Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Airco in huis
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Airconditioning

Airco in huis

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor vaste airco in huis. Airconditioning in woonhuizen is tegenwoordig niet langer een luxe. Steeds meer huiseigenaren ervaren het comfort van thuis airconditioning. Moderne huizen zijn zo goed geïsoleerd dat warmte niet meer uit het huis ontsnapt. Een mobiele airconditioner kopen wordt afgeraden omdat er altijd een afvoerslang naar buiten moet zijn, en het raam moet idealiter gesloten blijven. Een vaste airconditioning is de beste optie.

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor vaste airco in huis

Zomers worden steeds heter, dus airconditioning is voor veel huiseigenaren een must geworden. We zien ook een toename in huizen met airconditioning geïnstalleerd in meerdere kamers. Een airconditioner kan een kamer koelen of verwarmen, dus in de winter kan een kamer snel verwarmd worden met de airconditioner. Dit maakt de installatie van een airconditioning unit een goede optie om een woning of een deel ervan gasvrij te maken. Dit is dan een duurzame elektrische verwarmingsoptie.

De voordelen van een vaste airco in huis

Het voordeel van een airco zonder buitenunit is dat je geen plaats buiten hoeft te reserveren voor de airconditioner. Bij airco’s zonder buitenunit ziet u alleen 2 roosters voor de toe- en afvoer van de lucht. De plaatsing van een vaste airco kan dan ook redelijk vlot verlopen. Kies je voor een airco in huis zonder buitenunit, dan kun je je verwachten aan lagere prijzen dan modellen met een buitenunit.

Een airco in huis – Energiezuinig

Elke warmtepomp kan koelen of verwarmen door middel van de energie die opgenomen wordt uit de omgeving. De techniek die de warmtepomp aanstuurt gebeurt door middel van een inverter. De inverter zit in de buitenunit en stuurt de compressor modulerend aan. Door deze techniek bespaart u veel energie. Het is dus belangrijk dat u een warmtepomp uitzoekt die het grootste rendement heeft. Hoe hoger de COP hoe meer rendement de warmtepomp heeft. Vaak zie je dat de COP van A merken hoger ligt dan bij de goedkopere warmtepompen. Met een warmtepomp kun je goedkoper eenvoudiger, sneller en zuiniger verwarmen dan met een cv-ketel.

Vaste airco in huis

Airconditioning in huis is geen nieuw concept, maar het heeft de laatste jaren wel een lange weg afgelegd. Er zijn nu vaste airconditioningunits verkrijgbaar die veel efficiënter zijn dan hun draagbare tegenhangers. Ze hebben ook het voordeel dat ze veel stiller zijn.

Terwijl mobiele airconditioners regelmatig onderhoud vergen en nogal luidruchtig kunnen zijn, zijn vaste airconditioners bijna onderhoudsvrij en kunnen ze zeer stil zijn. Bovendien kunnen vaste airconditioners uit het zicht worden geïnstalleerd, zodat ze geen afbreuk doen aan de schoonheid van uw huis. Als u op zoek bent naar een oplossing voor airconditioning die zowel efficiënt als aantrekkelijk is, overweeg dan een vaste airconditioner.

Airco als warmtepomp

Airconditioning is een warmtepomp die helpt om de lucht in een ruimte te laten circuleren. Het werkt door lucht van buiten aan te zuigen en deze vervolgens te verwarmen of af te koelen voordat het terug de ruimte in wordt gestuurd. Dit proces helpt de temperatuur in een ruimte te regelen, waardoor het er comfortabeler wordt voor mensen. Airconditioning kan ook helpen om vocht uit de lucht te verwijderen, wat gunstig kan zijn in gebieden met een hoge vochtigheidsgraad. Bovendien kan airconditioning helpen bij het filteren van verontreinigende stoffen en allergenen, waardoor de lucht in een ruimte beter adembaar wordt. Airconditioning kan dus talrijke voordelen hebben voor zowel de mens als zijn omgeving.

Lucht lucht warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp is een vaste airco met een buitenunit. De meeste airco’s maken weinig geluid. Wilt u zelf een airco kopen let dan op de verschillende airco’s. Er zijn airconditioners voor een kamer, maar er zijn ook airco’s voor meerdere ruimtes. De airco’s zijn er in vele soorten met verschillende vermogen. Voor een airco in huis of kantoor, woonkamer of slaapkamer of een zolder je hebt altijd een buitenunit nodig. De buitenunit wordt op het elektriciteitsnet aangesloten op een vrije groep in de meterkast. De beste airconditioner die bestaat niet.

Airco verwarmen in huis

Een airconditioner is een warmtepomp die kan koelen of verwarmen. Een multi-split airconditioner kan meerdere ruimtes alleen koelen of verwarmen. Het verwarmen van een huis met een airconditioner werd vaak gedaan wanneer een extra kamer was gecreëerd, zoals op een zolder. Hier wordt vaak een airconditioner geïnstalleerd die de kamer kan koelen of verwarmen. Dit betekent dat het centrale verwarmingssysteem niet hoeft te worden aangepast.

Als het huis geschikt is voor een warmtepomp op de begane grond, zou de bovenverdieping geschikt gemaakt kunnen worden voor een airconditioning installatie om meerdere ruimtes te koelen of te verwarmen. Met een airco thuis kunnen ruimtes op een energiezuinige manier worden verwarmd. De binnenunit blaast warme lucht. Afhankelijk van het type airconditioner kan het ook gemakkelijk warmte leveren aan grote ruimtes.

verwarmen airco in huis

Snel op temperatuur

Een airco-installatie kan thuis snel een ruimte koelen of verwarmen. Dit komt doordat de compressor snel koude of warmte kan opnemen uit de omgeving en de ventilator in de binnenunit kan op verschillende snelheden de koude of warme lucht de ruimte in blazen. Het grote voordeel is dat de ruimte snel en op een energiezuinige manier op temperatuur is. Hierdoor bespaart u veel energie. Dit is ook een prima oplossing om kamers te verwarmen als de woning alleen is uitgerust is met een laag temperatuursysteem in de woonkamer. Deze oplossing maakt het een stuk eenvoudiger om voor een warmtepompinstallatie te kiezen.

Hoeveel stroom verbruikt een airco in huis?

Hoeveel stroom verbruikt een airconditioning? We gaan uit van een kamer van 20 m2 het stroomverbruik van een airco is gemiddeld 0,85 KW per uur aan stroom. 1 kWh kost € 0.21 als de airco een uur aanstaat kost dit 0,85 x 0,21 = € 0,1785 cent per uur.

Een airco met of zonder buitenunit?

Airconditioning is een proces waarbij de binnenlucht wordt gekoeld en ontvochtigd. Airconditioners zonder buitenunit werken door koele lucht door een ruimte te laten circuleren. De lucht wordt gekoeld door verdamping van een koelmiddel dat warmte uit de lucht absorbeert. Het koelmiddel wordt vervolgens samengeperst, waardoor de temperatuur stijgt. Het hete koelmiddel wordt door een condensor geleid, waar het zijn warmte afgeeft aan de buitenlucht. Het afgekoelde koelmiddel wordt vervolgens teruggeleid door de verdamper, en de cyclus herhaalt zich.

Airconditioners zonder buitenunit zijn zeer efficiënt en kunnen worden gebruikt om kleine ruimten te koelen. Ze zijn echter niet zo efficiënt voor het koelen van grote ruimten en worden niet zo veel gebruikt als airconditioners met buiteneenheden.

De voordelen van een airconditioning met een buitenunit

Veel mensen kiezen voor airconditioners met een buitenunit omdat alle luidruchtige onderdelen van de airco buitens huis zijn geïnstalleerd en ze dus geen last hebben van geluidshinder. In het geval van een mobiele airco met een buitenunit is hetzelfde aan de hand. Dan kunt u de buitenunit ver buiten plaatsen en geluidsoverlast voorkomen. Daarnaast hoeft u met een buitenunit niet op zoek naar een plek om de airco binnen te “verstoppen”.

Airco in slaapkamer

Afhankelijk van de situatie in de woning kan bepaald worden of er één of meerdere airco’s voor in huis geïnstalleerd moeten worden. Bij een Multi Split airco heeft u één buitenunit, maar het is niet altijd even gemakkelijk om met het leidingwerk bij de buitenunit te komen. Onze installateur partners zijn gespecialiseerd in het aanleggen van airco voor in huis nodig deze uit voor een deskundige installatie.

    • Single split
    • Multi split
Hoeveel stroom verbruikt een airconditioning?

Multi split airco in huis

Als u in huis meerder kamers wilt koelen of verwarmen kan er een airco-unit geselecteerd worden die 2 tot 6 kamers op de buitenunit wordt aangesloten. Dit is in een bestaand huis vaak wel lastig aan te sluiten omdat de leidingen van alle binnenunit snaar de buiten unit worden aangesloten. Vaak worden deze airco-installaties geïnstalleerd door een airco-installateur als een woning compleet verbouwd worden. De airco leidingen worden dan tussen het plafond of vloeren gemonteerd zodat ze gezamenlijk op 1 buitenunit worden aangesloten.

Ook de condens afvoer kan dan in de muur of vloer worden gemonteerd zodat er geen condenspompjes geplaatst hoeven te worden. Het aansluiten van een airco-installatie waar meerdere binnenunits wordt aangesloten zal de ervaring van de airco-installateur goed van pas komen.

Airco met 2 binnenunits

duo airco in huis

Een airco met 2 binnen units kunnen aangesloten worden op een duo split airco. De Multi split airco is een buitenunit waar 2 kamers mee gekoeld of verwarmd kunnen worden. Een eenvoudige plaats om een duo split airco te installeren is een plaats waar 2 kamers dicht bij elkaar zitten. In de zomer kan de ruimte koelen en in de winter verwarmen. De duo airco split is in een warmtepomp uitgevoerd.

Genoeg gelezen en overtuigd van het voordeel van een airco? Vul dan het formulier in en er wordt direct met u contact opgenomen voor een voorstel op maat.

Airco formulier – klein

Multi split airco met 3 binnenunits

Als u kiest voor een airco in huis om meerder kamers te koelen of verwarmen dan is misschien een Multi split airco met 3 binnen units een goede opties. Een Multi split airco kan ook meer leiding lengte hebben dan een single split airco. Hierdoor kan er in huis meerdere kamers aangesloten worden. Vanuit de kamers die u wilt koelen of verwarmen is het belangrijk dat de buitenunit goed te bereiken is vanuit alle kamers die gekoeld of verwarmd moeten worden.

multi split airco met 3 binnenunits

Airco installeren in bestaande woning

Het aansluiten van een airco-installatie dient gedaan worden door een installateur die in het bezit is van een F gassen certificaat. Ook het installatiebedrijf dat de airco installeert moet in het bezit zijn van een BLR100 certificaat. In de buitenunit van de airconditioning zit een koudemiddel. Om met dit koudemiddel te mogen werken moet de airco-installateur gecertificeerd te zijn. Vaak zijn de installatiekosten van de airco niet veel hoger dan de gemiddelde prijzen.

Dit laat zien dat de airco-installateur een vakman is die volgens de huidige wetgeving in staat is aan een airco of warmtepompinstallatie te werken. Als eigenaar van een huis airco-installatie bent u zelf verantwoordelijk dat de airco-installatie is aangesloten is door een gecertifieerd bedrijf. Volgens de huidige wetgeving moet u certificaten overhandigd krijgen als de airco-installatie is opgeleverd.

Mobiele airco

Mobiele airconditioners zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren. Ze zijn relatief goedkoop in aanschaf en installatie, en ze kunnen worden gebruikt om een huis of kantoorruimte snel en gemakkelijk te koelen. Mobiele airconditioners hebben echter enkele nadelen. Ten eerste zijn ze niet zo energie-efficiënt als centrale airconditioners. Ten tweede kunnen ze luidruchtig zijn en kan de uitlaat van het apparaat onaangenaam zijn. Tenslotte kunnen mobiele airconditioners moeilijk schoon te houden zijn. Deze apparaten moeten regelmatig worden onderhouden en schoongemaakt om goed te kunnen werken en schade aan het apparaat of gezondheidsproblemen voor de bewoners van de ruimte te voorkomen.

Mobiele airco voor in huis

Een mobiele airconditioning is een binnenunit en buitenunit in één die verplaatsbaar is. In de meeste gevallen moet er een afvoerslang naar buiten gemaakt worden die de warme lucht afvoert. Dit zou bijvoorbeeld via een raam of deur kunnen. Het is hierbij natuurlijk belangrijk dat de mobiele airco voor in huis niet weer alle warme lucht naar binnen laat bij de deur waar de afvoerslang ligt. Dit zou natuurlijk niet ten goede komen van de efficiëntie. Er moet ook rekening gehouden worden met condenswater dat opgevangen moet worden.

Als derde aandachtspunt is het noodzakelijk dat de airco voor in huis ook genoeg vermogen heeft om de ruimte te koelen. Het gaat een kleine airco natuurlijk niet lukken om een heel warenhuis af te koelen. Tot slot is de traditionele airco een stuk zuiniger dan een mobiele airco. Het nadeel van de traditionele airco is daarentegen wel dat je deze niet weg kunt halen, bijvoorbeeld in de winter, of kunt verplaatsen van uw kantoor kamer naar uw slaapkamer.

Monoblock airconditioning

Een monoblock airconditioning heeft alleen maar een binnenunit waar een compressor in zit. Dit soort airconditioning kunt u gebruiken voor koeling of verwarming. Afhankelijk van het type airco en het vermogen kan de woonkamer zorgen voor verkoeling op warme dagen. Achter de binnenunit zit een gat door de muur voor het aanzuigen van de buitenlucht. Een monoblock heeft geen buitendeel.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

airconditioning in huis
Airconditioning
single split airco
Split airco unit
Multi spilt airco unit
Multi split airco