VRF airconditioning systeem
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Airconditioning

VRF systeem

VRF airconditioning systeem

Een VRF systeem is een airco systeem waar je meerdere binnenunits op een buitenunit kunt aansluiten. VRF staat voor ( Variable Refrigerant Flow) systeem kan gebruikt worden om kantoorgebouwen of woning waar meerdere ruimtes die tegelijk willen koelen of verwarmen. Een VRF-systeem kan uit gevoerd worden in een 2 pijps of 3 pijps systeem. Met een 3 pijps systeem kan men koelen en verwarmen in grotere gebouwen en werkt goed als hoofdverwarming.

Voordelen VRF systeem

Een VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) is een airconditioningsysteem dat een gesloten syteem heeft waardoor het mogelijk is om onafhankelijk van elkaar verschillende kamers of units te verwarmen of te koelen. Het systeem bestaat uit een buitenunit die aan de buitenkant van het gebouw geïnstalleerd wordt en enkele binnenunits die in de verschillende kamers geplaatst worden. De buitenunit en de binnenunits communiceren met elkaar via de buitenunit en het Variable Refrigerant Volume zorgt ervoor dat de hoeveelheid koudemiddel voldoende is om de gewenste temperatuur te bereiken en houden. VRF-systemen zijn ideaal voor complete kantoren of ziekenhuizen met meerdere verdiepingen, omdat er meerdere binnenunits naar wens geïnstalleerd kunnen worden en de temperatuur in elke kamer die apart te bedienen is.

Vrf airconditioning systeem

VRF systeem-klimaatsyteem

Een VRF-systeem is een airconditioning klimaatregelsysteem dat bestaat uit een buitenunit en meerdere binnenunits. De buitenunit zorgt voor de verwarming en/of koeling van de lucht in het gebouw en de binnenunits zorgen ervoor dat de temperatuur in elke ruimte naar wens kan worden ingesteld. Dit volledig klimaatsysteem kan er voor zorgen dat er een comfortabel binnenklimaat gerealiseerd wordt zonder te verwarmen met aardgas. Het systeem maakt gebruik van een koudemiddel om de lucht te verwarmen of te koelen. De voordelen van een VRF-systeem zijn onder andere dat het energiezuinig is dat het goed geïsoleerde ruimtes kan verwarmen of koelen dat het stil is en dat het goed te gebruiken is in verschillende ruimtes.

Toepassingen VRF systeem

Een VRF-systeem is ideaal voor grote gebouwen of complete gebouwen met meerdere verdiepingen. Ze worden gebruikt om verschillende kamers of units afzonderlijk te verwarmen of te koelen. VRF-systemen worden vaak gebruikt in kantoren, winkels, hotels, scholen, ziekenhuizen, appartementen en andere grotere gebouwen. Ze kunnen ook worden gebruikt in woningen, maar alleen in grotere of luxe woningen. Daarnaast worden VRF-systemen ook veel gebruikt voor industriële toepassingen, zoals koelen van serverruimtes, het verwarmen van lucht voor luchtdrogers of het verwarmen van grote productieruimtes. Een VRF-systeem is energiezuinig en is uitgevoerd als een warmtepompsysteem. Met het VRF-systeem kun je ook op de binnenunit ventileren.

Energielabel met VRF-systeem

Het energielabel van een kantoor kun je eenvoudig verhogen met een VRF-systeem. Een VRF-systeem is energiezuinig en werkt als een warmtepomp. In het algemeen geldt dat hoe hoger de energie-efficiëntieklasse, hoe lager het energieverbruik. Het energielabel wordt gebaseerd op het seizoensgebonden energie-efficiëntiecoëfficiënt (SEER), het jaarlijks energieverbruik (EER) en het elektrisch vermogen (P) van het systeem. Als je een VRF-systeem wilt kopen, is het belangrijk om te controleren welke energie-efficiëntieklasse het systeem heeft, zodat je ervoor kunt zorgen dat je een systeem koopt met een hoog energielabel. Met een VRF-systeem kom je in aanmerking voor energie-investeringsaftrek voor kantoren.

Energielabel
Energielabel

VRF-systeem als warmtepomp

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een VRF-systeem als warmtepomp. Een van die voordelen om een VRF-systeem te laten installeren is dat de nieuwste technologie het mogelijk maakt om een module te installeren zodat er een vloerverwarming en tapwater kan maken. Door de hogere productiviteit van de buitenunits wordt de efficiëntie van de warmtepomp beter benut zodat er warm tapwater gemaakt kan worden. Deze techniek zorgt er voor dat het energiezuinig is. Dit komt doordat het systeem alleen energie verbruikt wanneer het nodig is om de ruimte te verwarmen of te koelen en om warm water te maken.

Het systeem is ook flexibel, waardoor het geschikt is voor verschillende ruimtes en situaties. Een VRF-systeem is ook stil, waardoor het een comfortabele omgeving creëert. Ten slotte is het ook onderhoudsvriendelijk, waardoor het een duurzame keuze is.

VRF-systeem als airco

VRF-systeem kan worden gebruikt als warmtepomp om warmte te produceren. De warmtepomp kan ook gebruikt worden als airconditioning systeem. Het airco systeem maakt gebruik van de warmte die in de buitenlucht aanwezig is om de temperatuur van de lucht in het gebouw te verhogen of te verlagen. Een VRF-systeem is zeer energie-efficiënt omdat ze meerdere ruimtes tegelijk kunnen verwarmen of koelen. Ze kunnen worden gebruikt in combinatie met andere energiebronnen, zoals zonnepanelen, om de energiekosten te verlagen.

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

airconditioning in huis
Airconditioning
single split airco
Split airco unit
Multi spilt airco unit
Multi split airco