Warmtepompboiler zelf plaatsen

Een warmtepompboiler zelf plaatsen is niet heel erg ingewikkeld. Veel huiseigenaren zouden dit goed zelf kunnen uitvoeren. Je moet wel op een aantal dingen letten. Er is een duidelijke instructie die u van tevoren kunt volgen.

Een warmtepomp boiler is een gasloos energiezuinig warmwatertoestel dat gebruik maakt van de koelmiddelcyclus om een ruimte te verwarmen of te koelen.

De koelmiddelcyclus maakt gebruik van een compressor, een condensor en een verdamper om warmte over te dragen tussen een werkvloeistof en de omringende lucht. In een warmtepompboiler absorbeert het koelmiddel warmte uit de omgevingslucht en geeft die af aan de werkvloeistof.

De werkvloeistof geeft de warmte vervolgens af aan het warme water in de boiler. Het warme water in de warmtepomp boiler geeft vervolgens de warmte af aan het water.

Warmtepompboiler zelf plaatsen

Warmtepompboiler zelf plaatsen

Als u zelf de warmtepompboiler gaat installeren heeft u ook gewoon recht op de warmtepomp boiler subsidie. Deze subsidie kunt u aanvragen op de website van de overheid

Energieverbruik warmtepomp boiler

Het stroomverbruik van een warmtepompboiler kan variëren, afhankelijk van het model en de grootte van de unit. Gemiddeld zal een warmtepompboiler echter ongeveer 200 tot 1.500 watt vermogen verbruiken. Een warmtepompboiler is dus energie-efficiënter dan een gas- of elektrische boiler. Warmtepompboilers zijn niet staat om een woning te verwarmen. Een warmtepompboiler zelf plaatsen in vrij eenvoudig uit te voeren.

Hoeveel liter warmtepompboiler is geschikt voor ons?

Afhankelijk van de grootte van uw gezin, zal u verschillende hoeveelheden warm water nodig hebben. Warmtepompboilers zijn er in verschillende soorten. De gemiddelde persoon gebruikt ongeveer 75 liter warm water per dag om te douchen.

Een middelgroot gezin van vier personen verbruikt tussen 250 en 300 liter warm water per dag. Met een warmtepompboiler kan niet iedereen tegelijk douchen. Het duurt echter langer om het systeem weer op te laden nadat iedereen heeft gedoucht.

Daarom is het belangrijk om rekening te houden met zowel de grootte van uw gezin als uw typische warmwaterverbruik wanneer u beslist hoeveel warm water u nodig hebt. Met een beetje planning kan iedereen in uw gezin genieten van de voordelen van een warme douche zonder in te boeten aan gemak of comfort.

Subsidie warmtepompboiler

De overheid biedt een subsidie voor degenen die een warmtepompboiler in hun huis installeren. Je mag ook subsidie aanvragen voor een warmtepompboiler als u deze zelf heeft geplaatst. 

De subsidie wordt gegeven door de overheid. De subsidie kan worden gebruikt om de kosten van de ketel zelf of de installatiekosten te compenseren.

Als u van plan bent een warmtepompboiler in uw huis te installeren, zorg er dan voor dat u van deze subsidie profiteert. Het kan u helpen geld te besparen op uw energierekeningen en uw huis energie-efficiënter te maken.