Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Warmtepomp kopen in duitsland
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Warmtepomp

Warmtepomp kopen in Duitsland

Een warmtepomp kopen in Duitsland kan zijn voordelen en nadelen hebben. Je moet bedenken dat als er iets aan de hand is met je warmtepomp dat niet iedere installateur zomaar langs komt. Hij heeft deze ook niet geplaatst. Ook de Nederlandse importeurs kunnen en zijn vaak niet bereid om service te verlenen. Een importeur is ook alleen maar een verdeelpunt voor de installateur. Importeurs kopen ook vaak garantie bij de producent af zodat je een hogere korting krijgen en nemen ze garantiegevallen voor lief. Dus goedkoop kan ook duurkoop zijn. Duitsland telt momenteel bijna een miljoen warmtepompen. De helft van alle nieuwbouwprojecten, waaronder woningen, krijgt momenteel een warmtepomp geïnstalleerd.

Kopen warmtepomp in Duitsland

Zo is in Duitsland het afgelopen jaar in de nieuwbouw het marktaandeel van de warmtepompen voor het eerst in de geschiedenis boven de gasinstallatie uitgekomen, met en 43 procent en 42 procent van de markt. “De nieuwe CO2-wetten en de financiële steun van de overheid hebben zomaar een zeer grote en positieve invloed op deze ontwikkeling”, duidt Martin Sabel van het Duitse Bundesverband Wärmepumpen. Aannemers en stadsplanners beschouwen warmtepompen steeds vaker als standaard voor nieuwbouwwoningen.

Warmtepomp Duitsland

Subsidie voor je warmtepomp

De vraag groeit bovendien door de toenemende verbeteringen over efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid, en er wordt ook meer aandacht besteed aan ontwerp. We verwachten dat het marktaandeel de komende jaren zal blijven stijgen, omdat ook particulier gebruik van de warmtepomp kan bijdragen aan het behalen van de ambitieuze Duitse en Europese klimaatdoelstellingen. Als u een warmtepomp installatie gaat aankopen dan is het goed om te kijken of u in aanmerking kan komen voor een warmtepomp subsidie. De hoogte van de subsidie in 2021 hangt af van het vermogen in kW van de warmtepomp. Op de website van RVO kunt u lezen wat de hoogte van de warmtepomp subsidie is.

aardwarmtepomp energie uit de aarde

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

hoogtemperatuur warmtepomp
Warmtepomp
hybride warmtepomp scoort
Hybride warmtepomp
Lucht-water warmtepomp
Lucht-water warmtepomp