Elektrische verwarming

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming is een uitstekend alternatief om uw woning gasloos te verwarmen. U heeft alleen een stopcontact nodig. Met een elektrische vloerverwarming kunt u met uw eigen opgewekte energie eenvoudig gebruiken om uw woning verwarmen. Voor iedere ruimte is er een geschikt model.

Voordelen elektrische verwarming

Voor elektrische verwarming heeft u geen gasaansluiting nodig. Door de aardgas aansluiting te verwijderen bespaart u alleen al jaarlijks € 800 aan vaste lasten.  Deze kosten kunt u op een duurzame manier gebruiken om de woning elektrisch te verwarmen. Door de stroom van zonnepanelen te gebruiken kunt u ‘dubbel duurzaam’ zijn. Afhankelijk van de plek van het gebruik zijn er verschillende modellen elektrische verwarming; denk aan badkamer, bijkeuken of kantoor. Heeft u een gasloze woning met meerdere ruimtes, dan is elektrische verwarming een ideale oplossing.

Elektrische verwarming, kost dat niet te veel stroom?

Elektrische verwarming wordt soms vaak bestempeld als duur in de aanschaf én in het gebruik. Dit is echter niet terecht, want de laatste jaren is vanwege de grote vraag de aanschafprijs flink gedaald. Ook is er veel aandacht besteedt aan het rendement van de elektrische verwarmingselementen. Wel kan er een flink verschil zitten in het verbruik per type apparaat. Hoe hoger het elektrische vermogen, des te meer energie het product verbruikt. Maar dat betekent meestal wel dat de apparatuur erg snel werkt.

Electrische verwarmingen kunnen gewoon met een thermostaat geregeld worden. Als de ruimte de gewenste tempratuur heeft bereikt schakelt deze de elektrische radiator gewoon uit. Daarnaast is elektrische verwarming beter gereguleerd dan traditionele centrale verwarming. De elektrische verwarming reageert snel en produceert geen onnodige warmte. Een ander pluspunt is dat eventueel aanwezige zonnepanelen de energiekosten kunnen drukken.

5 TIPS! Energiezuinig verwarmen:

  • Kies de juiste verwarming voor de juiste ruimte.
  • Verwarm gericht ruimtes, en alleen wanneer nodig;
  • Gebruik een thermostaat.
  • Wek zelf energie op, bijvoorbeeld met zonnepanelen.
  • Gebruik een online app hiermee kunt u snel zie wat het verbruik is

Verschillende modellen

Tegenwoordig zijn er diverse modellen elektrische verwarming. Zoekt u een radiator voor onder de vensterbank, dan kunt u denken aan wandconvectoren of panelen. Liever iets eenvoudigs? Kijk dan eens bij de keramische kachels. Of kies voor moderne infraroodverwarming, voor hoog rendement en stuurbare warmte

Hoe kies ik de juiste elektrische verwarming?

U kunt veel besparen op een elektrische verwarming  door de juiste toepassing van de  verwarming. Infraroodstraling geeft namelijk een hele andere soort warmte dan een elektrische convector die de lucht verwarmt.

Hoe verwarm ik mijn kamer elektrisch?

Met een elektrische kachel kunt u eenvoudig een kamer verwarmen door middel van convectie of stralingswarmte. Met convectie verwarming verwarmt u de inhoud van de ruimte, de lucht. De verwarming kunt u bedienen met een eenvoudige thermostaat die meestal in het paneel is geïntegreerd. Ook kunt u de radiator eenvoudig bedienen in een app. Een voorbeeld kunt u zien bij onze partner Salus control De bediening en werking is vergelijkbaar met warmte die u van een radiator krijgt. De installatie is echter simpeler; schroeven in de wand en stekker in het stopcontact.

Infrarood verwarming

Ook kunt u via infrarood verwarmen. Dit is directe stralingswarmte die de muren en vloeren met warmte verzadigd en niet direct de ruimte verwarmd. Dit maakt hele gerichte verwarming mogelijk. Ook kunt u deze infrarood panelen bedienen met een app. Infrarood panelen zijn  ideaal voor boven de bank of werkplek. Echter moet u wel het juiste vermogen van het paneel op de juiste positie hebben hangen.

Welk infraroodpaneel heb ik nodig?

Infraroodverwarming werkt door middel van directe stralingswarmte die de muren en vloeren met warmte verzadigd. Hierbij wordt de luchtinhoud van de ruimte niet direct verwarmd. U plaatst de panelen bij voorkeur bij verblijfsplekken zoals de bank, tafel of werkplek. Het benodigde vermogen is afhankelijk van de grootte van de ruimte, gebruik en isolatiegraad.

Welke verwarming is geschikt als bijverwarming?

Voor bijverwarming kunt u het beste een elektrische convector gebruiken. Deze verwarmt de ruimte, net zoals een radiator of vloerverwarming. U kunt de thermostaat van de bijverwarming net iets lager zetten dan de hoofdverwarming. De kachel zal dan werken als booster totdat de ruimte met warmte is verzadigd. De bijverwarming hoeft slechts half zo krachtig te zijn (half vermogen), dan wanneer hij een hoofdverwarming is

Als een warmtepomp geen mogelijkheid is, dan is elektrische verwarming een oplossing. Het verwarmen van uw huis neemt vaak een enorme hap uit uw energie rekening. Dat kan efficiënter met de energie zuinige elektrische verwarming. Gasloze ruimteverwarming bestaat onder andere uit elektrische radiatoren, convectoren, elektrische cv-ketels en infraroodpanelen. Een combinatie met zonnepanelen op uw dak geeft u gratis verwarming!

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: