Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

De warmtepompboiler is een prima alternatief om sanitair water te produceren als de cv-ketel is verwijderd. Op deze manier kunt u duurzaam warm water produceren wat goed is voor het milieu en portemonnee. De warmtepomp ketel haalt aanvankelijk warmte uit de lucht en daarna zal de compressor het overnemen. Als u ook nog over zonnepanelen beschikt dan kan de opgewekte energie direct van het dak naar de boiler gaan.

Bij grote gezinnen met grote warmtebehoefte is de warmtepompboiler een goede optie. Met een warmtepompboiler kunt u op meerdere plaatsen warm water krijgen. Er zijn boilervaten van hele grote volumes beschikbaar, afhankelijk van het verbruik.

Hoe werkt een warmtepomp boiler?

De warmtepomp onttrekt warme lucht uit de omgeving waar de boiler is geplaatst en stuurt deze door een warmtewisselaar. Door de warmtewisselaar stroomt een koelvloeistof, die door de warme lucht verandert in een gas. De compressor drukt het gas samen, waardoor er hoge temperaturen ontstaan. De warmtewisselaar geeft vervolgens de warmte af aan het tapwater in de boiler. Het water wordt opgewarmd, terwijl het koelmiddel afkoelt. Door de energie van verdamping en condensatie aan te wenden, kan een warmtepomp boiler veel verwarming leveren, voor relatief weinig elektrische energie.
Wanneer de warmtepompboiler te weinig rendement levert, zal het elektrisch element bijspringen. Dit doet hij echter met hetzelfde rendement als een gewone elektrische boiler.

Welke warmtepomp boiler past bij ons?

Welke warmtepomp ketel past bij uw situatie? Er zijn verschillende modellen beschikbaar, aan de hand van de grote van het huishouden en de waterbehoefte kan een selectie gemaakt worden over welke ketel bij uw situatie past. Daarnaast moet u ook ruimte hebben om deze boiler te kunnen plaatsen. Er zijn fabrikanten die een warmtepomp ketel hebben met een extra spiraal, hierop kunt u ook een zonneboiler systeem plaatsen. Het voordeel hiervan is dat u vaak de inhoud van de boiler kunt meten. De ketel kan nooit warmer worden dan 80 graden door de zon. Welke mogelijkheden er nog meer zijn? De specialist kan u er alles over vertellen!

Warmtepomp boiler in huis

De warmtepomp ketel is een prima alternatief om sanitair water te produceren als de cv-ketel is verwijderd. Op deze manier kunt u duurzaam warm water produceren wat goed is voor het milieu en portemonnee. De warmtepomp ketel haalt aanvankelijk warmte uit de lucht en daarna zal de compressor het overnemen. Als u ook nog over zonnepanelen beschikt dan kan de opgewekte energie direct van het dak naar de boiler gaan.

Subsidie warmtepompboiler 2021

De overheid stimuleert duurzame investeringen.

Als u een lucht water warmtepomp aankoopt dan heeft u recht op een warmtepomp subsidies Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Deze lucht water warmtepomp subsidies zijn onderverdeeld in verschillende product- en doelgroepen. Per merk of toepassing zijn er verschillende producten die in aanmerking komen. De hoogte van de ISDE-subsidie hangt af van het soort lucht water warmtepomp installatie en het vermogen. Naast subsidie op lucht water warmtepompen, zijn er ook subsidies op bijvoorbeeld het isoleren van uw woning. Met deze warmtepomp subsidies is het nog aantrekkelijker om uw woning duurzaam te verwarmen.

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professioneel en adviserend bedrijf of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: