Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Warmtepomp installeren
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

Bijgewerkt op:

in

Warmtepomp

Warmtepomp installeren

Een warmtepomp installeren is een van de meest voorkomende manieren om de efficiëntie van uw huis te verbeteren. Warmtepompen zijn vergelijkbaar met airconditioners in dat ze elektriciteit gebruiken, maar hun belangrijkste voordeel is dat ze in staat zijn om zowel warme als koude weersomstandigheden koel te houden met weinig of geen behoefte aan enige energie-input.  

Ook kan de warmtepomp op een energiezuinige manier de woning verwarmen. Maar de warmtepomp kan meer. De warmtepomp kan ook sanitair water verwarmen zodat u ook een warm bad of douche kan nemen. De gemiddelde kosten zullen afhangen van een paar factoren, zoals is uw elektrische huis installatie geschikt? Hoe is het afgiftesysteem in de woning? En is er voldoende ruimte om een sanitaire boiler te plaatsen.

Warmtepomp installateur

Warmtepomp installeren gebeurt door een HVAC-installateurs zijn verantwoordelijk voor het installeren van verwarmings- en airconditioningunits.  Een warmtepomp installateur moet in het bezit zijn van de juiste papieren.

K2 warmtepomp installateur

Installeren warmtepomp

Als monteur moet hij in het bezit zijn van een F-gassen diploma en als installatiebedrijf moet hij in het bezit zijn van een BRL100 certificering. Heeft uw installateur deze papieren niet, dan kunt u zich afvragen of deze installateur een goede vakman is. Ze hebben meestal een achtergrond in elektronica, elektrotechniek of loodgieterij om het werk goed te kunnen doen. Deze professionals moeten begrijpen hoe warmtepompen werken, omdat ze net als koelkasten energie van buitenaf absorberen, zoals aardgas, zonne-energie, geothermische systemen, enz., die wordt omgezet in elektriciteit die vervolgens wordt gebruikt binnen de muren en ramen van uw huis, waar u het meest behoefte hebt aan hulp bij het koelen/verwarmen.

Warmtepomp installateur

Het installatieproces kan een dag tot twee weken in beslag nemen, afhankelijk van het soort unit dat iemand heeft gekocht en waar in huis bijzondere aandacht nodig is (bijvoorbeeld als er een probleem is met de isolatie).

Warmtepomp installeren

Alternatief verwarming

Als u op zoek bent naar een kostenbesparend alternatief voor uw huidige verwarmingssysteem, overweeg dan de installatie van een warmtepomp. Een volledig geïnstalleerde unit kan tot 70% op de energiekosten besparen tegenover traditionele aardgas, cv-ketel of en elektrische cv-ketel. Een geweldige manier om de maandelijkse rekeningen te verlagen is door te investeren in een efficiënte verwarming zoals een warmtepomp. Warmtepompen werken op dezelfde manier als airconditioners; ze verplaatsen warme lucht van de ene ruimte naar een andere koele locatie met behulp van elektriciteit.

Zonne energie

Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die gebruik maakt van de warmte van de zon om elektriciteit te produceren. Bij dit proces dat “fotovoltaïsch” wordt genoemd, worden fotonen van zonlicht omgezet in een elektrische stroom. De laatste jaren zijn zonnepanelen ontwikkeld om deze technologie toegankelijker en goedkoper te maken voor consumenten met daken die geen eigen zonneproject willen, maar toch wat stroom nodig hebben op aanvraag of tijdens onderbrekingen (die steeds vaker voorkomen).

Panasonic heeft bijvoorbeeld kortgeleden nieuwe modules aangekondigd die speciaal zijn ontworpen voor huizen en bedrijven waar ruimtebeperkingen zoals bomen of gebouwen directe toegang vanaf naar het oosten gerichte daken blokkeren; deze systemen kunnen door professionals worden geïnstalleerd zonder enige montageapparatuur op het dak! En opgewekte zonne-energie kan worden gebruikt om de warmtepomp aan te sturen.

PVT systeem

PVT-systemen zijn een vorm van zonne-energie die gebruik maken van fotovoltaïsche cellen om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Deze PV-panelen hebben geen brandstof nodig en produceren schone energie, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor huiseigenaren die de overstap willen maken van fossiele brandstoffen zonder hun portemonnee of het milieu te schaden.  De grootste uitdaging met dit soort thuis opgewekte elektriciteit is het vinden van ruimte op daken, zodat ze hoog kunnen worden gemonteerd om de blootstelling te maximaliseren en toch geen licht te blokkeren.

hoe werkt PVT Systemen

PVT warmtepomp

PVT-warmtepompen zijn efficiënter dan elektrische verwarming en de enige uitstoot die ze produceren is waterdamp. PVT warmtepompen zijn gepatenteerde, milieuvriendelijke warmtepomptechnologie kan een kosteneffectief alternatief zijn voor traditionele elektrische of cv-ketels voor woonhuizen in zowel warme als koude klimaten. Ze stoten geen schadelijke gassen uit in het milieu, anders dan eenvoudige H₂O condensatie die optreedt wanneer het expanderende koelmiddel van vloeibare naar gasvormige vorm converteert.

Warmtepompboiler

Warmtepomp boilers worden meestal gebruikt om sanitair water in een woning te verwarmen. Ze doen dit door hun energie van de buitenomgeving over te brengen naar uw woonruimte, die is opgewarmd met behulp van elektriciteit of aardgas om de oorspronkelijke temperatuur binnenshuis te brengen en de verwarmingskosten van een gebouw te verlagen door middel van minder conventionele manieren van verwarming, zoals radiatoren of elektrische weerstandseenheden. Een boiler is ook een efficiënte manier om warmte in een huis te genereren.

Warmtepomp boiler


ISDE warmtepompboiler subsidie

De overheid stimuleert duurzame investeringen.

Als u een lucht water warmtepomp aankoopt dan heeft u recht op een warmtepomp subsidies Dit geldt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. Deze lucht water warmtepomp subsidies zijn onderverdeeld in verschillende product-doelgroepen. Per merk of toepassing zijn er verschillende producten die in aanmerking komen.  De hoogte van de ISDE-subsidie hangt af van het soort lucht water warmtepomp installatie en het vermogen. Naast subsidie op lucht water, warmtepompen, zijn er ook subsidies op bijvoorbeeld het isoleren van uw woning. Met deze warmtepomp subsidies is het nog aantrekkelijker om uw woning duurzaam te verwarmen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

hoogtemperatuur warmtepomp
Warmtepomp
hybride warmtepomp scoort
Hybride warmtepomp
Lucht-water warmtepomp
Lucht-water warmtepomp