Elektrische verwarming

Elektrische verwarmen

Elektrische verwarming is een uitstekend alternatief om uw woning gasloos te verwarmen. U heeft alleen een stopcontact nodig. Met een elektrische verwarming kunt u met uw eigen opgewekte energie eenvoudig gebruiken om uw woning verwarmen.

Voor iedere ruimte zijn er geschikte modellen. Plaatsing is eenvoudig en de thermostaat is eenvoudig te bedienen. Ook kan de elektrische verwarming als hoofdverwarming gebruikt worden.

elektrische verwarming

Elektrische verwarming slaapkamer

Een koude slaapkamer, er zijn verschillende type verwarming. Er zijn elektrische convectoren met ingebouwde thermostaat die op de gewenste temperatuur te bedienen zijn. Voor de slaapkamer zijn elektrische verwarmingspanelen een goede oplossing.

Het spreekt namelijk voor zich dat er een aangenaam klimaat in uw kamer moet worden gerealiseerd, maar daarnaast mag dit geen grote impact hebben op uw energiefactuur.

Kiezen voor elektrische radiatoren door middel van kachels, elektrische radiatoren of infrarood zorgt er voor dat u steeds kiest voor die oplossing die het beste aansluit bij uw verwachtingen.

Elektrische radiatoren zijn zeer energiezuinig en werken op elektriciteit. Er zijn verschillende modellen en de plaatsing is eenvoudig.

Elektrische vloerverwarming badkamer

Elektrische vloerverwarming in de badkamer is een relatief eenvoudige manier om de vloer in de badkamer te verwarmen op een energiezuinige manier. Deze manier van een elektrische vloerverwarming is eenvoudig te installeren. Je kan ook een een elektrische verwarmingselementen aan de wand monteren.

Voordelen elektrische verwarming

Voor elektrische verwarming heeft u geen gasaansluiting nodig. Door de aardgas aansluiting te verwijderen bespaart u alleen al jaarlijks € 800 aan vaste lasten. Deze kosten kunt u op een duurzame manier gebruiken om de woning elektrisch te verwarmen.

Je kan het hele huis verwarmen op een energiezuinig manier. De radiatoren op elektriciteit kunnen in meerdere ruimten kunnen eenvoudig worden toegepast worden. De radiatoren zijn met een thermostaat eenvoudig te bedienen.

Elektrische verwarming in slaapkamer is ook een eenvoudige manier van het verwarmen van de slaapkamer. Het grote voordeel van het verwarmen van de slaapkamer hoeft niet vaak aan te staan. Door de stroom van zonnepanelen te gebruiken kunt u ‘dubbel duurzaam’ zijn.

Afhankelijk van de plek van het gebruik zijn er verschillende modellen elektrische verwarming; denk aan badkamer, woonkamer, slaapkamer, bijkeuken of kantoor.

Heeft u een gasloze woning met meerdere ruimtes, dan is elektrische verwarming een ideale oplossing. De verschillende modellen radiatoren worden regelmatig toegepast omdat ze snel warm zijn en de warmte afgeven via convectiewarmte hierdoor is de slaapkamer snel op temperatuur.

Elektrische verwarming, kost dat niet te veel stroom?

Een elektrische radiatoren worden vaak bestempeld als duur in de aanschaf én in het gebruik. Een voordeel is dat de toestellen snel op temperatuur zijn. De warmte gaat via convectie.

Ook is er veel aandacht besteedt aan het rendement van de elektrische verwarmingselementen. Wel kan er een flink verschil zitten in het verbruik per type apparaat.

Hoe hoger het elektrische vermogen, des te meer energie het product verbruikt. Maar dat betekent meestal wel dat de apparatuur erg snel werkt.

Electrische radiatoren kunnen gewoon met een thermostaat geregeld worden. Als de ruimte de gewenste tempratuur heeft bereikt schakelt deze de elektrische radiatoren gewoon uit. Daarnaast zijn elektrische radiatoren beter gereguleerd dan traditionele centrale verwarming op gas.

De elektrische radiatoren reageren snel en produceert geen onnodige warmte. Een ander pluspunt is dat eventueel aanwezige zonnepanelen de energiekosten kunnen drukken.

5 Tips Elektrische verwarming

  • Kies de juiste verwarming voor de juiste ruimte.
  • Verwarm gericht ruimtes, en alleen wanneer nodig;
  • Gebruik een thermostaat.
  • Wek zelf energie op, bijvoorbeeld met zonnepanelen.
  • Gebruik een online app hiermee kunt u snel zie wat het verbruik is

Verschillende modellen

Tegenwoordig zijn er diverse modellen elektrische radiatoren. Zoekt u een radiator voor onder de vensterbank, dan kunt u denken aan wandconvectoren of panelen. Liever iets eenvoudigs?

Kijk dan eens bij de keramische kachels. Of kies voor moderne infraroodverwarming, voor hoog rendement en stuurbare warmte.

Centrale verwarming

Een elektrische cv-ketel heeft, net als elektrische verwarming, nog niet heel bekend. Het is nochtans een betrouwbare technologie die tal van voordelen heeft in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Het probleem? Elektrische radiatoren verbruikt zeer veel elektriciteit. Toch blijft een elektrische cv-ketel een interessante optie in bepaalde gevallen. Als u geen gas meer wilt gebruiken en u kan de woning voorzien van zonnepanelen dan is dit een goede optie.

Hoe kies ik de juiste elektrische verwarming?

U kunt veel besparen met elektrische radiatoren door de juiste toepassing van de verwarming. Infrarood verwarming is ook een optie die zijn ook geschikt voor een slaapkamer maar geeft namelijk een hele andere soort warmte dan een elektrische radiator die de lucht verwarmt.

Lucht lucht warmtepomp

Een lucht lucht warmtepomp is hetzelfde als airconditioning. De warmtepomp kan in de winter verwarmen en in de zomer koelen. De airco is voorzien van een ventilator die met een thermostaat te bedienen is. Als de installatie is geplaatst dan merkt u dat de kamer snel warmte afgeeft. Plaatsing van een airco installatie dient door een erkende vakman gedaan te worden.

Hoe verwarm ik mijn slaapkamer elektrisch?

Met een elektrische radiator met ingebouwde thermostaat kunt u eenvoudig een slaapkamer verwarmen door middel van convectie of stralingswarmte. Met convectie verwarming verwarmt u de inhoud van de slaapkamer, de lucht. De elektrische radiator kan u bedienen met een eenvoudige thermostaat die meestal in het paneel is geïntegreerd.

Ook kunt u de elektrische radiator eenvoudig bedienen in een app. Een voorbeeld kunt u zien bij onze partner Salus control De bediening en werking is vergelijkbaar met warmte die u van een radiator krijgt. De installatie is echter simpeler; schroeven in de wand en stekker in het stopcontact.

elektrische verwarming

Infrarood verwarming

Ook kunt u via infrarood verwarmen. Dit is directe stralingswarmte die de muren en vloeren met warmte verzadigd en niet direct de ruimte verwarmd. Dit maakt hele gerichte verwarming mogelijk. Ook kunt u deze infrarood panelen bedienen met een app.

Infrarood panelen zijn ideaal voor boven de bank of woonkamer of slaapkamer. Echter moet u wel het juiste vermogen van het paneel op de juiste positie hebben hangen.

elektrische verwarming infrarood

Welke infraroodpaneel heb ik nodig?

Infraroodverwarming werkt door middel van directe stralingswarmte die de muren en vloeren met warmte verzadigd. Hierbij wordt de luchtinhoud van de ruimte niet direct verwarmd. U plaatst de panelen bij voorkeur bij verblijfsplekken zoals de bank, tafel of werkplek.

Het benodigde vermogen is afhankelijk van de grootte van de ruimte, gebruik en isolatiegraad.

Welke verwarming is geschikt als bijverwarming?

Voor bijverwarming kunt u het beste een elektrische convector gebruiken. Deze verwarmt de ruimte, net zoals een radiator of vloerverwarming. U kunt de thermostaat van de bijverwarming net iets lager zetten dan de hoofdverwarming.

Elektrische kachels kunnen dan werken als booster totdat de ruimte met warmte is verzadigd. De bijverwarming hoeft slechts half zo krachtig te zijn (half vermogen), dan wanneer hij een hoofdverwarming is. De ingebouwde thermostaat zorgt dat de elektrische kachels niet teveel elektriciteit verbruiken. De plaatsing van een elektrische kachel is vaak eenvoudig.

Als een lucht lucht warmtepomp geen mogelijkheid is, dan is elektrische verwarming een oplossing. Het verwarmen van uw huis neemt vaak een enorme hap uit uw energie rekening. Dat kan efficiënter met de energie zuinige elektrische verwarming.

Gasloze ruimteverwarming bestaat onder andere uit elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Een combinatie met zonnepanelen op uw dak geeft u gratis verwarming!

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: