Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

Jaren 80 woning gasloos maken

Jaren 80 woning gasloos maken

Jaren 80 woning gasloos maken hier lees je meer. In de jaren 80 werden er al steeds betere woningen gebouwd dan in de jaren 60. Het is belangrijk om als woningeigenaar nog steeds goed kijken of de woning geschikt is om over te schakelen naar een aardgasvrije woning. Het belangrijkste voor deze type woning is goed kijken wat er precies nodig is. Een adviseur kan eenvoudig met u kijken of de kwaliteit van de woning voldoende is, betreft de isolatie. Het goed isoleren verhoogt altijd het wooncomfort. Maak een checklist om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw woning.

Jaren 80 woning gasloos maken

Checklist jaren 80 woning en warmtepomp

Checklist jaren 80 woning en warmtepomp

  • Isolatie
  • Electra voorziening
  • Mogelijkheden installatie
  • Gezinssituatie (en toekomst)
  • Subsidie onderzoek

Persoonlijk energieadvies

Een adviseur kan met vrij eenvoudige middelen een warmte scan maken van de woning, hiermee kan het snel inzichtelijk gemaakt worden waar de pijnpunten van de woning liggen. Ook kunt u samen de checklist die u heeft gemaakt doorspreken of bespreken of de voorkeuren die u heeft opgeschreven uitvoerbaar zijn. Omdat iedere woning en situatie anders is kan hier nooit een vast patroon in aangehouden worden. Vaak zal de situatie aangepast moeten worden en sommige delen van de installatie komen misschien te vervallen. Nu bekend is welke toepassingen geschikt zijn voor uw woning kunt u de subsidie partners benaderen.

Persoonlijk energieadvieseurs aan huis
warmteverliesberekening

Warmteveriesberekening

Waarom een warmteverliesberekening zo belangrijk is? Ieder woning heeft warmteverliezen. Om de warmteverliezen inzichtelijk te maken kun je een transmissie berekening maken. Er wordt gekeken naar het afgiftesysteem maar ook naar de ventilatie en isolatie. Heeft u geen berekening dan is het lastig om het juiste vermogen van een warmtepomp te bepalen. Het komt vaak voor dat de warmteverliezen niet zijn meegenomen zijn bij de berekeningen van de warmtepomp. De woning zal dan slecht of niet op temperatuur te krijgen zijn. Een ander nadeel is dat de warmtepomp teveel energie verbruikt.

Online energieadvies

Bent u op zoek naar een warmteverliesberekening met een online energieadvies? Door de vele jaren heen heb ik veel warmtepomp installaties gezien, maar ook vele installaties die niet goed werkte. Hiervoor heb ik het online energieadvies ontwikkeld. Tijdens het gesprek bespreken we de vragenlijst en uw wensen. Alle vragen die u heeft bespreken we hier. Daarna kunnen we een maatwerk offerte aanbieden zodat u hiermee uw woning kunt verduurzamen of helemaal van het gas af halen. Ook kunt u met het online advies rapport samen met uw eigen installateur aan de slag.

Online energieadviseur

Toepassingen gasloos wonen

Op de oplossingenpagina kunt u informatie vinden over de producten die op uw checklist staan, hiermee kunt u alvast wat informatie vinden die de fabrikant / leverancier op die heeft gedeeld. Belangrijk voor u als eindgebruiker is dat u een beetje kennis opdoet over hoe de aan te kopen toepassing te gebruiken zijn en wat de mogelijkheden zijn, zodat als de installatie geplaatst is het aan alle verwachtingen kan voldoen.

Warmtepomp installateur

Het vinden van een of meerdere installateurs om de werkzaamheden uit te voeren zal een uitdaging worden. In deze tijden heeft iedereen het druk en uw project zal nauwkeurig en deskundig moeten worden uitgevoerd. Een gasloze installatie moet anders geïnstalleerd worden dan een aardgas installatie.  Om uw woning gasloos te maken zijn diverse disciplines en vakkennis nodig. Het is heel normaal dat er diverse bedrijven moeten worden ingeschakeld, vaak zeggen installateurs dat ze alle disciplines goed beheersen, maar schakelen uiteindelijk meerdere specialisten in. Het is goed om te vragen naar de diverse ervaringen en certificaten die ze hebben behaald om een woning gasloos te maken.

Warmtepomp installeren

Jaren 80 woning isoleren

De isolatie in de jaren 80 was niet zo goed. Ze gebruikten niet veel spray schuim om warmte binnen te houden of airconditioning units, veel huizen hadden slechts een unit voor thuis koeling en verwarming, zodat ze betere isolatiematerialen nodig dan wat werd gebruikt toen!

De jaren 80 woningisolatie is minder effectief in vergelijking met de high-tech geïsoleerde eigenschappen van vandaag die vol zitten met sprays zoals polyurethaanschuim. Dat helpt met het buiten houden van koude temperaturen tijdens de winter en het vasthouden van warme temperatuur voordat het naar buiten gaat in de zomer seizoenen. Voor deze periode, zou er alleen maar gewoonlijk of een A/C (airconditioner) eenheid naar elke ruimte worden geïnstalleerd, maar nu hebben we efficiëntere manier.

ISDE subsidie warmtepompen

Een ISDE subsidie voor een warmtepomp installatie is een subsidie die door de overheid wordt verstrekt aan huishoudens die een warmtepomp willen aanschaffen. De subsidie is bedoeld om de aanschaf van een warmtepomp te vergemakkelijken en de uitstoot van CO₂ te verminderen. De ISDE subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en kan oplopen tot 50% van de aanschafprijs. Ook is het belangrijk om te weten dat de ISDE subsidie alleen geldt voor warmtepompen die aan bepaalde normen voldoen. Zorg er daarom voor dat je de juiste warmtepomp aanschaft.

isde subsidie

Onze lorem ipsum tips:

Lorem ipsum
Lorem ipsum
Lorem ipsum