Energieadviseurs

Energieadviseurs

Persoonlijke energieadviseurs kunnnen u helpen met het maken van de juiste keuzes als het gaat om uw woning te verduurzamen. Om uw woning te verduurzamen is het belangrijk dat u de juiste stappen en keuzes maakt. De energieadviseur is onafhankelijk en geeft u een rapport waar u het stappenplan op www.gaslozewoningen.nl mee kan opvolgen. Een energieadviseur kan uw woning ook met een thermo grafische camera scannen. En kan u voorlichten welke subsidie mogelijkheden er zijn bij voor de diverse werkzaamheden. Een energieadviseur verdient zich altijd terug.

Energieadviseur

Wat doen energieadviseurs?

Een energieadviseur kan u alles vertellen over welke maatregelen er nodig zijn om uw woning te verduurzamen. En kijkt of u wel bij de juiste energieleverancier bent aangesloten. Vele woningeigenaren hebben weinig zicht op de energierekening. De laatste tijd zijn de duurzame energiebronnen sterk in prijs gedaald en kan het zijn dat u bij uw huidige energieleverancier teveel betaald. Dit is een eenvoudige actie die u veel kan geld besparen.

Warmtepomp installeren

Thermografisch camera onderzoek

Met een thermo grafische camera kan de adviseur kijken waar de warmte in uw woning naar buiten ontsnapt. Dat is in de winter wellicht een reden dat u een hoog energieverbruik heeft en in de zomer kan er veel warmte naar binnen komen terwijl een koel huis veel comfortabeler is. Met deze resultaten kunt u een isolatie expert benaderen om deze punten op te lossen. Als u gasloos gaat wonen dan zijn dit belangrijke stappen. Maar ook als u de woning verwarmt met een traditionele CV-ketel is het fijn als u minder aardgas verbruikt. Hiermee bespaart u niet alleen maar geld maar stoot u ook minder CO2 uit.

Wat kost een energieadviseur?

De kosten van een energieadviseur  kunt u het beste vragen voordat u een adviseur uitnodigt. De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die moeten uitgevoerd moeten worden. U kunt dit bij de aanvraag vaak melden.

Wat is EPC?

De Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is een waarde die de energetische efficiëntie van een te bouwen huis aangeeft. Als u een nieuwbouw huis gaat bouwen komen daar vele berekeningen aan te pas. De overheid heeft regels opgesteld waaraan een woning moet voldoen. Bij het aanvragen van een bouwvergunning hoort een EPC berekening bij gevoegd te worden.

Energielabel

Het energielabel is wat anders dan een EPC rapport wat nodig is om een bouwvergunning aan te vragen. Een energielabel dient door de huiseigenaar aangevraagd te worden als deze de woning wil verkopen. Het energielabel verteld ook hoe zuinig de woning is. Dit wordt ook bepaald aan de waarde getallen. Hoe lager het label hoe zuiniger de woning is. U weet als koper dat de woning die u wil  gaan aanschaffen of deze voldoende is geïsoleerd. Wellicht is de woning van meerder duurzame installaties voorzien.

Op zoek naar een professioneel en adviserende energieadviseur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: