Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Energie besparen
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

Bijgewerkt op:

in

Energieadvies

Energie besparen

Energie besparing in huis

Omdat de energiekosten voor woningen blijven stijgen, zijn veel huiseigenaren op zoek naar manieren om geld te besparen op hun energierekening. Dus we moeten kijken hoe we het energieverbruik kunnen verminderen. Energie besparen kan op vele manieren en iedere woning is anders. De investering verdien je sneller terug dan gedacht met de hoge energieprijzen en de besparing op de energierekening is snel gemaakt.

Een van de effectiefste manieren om dit te doen is door over te stappen op een warmtepomp. Warmtepompen zijn zeer efficiënt, en ze kunnen worden gebruikt om je huis te verwarmen en te koelen. Bovendien kunnen ze vaak worden geïnstalleerd voor minder dan de kosten van traditionele verwarming als je gaat verbouwen.

Energie besparing in huis
Energie besparing in huis

Warmtepomp en overige energiebesparende maatregelen

Als gevolg hiervan is het upgraden naar een warmtepomp een hiermee kan je flink energie besparen. Kijken naar een andere energieleverancier behoort ook tot de mogelijkheden.

Energie besparen is een win-winsituatie. Je hebt namelijk minder verbruik, maar stoot ook minder emissie zoals CO₂ uit. Daarmee bespaar je dus kosten en het milieu. Er zijn vele makkelijke en effectieve dingen die je kunt doen om energie te besparen.

Je kunt al besparen door grote en soms kleine aanpassingen.

Huishoudelijke apparaten

Een slimme thermostaat die de verwarming lager zet geeft al snel een besparing. Veel energie besparen kun je doen door te kijken naar de oude apparaten. Oude apparaten verbruiken vaak veel energie. Iedere dag gaan we douchen en een waterbesparende douchekop is een slimme investering. Als de juiste investering verdien je snel geld. Maak gebruik van groene energie met deze handige tips.

Stand by

Dit sluipverbruik kan verrassend oplopen en je energierekening onnodig verhogen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: trek de stekker uit of schakel een stekkerdoos met schakelaar uit wanneer je apparaten niet gebruikt. Met slim omgaan voorkom sluipverbruik en zet alle apparaten die stand by staan uit. Hiermee kan je zomaar een paar tientjes besparen.

Huis energiezuinig maken

Door grotere maatregelen zoals de juiste isolatie, het plaatsen van dubbel glas en het gebruik van energiezuinige apparaten kun je het energieverbruik aanzienlijk verminderen. Daarnaast draagt het gebruik van duurzame energiebronnen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Een energiezuinig huis zorgt niet alleen voor een lagere energierekening, maar biedt ook meer wooncomfort en draagt bij aan een duurzamere toekomst.

Huis energiezuinig maken
Huis energiezuinig maken

Besparen op energie

Een van de beste manieren om op energie te besparen is ervoor te zorgen dat je huis goed geïsoleerd is en dicht naden en kieren. Een goede isolatie helpt om de warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten, wat tot grote besparingen op je energierekeningen kan leiden. Het isoleren van de cv leidingen levert ook een besparen in huis op. Daarnaast kan de cv ketel op een lagere temperatuur gezet worden. De thermostaat lager zetten zorgt ervoor dat je veel energie bespaart.

Besparen op energie
Besparen op energie

Besparen op energie

Een andere manier om op energie te besparen is het gebruik van energiezuinige toestellen. Deze apparaten verbruiken minder elektriciteit dan hun traditionele tegenhangers, en ze kunnen je na verloop van tijd veel geld besparen.

Tenslotte moet je gebruik maken van energiebesparingsprogramma‘s van je plaatselijke nutsbedrijf. Deze programma’s kunnen je helpen nog meer op je elektriciteitsrekening te besparen. Door deze tips op te volgen, kun je een flinke deuk in je energiekosten slaan.

Waarom energie besparen?

Besparen op energie hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Er zijn enkele eenvoudige manieren om het energieverbruik in je huis te verminderen, en veel daarvan besparen je ook geld. Een van de gemakkelijkste manieren om energie te besparen is gewoon het licht uit te doen als je een kamer verlaat.

Je kunt ook energie besparen door spaarlampen te gebruiken, die minder elektriciteit verbruiken en langer meegaan dan traditionele gloeilampen. Een andere eenvoudige manier om energie te besparen is je thermostaat een paar graden lager te zetten in de winter en hoger in de zomer. Deze eenvoudige verandering kan een groot verschil maken op je energierekening.

Probeer tenslotte te vermijden dat je apparaten gebruikt tijdens piekuren, wanneer de vraag naar energie het grootst is. Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je een grote invloed hebben op je energieverbruik en je budget.

Opgewekte elektriciteit

Heb je je ooit afgevraagd hoe de elektriciteit die we elke dag gebruiken wordt opgewekt? Het is een fascinerend proces waarbij diverse bronnen zoals water, wind, zon, en zelfs fossiele brandstoffen worden ingezet om energie te creëren die onze huizen verlicht, onze apparaten laat draaien, en ons warm houdt. Groene energiebronnen zoals zonne- en windenergie zijn bijzonder geweldig omdat ze schoon en hernieuwbaar zijn, wat betekent dat ze onze planeet niet belasten met extra CO2.

Waar bespaar je het meeste energie mee?

Met behulp van de informatie die we hierboven hebben verkregen over hoe we energie kunnen besparen of verbeteren, kunnen we nu onderzoek doen naar manieren waarop we onze persoonlijke invloed op de wereld kunnen verminderen door energiezuinige maatregelen te nemen. We kunnen bijvoorbeeld gaan experimenteren met het verminderen van onze verwarming en verlichtingskosten, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen en windenergie, het verminderen van het gebruik van afval en het verminderen van ons energieverbruik. Door deze stappen te nemen, kunnen we ons persoonlijke energiegebruik verminderen en kunnen we een positieve bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.

Energie verbruik verminderen, sluipverbruik energie besparen

Nu onze wereld steeds meer geïndustrialiseerd raakt, is zuinig omgaan met energie een belangrijk onderwerp van discussie geworden. De eenvoudige focus moet zijn snel het energieverbruik te verminderen. Een bijzonder punt van zorg is het sluipverbruik dat optreedt wanneer mensen een huishoudelijk apparaat op stand-by laten staan.

Kleine hoeveelheden stroom verbruiken zonder dat je het doorhebt. Een tv of computer op stand-by laten staan kan bijvoorbeeld na verloop van tijd aanzienlijke hoeveelheden stroom verspillen. De stand-by stand is verantwoordelijk voor ongeveer 5% van het totale huishoudelijke energieverbruik.

Om sluipend energieverbruik te verminderen, is het belangrijk dat we ons bewust zijn van de manieren waarop we dagelijks energie verbruiken.

Door eenvoudige maatregelen te nemen, zoals het uitschakelen van verlichting en apparaten wanneer ze niet in gebruik zijn. Zo voorkom je sluipverbruik en wordt het energieverbruik verminderd.

Elektriciteit besparen door LED lampen plaatsen

Elektriciteit besparen met ledverlichting. Een van de eenvoudigste manieren om geld te besparen op je energierekening is over te schakelen op LED-verlichting. Dit zal een grote energiebesparing opleveren. Een ledlamp verbruikt minder elektriciteit dan traditionele halogeenlampen, en ze gaan veel langer mee, dus je bespaart geld op de lange termijn.

Een LED-lamp is ook zuiniger in gebruik. Als je op zoek bent naar een zuinige ledlamp dan is dit een goede manier om energie te besparen. Veel woningen hebben meerdere LED-lampen dus het is eenvoudig om elektriciteit te besparen. Een LED lamp is er in vele soorten en maten. Dit is een heel energiezuinig apparaat wat een lagere energierekening geeft.

Elektriciteit besparen door LED lampen plaatsen
Elektriciteit besparen door LED lampen plaatsen

Energiezuinige apparaten, stroom besparen

Energie besparen met duurzame huishoudelijke apparaten met een laag stroomverbruik zorgt voor een flinke energiebesparing. Enkele voordelen van deze apparaten zijn dat ze stroom besparen en je helpen geld te besparen op je elektriciteitsrekening.

Verschillende duurzame apparaten met een laag energieverbruik zijn energiezuinig. Wie slim gebruik maakt van energiezuinige elektrische apparaten zal een flinke energiebesparing hebben. Zeker als je meerdere apparaten dagelijks gebruikt.

Tocht in huis

Goede isolatie zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, raamisolatie kunnen ervoor zorgen dat je geen tocht hebt in huis. Er zijn veel manieren om je huis te isoleren om tocht buiten te houden. Eén manier is vloerisolatie. Je kunt glasvezelisolatie aanbrengen of kiezen uit een groot aantal andere opties.

Een andere manier om je huis te isoleren is met spouwmuurisolatie. Dit type isolatie wordt tussen de buiten- en binnenmuren van je huis geplaatst. Er zijn ook vele soorten dakisolatie beschikbaar, waaronder glasvezel, cellulose en schuim.

Tot slot kun je ook je ramen isoleren om de tocht buiten te houden. Het aanbrengen van dubbel glas zorgt voor een flinke energiebesparing. Er zijn verschillende raamisolaties verkrijgbaar waarmee je je ramen snel en gemakkelijk kunt isoleren. Als je de tijd neemt om je huis te isoleren, kun je de tocht buiten houden en je energierekeningen verlagen. Een heel simpel ding zoals deuren dicht doen zal ook helpen de toch te verminderen. Hierdoor zal je ook minder warmte verliezen en kan je dus makkelijk energie besparen.

Woonhuis isolatie

Om energie te besparen is woningisolatie zeer belangrijk in het klimaat van vandaag. Er zijn veel soorten isolatie die in een huis kunnen worden aangebracht om het energie-efficiënter te maken. Vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en raamisolatie zijn allemaal goede manieren om een huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Isolatie houdt warmte vast in het huis in de winter en houdt de warmte buiten in de zomer.

Dit bespaart op de energierekening en maakt het huis comfortabeler om in te wonen. Woningisolatie is een geweldige manier om je huis energiezuiniger te maken en geld te besparen op je energierekeningen. Energie besparen in huis gaat het vaak om hoge kosten, maar er zijn ook veel subsidies verkrijgbaar.

Slimme thermostaat

Veel mensen geloven dat energie-efficiëntie de sleutel is tot het verlagen van hun maandelijkse energierekening. Maar wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat energie-efficiëntie begint met het juist programmeren van de thermostaat. Een slimme thermostaat zorgt voor een stuk lager gasverbruik.

Door de tijd te nemen om je thermostaat te programmeren, kun je ervoor zorgen dat de verwarming van je huis alleen wordt gebruikt wanneer dat absoluut nodig is.

Energie besparen als er minder warm water door de verwarming stroomt zal ook zorgen dat je minder gas verbruikt. Als gevolg daarvan verbruik je minder energie en bespaar je geld op je energierekening. Bovendien kan een juiste thermostaatprogrammering ook helpen om de levensduur van je hr-ketel te verlengen door te voorkomen dat het overbelast raakt. Slim energie besparen door de watertemperatuur van de hr-ketel lager te zetten is een goede manier om energie te besparen.

Dus als je op zoek bent naar manieren om je energieverbruik te verminderen, begin dan met je thermostaat en de verwarming. Met slechts een paar eenvoudige aanpassingen kun je een groot verschil maken in zowel je energierekening als je CO2-voetafdruk.

Slimme thermostaat
Slimme thermostaat

Warmtepomp kopen

Energie besparen met een warmtepomp, gasloos wonen is de toekomst. Een warm huis met een warmtepomp. Voordat je huishouden klaar is voor een warmtepomp is het belangrijk dat je weet dat een woning aan specifieke eisen moet voldoen.

Je bespaart niet alleen energie door geen gas te gebruiken en hebt geen CO2-uitstoot meer. Energiezuinig is ook goed voor het milieu maar je wekt ook energie op. De zonnepanelen op de woning zorgen voor een energiezuinig label.

Hoe energiezuinig de woning is, hoe minder stroomverbruik voor de warmtepomp. Een warmtepomp gebruikt de buitenlucht om je huis te verwarmen of te koelen, en kan ook warm water leveren. Dat betekent geen gasrekeningen meer, en ook minder CO2-uitstoot.

Een warmtepomp is een uitstekend gasloos woonalternatief voor gas- en elektrische verwarming. Warmtepompen gebruiken de lucht of halen energie uit de aarde om onze huizen te verwarmen en te koelen. In de winter onttrekt een warmtepomp warmte aan de lucht en pompt deze in je huis. In de zomer doet hij het omgekeerde: hij haalt warmte uit je huis en pompt die in de buitenlucht.

Door gebruik te maken van de lucht om ons heen, zijn warmtepompen uiterst efficiënt, waardoor je geld bespaart op je energierekeningen en zo kun je ook veel energie besparen. Dus als je op zoek bent naar een efficiënte en milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en te koelen, overweeg dan te investeren in een warmtepomp. Volg vooral de bovenstaande tips die op gaslozewoningen.nl kunt vinden.

Waterbesparende douchekop

Een van de eenvoudigste manieren om het milieu te helpen is minder water te gebruiken. Elke dag gebruiken we warm water om te koken, schoon te maken en onze tuinen te besproeien. Er zijn echter veel manieren om minder water te gebruiken zonder aan comfort in te boeten. Ook kun je kijken of een warme douchebeurt wat minder lang duurt door korter douchen. Een warme douche met een waterbesparende douchekop levert een flinke besparing op.

Als je met de hand afwast, vul de gootsteen dan met een paar centimeter water in plaats van het water de hele tijd te laten lopen. En als je je planten water geeft, gebruik dan een tuinslang of een druppelirrigatiesysteem dat het water direct bij de wortels brengt in plaats van het op de bladeren te sproeien. Door dit soort kleine veranderingen aan te brengen, kunnen we allemaal bijdragen aan het behoud van deze belangrijke hulpbron.

Energieleverancier

Let op de tarieven van de energieleverancier. Dit beïnvloedt niet het verbruik van je energie, maar wel wat je maandelijks betaalt. Daarnaast heb je met je keus van energieleverancier invloed op het soort elektriciteit dat je ontvangt. Goedkoop energie inkopen is altijd fijn voor de portemonnee én is goed voor het klimaat.Energie besparen kan met de bovenstaande tips.

Niet alle aanbieders van energie leveren duurzaam opgewekte stroom. Wanneer je kiest voor een groene energieleverancier, wordt de vraag naar kolen- en kerncentrales minder. Wanneer er helemaal geen vraag meer is naar grijze stroom, zullen de vervuilende centrales uiteindelijk sluiten. Ja, dat gebeurt niet van vandaag op morgen, maar met je keus van leverancier heb je wel degelijk invloed op de vraagzijde van de markt.

Zonne-energie gebruiken

Energie van de zon is aantoonbaar de efficiëntste en direct beschikbare hernieuwbare energiebron op aarde. Zonnepanelen besparen flink op de maandelijkse energiekosten. Om energie te besparen is investeren in zonne-energie steeds aantrekkelijker, hierdoor kun je producten als warmtepompen en elektrische verwarming gebruiken. Zo verbruik je minder gas. Een subsidie is ook beschikbaar.

Zonnepanelen gebruiken zonlicht om elektriciteit op te wekken, die kan worden gebruikt om huizen en bedrijven van stroom te voorzien. Zonnepanelen kunnen ook worden gebruikt om water te verwarmen, waardoor een gasloze manier van leven ontstaat. Energie van de zon is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kosteneffectief. Zonnepanelen vergen weinig onderhoud en kunnen bij goed onderhoud tientallen jaren meegaan. Bovendien kan zonne-energie helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen, waardoor geld wordt bespaard en de vervuiling wordt teruggedrongen.

Naarmate meer mensen zonne-energie omarmen, zal de technologie blijven verbeteren, waardoor het een steeds haalbaardere optie wordt om huizen en bedrijven over de hele wereld van stroom te voorzien.

ISDE subsidie

Hierboven vind je de beste tips en producten waar je energie mee kunt besparen. Ook op onze website vind je vele onderwerpen om je woning zuiniger te maken. Zuiniger maken op een makkelijke manier. Als je de warmteverliezen kunt beperken dan kun je snel overstappen naar een gasloze woning. Ook lees je alles op onze website over de subsidies die er zijn om de woning te verduurzamen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis