Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

PVT Warmtepomp

PVT warmtepomp

PVT warmtepomp zonder buitenunit maakt gebruik van zowel PV (fotovoltaïsche) als thermische (warmte-overdragende) eigenschappen in een enkel paneel. De warmtepomp zonnepanelen wekken de elektriciteit op uit zonlicht, terwijl het thermische gedeelte zonnewarmte opvangt.

De warmtepomppanelen verzamelde warmte wordt dan gebruikt om de warmtepomp aan te drijven, die warmte van de ene plaats naar de andere overbrengt. Een PVT warmtepomp kan zijn zeer efficiënt zijn en kan zowel verwarmen als koelen. PVT-panelen zijn ook zeer duurzaam en hebben een lange levensduur, waardoor ze een verstandige investering zijn voor elke eigenaar van onroerend goed.

Pvt warmtepomp pico

De all electric warmtepomp zonder buitenit

De PVT warmtepomp is een all-electric lucht warmtepomp zonder buitenunit en bestaat uit de PVT warmtepomp, een RVS-boiler en een set van PVT-panelen op het dak. De PVT-warmtepomp is specifiek ontwikkeld om gasloos verwarmen mogelijk te maken zonder buitenunit. De PVT warmtepomp heeft geen buitenunit, maar alleen een binnenunit en zorgt ervoor dat je woning warm wordt, maar ook zorgt dat er warm tapwater op de juiste temperatuur gemaakt wordt. De propaan warmtepomp heeft als koelmiddel propaan hierdoor hoeft de installateur geen externe specialist in te schakelen.

all electric warmtepomp

PVT-warmtepomp – hybride gebruik

Veel woningen zijn niet direct geschikt om gasloos te verwarmen. Veel woningen moeten nog een stap maken in de verduurzaming. Ook om op lage temperatuur te kunnen verwarmen. Maar ook moet de woning van goede isolatie zijn voorzien. Daarom dat er een hybride PVT warmtepomp is ontwikkeld om gas te besparen.

Deze hybride warmtepomp zonder buitenunit werkt samen met de cv-ketel. Als de buitentemperatuur onder nul komt, en de PVT-warmtepomp kan de verwarming of het warm tapwater niet meer op de juiste temperatuur krijgen springt de gasketel bij.

Wat is een PVT-warmtepomp paneel?

Al vele jaren worden er op woningen zonnepanelen geïnstalleerd om te kunnen profiteren van een duurzame energiebron: de zon. De warmtepomppanelen panelen zorgen ervoor dat we elektriciteit kunnen opwekken. Na de Solar panelen is de zonneboiler ontwikkeld. De collectoren zorgen voor warm tapwater. Op vele woningen is niet genoeg ruimte op het dak om beide systemen te plaatsen. Het combineren van beide technieken in een paneel zorgt ervoor dat je met hetzelfde dakoppervlak dubbel kan benutten: voor het maken van warm tapwater en voor het duurzaam opwekken van stroom.

Dit is een bijzonder type warmtepomp panelen dat aan de achterkant is voorzien van een warmtewisselaar. Een PVT-warmtepomppaneel wekt niet alleen elektriciteit op, maar ook het thermische gedeelte werkt dag en nacht. Als deze warmte niet gebruikt wordt om warm water te maken, dan dient deze als energiebron voor de warmtepomp. Zo kan er 24 uur per dag de energie uit het PVT-paneel onttrokken worden. Overdag kan de warmtepomp de warmte uit de PVT-panelen halen en ‘s nachts kan de warmtepomp gebruikt worden voor het koelen. Ook zorgen de PVT-panelen voor de afkoeling van de waterwarmtepomp als bron.

warmteverliesberekening

Warmteverliesberekening

Waarom een warmteverliesberekening zo belangrijk is? Ieder woning heeft warmteverliezen. Om de warmteverliezen inzichtelijk te maken kun je een transmissie berekening maken. Er wordt gekeken naar het afgiftesysteem maar ook naar de ventilatie en isolatie. Heeft u geen berekening dan is het lastig om het juiste vermogen van een warmtepomp te bepalen. Het komt vaak voor dat de warmteverliezen niet zijn meegenomen zijn bij de berekeningen van de warmtepomp. De woning zal dan slecht of niet op temperatuur te krijgen zijn. Een ander nadeel is dat de warmtepomp teveel energie verbruikt.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies? Door de vele jaren heen heb ik veel warmtepomp installaties gezien, maar ook vele installaties die niet goed werkte. Hiervoor heb ik het online energieadvies ontwikkeld. Tijdens het gesprek bespreken we de vragenlijst en uw wensen. Alle vragen die u heeft bespreken we hier. Daarna kunnen we een maatwerk offerte aanbieden zodat u hiermee uw woning kunt verduurzamen of helemaal van het gas af halen. Ook kunt u met het online advies rapport samen met uw eigen installateur aan de slag.

Online energieadviseur
pvt bron voor warmtepomp

PVT-bron voor de warmtepomp

De bron voor de PVT warmtepomp komt dan van de PVT-warmtepomp panelen die de energie uit de buitenlucht opnemen. De PVT-warmtepomp zorgen voor warm water en hierdoor hoeft er geen gas gebruikt te worden. Ook belangrijk is dat u voldoende ventilatie heeft in de woning.

Als de PVT-warmtepomp niet meer de gewenste temperatuur kan halen dan komt een elektrisch element erbij zodat de woning weer de juiste temperatuur bereikt. De PVT-warmtepomp panelen op het dak zorgen ervoor als bron voor de PVT-warmtepomp.

Onderhoud warmtepomp panelen

PVT panelen, ook wel thermische zonnepanelen genoemd, zijn panelen die zowel elektriciteit als warmte opwekken met behulp van zonlicht. Het onderhoud van deze PVT panelen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven werken en om hun levensduur te verlengen. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van PVT-panelen:

Maak de panelen regelmatig schoon: PVT-panelen kunnen stof, vuil en vogelpoep opvangen, wat kan leiden tot een vermindering van de prestaties. Maak de panelen daarom regelmatig schoon met een zachte borstel of een doek met lauwwarm water.

Controleer het koelmiddel: PVT-panelen bevatten koelmiddel dat kan lekken of verouderen. Controleer daarom regelmatig het koelmiddel en vervang het als nodig.

Houd rekening met het milieu: gebruik biologisch afbreekbare producten en minimaliseer het gebruik van chemische reinigingsmiddelen bij het schoonmaken van de PVT-panelen.

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die gebruikt kunnen worden voor het verwarmen en koelen van woningen en het opwekken van warm water. Hier zijn enkele van de belangrijkste soorten:

Lucht water warmtepomp

Ventilatie warmtepomp

Hybride warmtepomp

Grondgebonden warmtepomp

Warmtepomp zwembad

Aardwarmtepomp

PVT-panelen

De basis van het PVT-paneel wordt gevormd door een warmtewisselaar van koperen buizen en aluminium lamellen. De warmtewisselaar is zeer corrosiebestendig dankzij een speciale coating. Een Solar paneel waar de wisselaar aan de achterzijde is aangebracht. Deze laag is met de achterzijde zo aan de lamellen bevestigd dat een zo goed mogelijke warmteoverdracht is gewaarborgd. Je kunt meerder panelen aan elkaar koppelen dan ontstaat een krachtige en efficiënte dubbele energiebron die toch niet meer dan 16 m² dakoppervlak vergt.

pvt panelen
waar komt de energie van pvt panelen vandaan

Waar komt de energie van een PVT-warmtepomp vandaan?

Een PVT-warmtepomppaneel benut twee warmtebronnen:

Warmte uit de buitenlucht die rechtstreeks door de lamellen wordt opgenomen

Warmte van het zonlicht/daglicht die via het PV-paneel aan de lamellen wordt overgedragen.

Doordat er zich zowel bij een schuin dak als een plat dak altijd wat ruimte tussen het dak en de PVT-panelen bevindt onttrekken de panelen, dankzij het zeer grote contactoppervlak, warmte aan de omgevingslucht.

PV-panelen

Met een Solar paneel bent u uw eigen energieleverancier. Over zonnepanelen zijn veel vragen. Hoe werkt een zonnepaneel? Welke zonnepanelen zijn er? Wat kosten zonnepanelen? Zijn mijn zonnepanelen nog te verzekeren? Er zijn ook vele soorten en kwaliteitsverschillen in zonnepanelen. Om al deze vragen te beantwoorden is het erg belangrijk dat u snel contact opneemt met een van onze zonnepaneel partners. Deze zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnestroom installaties.

Combinatie pv panelen

PVT systeem met warmtepomp

Het PVT-systeem wekt zowel stroom als warmte op. Net zoals bij een ‘gewoon’ Solar paneel wordt het zonlicht dat op het paneel schijnt omgezet in (gelijk)stroom. Maar dit type stroom is niet de stroom die u direct voor bijvoorbeeld uw koelkast of verlichting gebruikt. Hier wordt namelijk wisselstroom voor gebruikt. De gelijkstroom zal daarom naar wisselstroom omgezet moeten worden. Daarom worden de panelen gekoppeld aan een omvormer.

En vanuit deze omvormer gaat de stroom naar uw meterkast waarna u deze kan gebruiken voor uw apparaten en andere toepassingen. En dan hebben we natuurlijk ook nog het opwekken van warmte. Dit begint bij de collectoren achter de panelen, waar zo’n 15 liter vloeistof doorheen stroomt. Dit mengsel van water en glycol warmt langzaam op doordat warmte uit het zonnepaneel en de buitenlucht onttrokken wordt. Vervolgens gaat de vloeistof naar de warmtepomp en straalt daar zijn warmte af. De collectoren zijn dus de bron voor de warmtepomp. Een stille en onzichtbare bron!

Warm tapwater

Warm water in een gasloze woning. Als u een gasloze woning gaat maken moet er een voorziening gemaakt worden om warm sanitair water te hebben om te kunnen douchen of voor een bad. Let wel op dat u genoeg warm water in voorraad hebt, zodat iedereen in het gezin kan douchen of in bad kan zonder koud water te hebben. Duurzame oplossingen beschrijven we hieronder. De duurzaamste manier om warm tapwater te maken is met een warmtepompboiler. Deze haalt de warmte uit afgezogen ventilatielucht uit de douche- en keukenruimte en slaat het via een kleine warmtepomp op in een boilervat.

warm water met een warmtepomp

Gecertificeerde warmtepomp installateur

Het is belangrijk om een gecertificeerde warmtepomp installateur in te schakelen voor het installeren van een warmtepomp. Een gecertificeerde installateur heeft de kennis en vaardigheden om de warmtepomp correct te installeren en te onderhouden, wat ervoor zorgt dat het systeem efficiënt kan werken en veel problemen kan voorkomen.

BLR 100

BRL 100 is een Europese norm voor de warmtepomp installatie en het onderhoud van warmtepompen. De norm stelt eisen aan de kwaliteit van de installatie en het onderhoud van warmtepompen, zodat deze efficiënt kunnen werken en problemen kunnen worden voorkomen. Om te voldoen aan deze norm, moeten installateurs voldoen aan specifieke opleidings- en ervaringsvereisten en moeten ze worden gecertificeerd door een erkende organisatie.

Als een installateur gecertificeerd is volgens BRL 100, betekent dit dat ze aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen en dat ze de vaardigheden en kennis hebben om warmtepompen te installeren en te onderhouden op een professionele manier.

F-Gassen gecertificeerd

F-gassen zijn koudemiddelen die worden gebruikt in warmtepompen en andere koel- en verwarmingssystemen. De Europese Unie heeft wetgeving opgesteld om de uitstoot van F-gassen te verminderen, omdat ze een bijdrage leveren aan de opwarming van de aarde en de ozonlaag aantasten.

Als een bedrijf of persoon is gecertificeerd volgens de Europese wetgeving voor F-gassen, betekent dit dat ze voldoen aan specifieke opleidings- en ervaringsvereisten en dat ze zijn gecertificeerd door een erkende organisatie om F-gassen te mogen installeren, repareren of ontmantelen. Als een bedrijf of persoon is gecertificeerd volgens de F-gas wetgeving, kunnen ze worden vertrouwd om de installatie en het onderhoud van systemen met F-gassen op een veilige en professionele manier uit te voeren.

Tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler heeft u warm water op Zonne-energie. De warm water expert kunt u er alles over vertellen! Heeft u al Solar panelen op uw dak en er is ruimte om een thermisch paneel op het dak te plaatsen en u wilt een woning verwarmen zonder gas dan is dit een goede optie. Ieder paneel heeft een bepaald vermogen en net als bij de warmtepompen zal de vakman hier een berekening voor moeten maken. Ook moet gekeken worden of het paneel voldoende in de zon ligt overdag zodat de voldoende energie kan opwekken.

Zonneboiler met tapwater

COP pvt-warmtepomp

De COP (Coëfficiënt Of Performance) van een warmtepomp is een maat voor de efficiëntie van de warmtepomp. Het is het verhoudingsgetal tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp levert en de hoeveelheid energie die nodig is om de warmtepomp te laten werken. Bijvoorbeeld, als een warmtepomp een COP van 4 heeft, betekent dit dat de warmtepomp vier keer zoveel energie levert als er aan de warmtepomp wordt geleverd. Hoe hoger de COP van een warmtepomp, hoe efficiënter het systeem werkt en hoe lager het energieverbruik.

cop warmtepomp
Warmtepomp subsidie

Subsidie voor pvt warmtepomp

Subsidie voor PVT (Photovoltaic Thermal) warmtepompen is onderdeel van de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), gericht op het stimuleren van duurzame energieopwekking thuis. PVT-systemen combineren zonnepanelen die elektriciteit opwekken met een thermisch systeem voor warmteopwekking, waardoor ze een efficiënte oplossing zijn voor zowel verwarming als elektriciteitsproductie. Met een energielabel van A++ of hoger komen deze systemen in aanmerking voor subsidie, wat de investering aanzienlijk aantrekkelijker maakt. De subsidiebedragen verschillen, afhankelijk van specifieke eigenschappen zoals het vermogen van de warmtepomp, wat bijdraagt aan lagere initiële kosten en een snellere terugverdientijd.

Tevreden klanten

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Onze tips over warmtepompen

Luchtwater warmtepomp Fujitsu
Lucht water warmtepomp
ventilatie warmtepomp
Ventilatiewarmtepomp
Hybride warmtepomp
Hybride warmtepomp