunnen besparen. Dit varieert van beter isoleren naar zonnepanelen of een aansluiting op een warmtepomp.

Energiebesparende maatregelen woonhuis

 

Energiebesparing staat dus centraal. Hieronder vindt u een aantal energiebesparende maatregelen die een energieadviseur kan toepassen in uw woning.

  • Isoleren van de woning 
  • Plaatsen van goede raamisolatie 
  • Energiezuinig ventilatiesysteem 
  • Plaatsen van warmtepompen 
  • Douche warmteterugwinsysteem 
  • Zonnepanelen, zonneboiler of PVT-systeem
  • Als u een grote verbouwing of renovatie gaat uitvoeren die tot (bijna) nul op de woningmeter lijdt, kan de energieadviseur u met een persoonlijk advies van dienst zijn.

Energielabel

Het energielabel is net iets anders dan een EPC-rapport wat nodig is om een bouwvergunning aan te vragen. Het energielabel wordt ook bepaald middels waardes en getallen. Een energielabel dient door de huiseigenaar aangevraagd te worden als deze de woning wil verkopen. Dit laat de koper zien hoe energiezuinig de woning is. Hoe lager het label, des te zuiniger de woning is. De koper kan hieruit opmaken wat er nog aan de woning verduurzaamd moet worden om tot een energiezuinige woning te komen. Zo weet u als koper of de woning voldoende is geïsoleerd of dat de woning wellicht al van meerdere duurzame installaties is voorzien. 

De energieadviseur kan hiervoor een onafhankelijk advies aanleveren. Het maatwerkadvies is een investering die een indicatie geeft over de terugverdientijd.

Meer gasloos wonen tips

Opzoek naar een eerlijk energieadvies?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.