Elektrische boilers

Elektrische boilers

Een elektrische boiler is een vat met water dat elektrisch wordt verwarmd. De toepassing kan zijn voor warm tapwater voor de keuken of badkamer. De elektrische boiler kan een goede vervanging zijn voor de traditionele CV ketel. Als u zonnepanelen op het dak heeft liggen dan kan u vele dagen per jaar de boiler opwarmen met de gratis opgewekte zonnestroom.

Warmtepomp boiler

Kies voor de meest energiezuinige elektrische boiler

Kies altijd de meest energiezuinigste elektrische boiler die er maar is. De meeste elektrische boilers hebben een energie label. Dat begint bij A++ tot een D label. Een A of A++ zijn de meest energiezuinigste boilers.

Optimaal geïsoleerd

Optimaal geïsoleerde boilers koelen het minste af. Hoe herkent u een goed geïsoleerde boiler? Deze heeft een hoog energielabel. De hoeveelheid isolatieschuim ligt zelfs hoger dan de norm. Dat zorgt ervoor dat er minimaal temperatuurverlies en stroomverbruik is. Zo maakt u optimaal gebruik van de boiler. Met een goed geïsoleerde boiler  bespaart u op uw energierekening!

Welke elektrische boiler moet ik kopen?

Een elektrische boiler is een elektrisch apparaat dat het sanitaire water in uw woning op snelle en effectieve wijze verwarmt. Veel (elektrische) boilers resulteren in een laag energieverbruik. Om de juiste elektrische boiler te kunnen selecteren is het belangrijk dat er goed gekeken wordt wat de gezin samenstelling is en wat de waterbehoefte is. Een elektrische boiler heeft een laadtijd, dat wil zeggen dat er een bepaalde periode nodig is om de hoeveelheid tapwater te verwarmen.

Soorten boilers

Dit zijn elektrische boilers hebben geen last van kalkvorming en worden ook wel anti kalk boilers genoemd. De afwezigheid van kalk zorgt er  niet alleen in schoner water, maar ook in een hogere levensduur en minder onderhoud. Een boiler zonder kalkaanslag is ook een zuinigere boiler.

Indirecte gestookte boiler

Deze boilers zorgen voor warm water uit de bestaande CV ketel. Het water uit de ketel wordt door een warmtewisselaar indirect verwarmd in de boiler. Zo komt u nooit warm water tekort.

Horizontale boiler

Een horizontale boiler is dankzij zijn afwijkende formaat uitermate geschikt voor omgevingen met beperkte verticale ruimte. Dit gaat niet ten koste van de functionaliteit, want horizontale boilers lenen zich voor gebruik tot wel 400 liter waterbuffer en verbruiken relatief weinig energie.

Verticale boiler

Veel elektrische boilers worden verticaal geplaatst. Verticale boilers zijn over het algemeen milieuvriendelijk en warmen water zeer snel op. Het grote voordeel van deze energiezuinige boiler is dat de warmte boven in de boiler zit.

Keuken boiler

Een keukenboiler is speciaal ontworpen voor toepassing in de keuken en valt op door zijn compacte formaat. Hierdoor is de boiler eenvoudig onder de gootsteen te bevestigen, zoals bijvoorbeeld in een keukenkastje. Er zijno ook keukenboilers die horizontaal onder de plint gemonteerd kunnen worden. We noemen dit ook wel plint boilers.

Zonneboiler

Zonneboilers zijn zeer milieuvriendelijke boilers die de kracht van zonne-energie benutten om uw water te verwarmen. Indien de warmte van de zon in koudere jaargetijden niet genoeg is, zorgt een speciaal verwarmingselement ervoor dat u nog steeds over warm water kunt beschikken. Ook kan de zonneboiler samen met een warmtepomp aangesloten worden.

Warmtepomp boiler

Een warmtepomp boiler is een boiler die door een warmtepomp wordt gevoed deze boiler heeft een stille compressor in de boiler zit deze verwarmt het warme water in enkele uren op

lucht/ water warmtepomp

Subsidie elektrische boilers

Op elektrische boilers zit geen subsidies maar op warmtepomp boilers zit wel subsidie. Hoeveel subsidie hangt af van het soort en merk boilers.

Deel dit artikel op:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: