Subsidie Lucht/water warmtepomp
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Energieadvies

10 tips om energie te besparen

Het volgende artikel geeft  makkelijke 10 tips zodat u meer energie kunt besparen. Energie besparen is altijd goed om mee te gaan beginnen. Als u energie gaat besparen dan vermindert u automatisch de CO₂ uitstoot , hierdoor bespaart u op de kosten en het milieu. Kijk ook eens bij de gasloos wonen opties .Waar kan ik op besparen? Hieronder vindt u 10 tips

Energie tip 1) Voorkom onnodig stroom verbruik

75% van alle elektrische apparaten staan heel de dag in de stand-by modus. Dat wil zeggen zonder dat u het weet verbruiken deze apparaten energie waar je niets voor terug krijgt. Een goed voorbeeld is een telefoon oplader die zonder dat je telefoon eraan zit in het stopcontact zit. Deze voelt warm aan en verbruikt energie. Hoeveel? minimaal € 30 per jaar! Het is dus verstandig om apparaten echt goed uit te zetten.

Energie tip 2) Halogeen lampen vervangen voor LED lampen

Gloeilampen en halogeenlampen verbruiken relatief veel energie. Deze lampen worden vaak ook erg warm als ze aanstaan. Warmte is energie waar u niets aan heeft. LED lampen hebben de laatste jaren een grote opmars gemaakt. LED lampen zijn ongeveer 75 % zuiniger dan gewone gloeilampen en hebben een veelvoud een levensduur. Hierdoor zijn ze in aanschaf iets duurder maar verdient u het op termijn snel terug.

Energie besparen tip 3) Koop energiezuinige apparaten

Als een huishoudelijk apparaat kapot of aan vervanging toe is kunt u ook kijken of dit huishoudelijk apparaat ook te koop is met een A+++ label. Dit label zegt iets over het energie verbruik van het huishoudelijk apparaat. Hoe meer +++ hoe zuiniger deze is. Vaak is deze iets duurder in aanschaf maar je verdient het snel weer terug.

Energie tip 4) Kieren in de woning

Veel huizen hebben kieren en gaten. Het gevolg is dat er tocht ontstaat en dat voelt niet comfortabel aan. Het gevolg hiervan is dat u de kachel een graadje hoger zet terwijl dat niet nodig hoeft te zijn als u dit had aangepakt. Kijk goed naar tochtstrip bij de ramen en deuren dit is een eenvoudige manier om het aan te pakken.

Energie tip 5) Isoleren woning

Isoleren van de woning is altijd goed om naar te kijken veel energie gaat verloren doordat er muren daken en vloeren  niet goed geïsoleerd zijn. Indien uw woning veel glas heeft komt hier ook veel koude door naar binnen. Het is goed om te kijken of de ramen vervangen kunnen worden door HR ++ glas of triple glas

Energie besparen – tip 6) Thermostaat programmeren

U kunt ook een programmeerbare thermostaat in huis ophangen, deze thermostaten zijn ook vaak via een app uit te lezen hierin kunt u goed zien op welke momenten u veel te veel energie verbruikt wellicht een goed moment om daar eens naar te kijken.

Energie besparen tip 7) Zonne-energie

Het is een goed moment om te kijken of de zon ingezet kan worden om energie voor uw woning op te wekken. Er kan gekeken worden naar zonnepanelen maar ook om een zonneboiler of de nieuwe pvt panelen te plaatsen hiermee kunt u gratis energie opwekken.

Energie tip 8) Water verbruik

Als je veel water verbruikt verhoogt dat er energie rekening. Het is dus goed om te kijken of er minder water gebruikt kan worden. Een eenvoudig middel om minder water te verbruiken is het toepassen van een energiezuinige douchekop. Minder lang douche of de tempratuur een paar graden aanpassen levert ook een forse besparing op. Als de vaatwasmachine vervangen moet worden is het ook verstandig om te kijken of je hier de zuinigste machine kan aanschaffen. Let op A+++

Energie besparen tip 9) Warmtepomp – Cv ketel

Een andere manier van energie besparen is om te kijken of u nou gebruik maakt van een warmtepomp of een cv ketel. Dit zijn nog steeds punten om naar te kijken. Is de vloerverwarming goed ingeregeld? Staat de aanvoer tempratuur niet te hoog ingesteld! Dit zijn enkele voorbeelden.

Energie tip 10) Energieleverancier

Aan de vaste kosten kan de energieleverancier niet veel veranderen, maar er zijn zeker verbeterpunten. Er kan gekeken worden of  je de juiste gasaansluiting heeft. En te grote meter kost  meer aan vaste kosten dan een kleine meter. Ook kan er gekeken worden of de elektrotechnische installatie een te grote aansluiting heeft. Indien dat is kan er ook flink bespaard worden. Het laatste jaar is  het tarief van gas- licht erg gedaald wellicht heeft u een verlopen of te duur contract en kunt u hier eens naar kijken om een mooie goedkopere deal af te sluiten.

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis