Jaren 80 woning gasloos maken

Jaren 80 woning gasloos maken

Jaren 80 woning gasloos maken hier lees je meer. In de jaren 80 werden er al steeds betere woningen gebouwd dan in de jaren 60. Het is belangrijk om als woningeigenaar nog steeds goed kijken of de woning geschikt is om over te schakelen naar een aardgasvrije woning. Het belangrijkste voor deze type woning is goed kijken wat er precies nodig is. Een adviseur kan eenvoudig met u kijken of de kwaliteit van de woning voldoende is betreft de isolatie. Het goed isoleren verhoogt altijd het wooncomfort. Maak een checklist om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning.

Jaren 80 woning gasloos maken

Table of Contents

Checklist jaren 80 woning en warmtepomp

Checklist jaren 80 woning en warmtepomp

  • Isolatie
  • Electra voorziening
  • Mogelijkheden installatie
  • Gezinssituatie (en toekomst)
  • Subsidie onderzoek

Energieadvies

Een adviseur kan met vrij eenvoudige middelen een warmte scan maken van de woning hiermee kan het snel inzichtelijk gemaakt worden waar de pijnpunten van de woning liggen. Ook kunt u samen  de checklist die u heeft gemaakt doorspreken of bespreken of de voorkeuren die u heeft opgeschreven uitvoerbaar zijn. Omdat iedere woning en situatie anders is kan hier nooit een vast patroon in aangehouden worden. Vaak zal de situatie aangepast moeten worden en sommige delen van de installatie komen wellicht te vervallen. Nu bekend is welke toepassingen geschikt zijn voor uw woning kunt u de subsidie partners benaderen

Energieadvies

Toepassingen gasloos wonen

Op de oplossingenpagina kunt u informatie vinden over de producten die op uw checklist staan, hiermee kunt u alvast wat informatie vinden die de fabrikant / leverancier op de heeft gedeeld. Belangrijk voor u als eindgebruiker is dat u een beetje kennis opdoet over hoe de aan te kopen toepassing te gebruiken zijn en wat de mogelijkheden zijn, zodat als de installatie geplaatst is het aan alle verwachtingen kan voldoen.

Warmtepomp installateur

Het vinden van één of meerdere installateurs om de werkzaamheden uit te voeren zal een uitdaging worden. In deze tijden heeft iedereen het druk en uw project zal zorgvuldig en deskundig moeten worden uitgevoerd. Een gasloze installatie moet anders geïnstalleerd worden dan een aardgas installatie.  Om uw woning gasloos te maken zijn diverse disciplines en vakkennis nodig. Het is heel normaal dat er diverse bedrijven moeten worden ingeschakeld, vaak zeggen installateurs dat ze alle disciplines goed beheersen, maar schakelen uiteindelijk meerdere specialisten in. Het is goed om te vragen naar de diverse ervaringen en certificaten die ze hebben behaald om een woning gasloos te maken.

Jaren 80 woning isoleren

De isolatie in de jaren ’80 was niet zo goed. Ze gebruikten niet veel spray schuim om warmte binnen te houden of airconditioning units, veel huizen hadden slechts een unit voor thuis koeling en verwarming, zodat ze betere isolatiematerialen nodig dan wat werd gebruikt toen!

De jaren ’80 woningisolatie is minder effectief in vergelijking met de high-tech geïsoleerde eigenschappen van vandaag die vol zitten met sprays zoals polyurethaanschuim dat helpt met het buiten houden van koude temperaturen tijdens de winter en het vasthouden van warme temperatuur voordat het naar buiten gaat in de zomer seizoenen. Vóór deze periode, zou er enkel gewoonlijk of een A/C (airconditioner) eenheid naar elke ruimte worden geïnstalleerd maar nu hebben wij efficiëntere manier.

Subsidie warmtepomp 2022

Een woning gasloos maken betekend dat u in aanmerking kan komen voor subsidies. Ook als u meerdere energiebesparende maatregelen laat uitvoeren. Als u op de hoogte wilt blijven wat en welke subsidies voor uw woning geschikt zijn kunt u de energie adviseur inschakelen. Als u een warmtepomp installatie gaat aankopen dan is het goed om te kijken of u in aanmerking kan komen voor een warmtepomp subsidie. De hoogte van de subsidie in 2021 hangt af van het vermogen in Kw van de warmtepomp.

Opzoek naar een betrouwbare warmtepomp installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.