Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis

PVT Warmtepomp

PVT warmtepomp zonder buitenunit

PVT warmtepomp zonder buitenunit maakt gebruik van zowel PV (fotovoltaïsche) als thermische (warmte-overdragende) eigenschappen in een enkel paneel. De warmtepomp zonnepanelen wekken de elektriciteit op uit zonlicht, terwijl het thermische gedeelte zonnewarmte opvangt. De PVT-warmtepomp maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel propaan, wat bijdraagt aan de efficiëntie en veelzijdigheid van het systeem, zelfs bij lagere temperaturen.

De warmtepomppanelen verzamelde warmte wordt dan gebruikt om de warmtepomp aan te drijven, die warmte van de ene plaats naar de andere overbrengt. Een PVT warmtepomp kan zijn zeer efficiënt zijn en kan zowel verwarmen als koelen. PVT-panelen zijn ook zeer duurzaam en hebben een lange levensduur, waardoor ze een verstandige investering zijn voor elke eigenaar van onroerend goed.

Pvt warmtepomp pico

Wat is een PVT warmtepomp?

Een PVT warmtepomp is een innovatieve warmtepomp die zowel warmte als elektriciteit opwekt via PVT-panelen, die zonlicht omzetten in elektriciteit en tegelijkertijd warmte uit de buitenlucht halen. In tegenstelling tot traditionele warmtepompen heeft een PVT warmtepomp geen buitenunit nodig, wat ruimtebesparend is en geluidsoverlast voorkomt. De combinatie van zonne-energie en warmtepomptechnologie maakt dit systeem zeer energie-efficiënt en milieuvriendelijk, ideaal voor duurzame verwarming en koeling van woningen zonder de noodzaak van fossiele brandstoffen.

Wat is een PVT-warmtepomp paneel?

Al vele jaren worden er op woningen zonnepanelen geïnstalleerd om te kunnen profiteren van een duurzame energiebron: de zon. De warmtepomppanelen panelen zorgen ervoor dat we elektriciteit kunnen opwekken. Na de Solar panelen is de zonneboiler ontwikkeld. De collectoren zorgen voor warm tapwater. Op vele woningen is niet genoeg ruimte op het dak om beide systemen te plaatsen. Het combineren van beide technieken in een paneel zorgt ervoor dat je met hetzelfde dakoppervlak dubbel kan benutten: voor het maken van warm tapwater en voor het duurzaam opwekken van stroom.

Een belangrijk onderdeel van het PVT-warmtepomppaneel is de thermische wisselaar, die aan de achterzijde van het paneel is geplaatst en omgevingswarmte onttrekt. Dit is een bijzonder type warmtepomp panelen dat aan de achterkant is voorzien van een warmtewisselaar. Een PVT-warmtepomppaneel wekt niet alleen elektriciteit op, maar ook het thermische gedeelte werkt dag en nacht. Als deze warmte niet gebruikt wordt om warm water te maken, dan dient deze als energiebron voor de warmtepomp. Zo kan er 24 uur per dag de energie uit het PVT-paneel onttrokken worden. Overdag kan de warmtepomp de warmte uit de PVT-panelen halen en ‘s nachts kan de warmtepomp gebruikt worden voor het koelen. Ook zorgen de PVT-panelen voor de afkoeling van de waterwarmtepomp als bron

hoe werkt PVT Systemen

Hoe werkt een PVT-warmtepomp?

Een PVT-warmtepomp is een ingenieus systeem dat zowel elektriciteit als warmte opwekt met behulp van zonlicht. Het hart van dit systeem is het PVT-paneel, dat de gecombineerde voordelen van fotovoltaïsche (PV) en thermische technologieën benut. Terwijl de PV-panelen elektriciteit opwekken, vangt het thermische gedeelte zonnewarmte op. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om de warmtepomp aan te drijven, die de warmte van de ene plaats naar de andere verplaatst. Dit maakt PVT-panelen uiterst efficiënt, omdat ze niet alleen kunnen verwarmen, maar ook kunnen koelen. Hierdoor bieden ze een duurzame en veelzijdige oplossing voor energiebehoeften in huis.

PVT-warmtepomp – hybride gebruik

Veel woningen zijn niet direct geschikt om gasloos te verwarmen. Veel woningen moeten nog een stap maken in de verduurzaming. Ook om op lage temperatuur te kunnen verwarmen. Maar ook moet de woning van goede isolatie zijn voorzien. Daarom dat er een hybride PVT warmtepomp is ontwikkeld om gas te besparen.

Deze hybride warmtepomp zonder buitenunit werkt samen met de cv-ketel. Als de buitentemperatuur onder nul komt, en de PVT-warmtepomp kan de verwarming of het warm tapwater niet meer op de juiste temperatuur krijgen springt de gasketel bij.

PVT warmtepomp hybride gebruik
all electric warmtepomp

De all electric warmtepomp zonder buitenunit

De PVT warmtepomp is een all-electric lucht warmtepomp zonder buitenunit en bestaat uit de PVT warmtepomp, een RVS-boiler en een set van PVT-panelen op het dak. De PVT-warmtepomp is specifiek ontwikkeld om gasloos verwarmen mogelijk te maken zonder buitenunit. De PVT warmtepomp heeft geen buitenunit, maar alleen een binnenunit en zorgt ervoor dat je woning warm wordt, maar ook zorgt dat er warm tapwater op de juiste temperatuur gemaakt wordt. De propaan warmtepomp heeft als koelmiddel propaan hierdoor hoeft de installateur geen externe specialist in te schakelen.

PVT-bron voor de warmtepomp

De bron voor de PVT warmtepomp komt dan van de PVT-warmtepomp panelen die de energie uit de buitenlucht opnemen. De PVT-warmtepomp zorgen voor warm water en hierdoor hoeft er geen gas gebruikt te worden. Ook belangrijk is dat u voldoende ventilatie heeft in de woning.

Als de PVT-warmtepomp niet meer de gewenste temperatuur kan halen dan komt een elektrisch element erbij zodat de woning weer de juiste temperatuur bereikt. De PVT-warmtepomp panelen op het dak zorgen ervoor als bron voor de PVT-warmtepomp.

pvt bron voor warmtepomp

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn meerdere soorten warmtepompen, elk met een eigen warmtebron. Vaak onttrekken warmtepompen warmte uit de buitenlucht, maar er zijn ook varianten die warmte uit de bodem halen of gebruik maken van PVT-dakpanelen, wat een buitenunit overbodig maakt. De ventilatiewarmtepomp is bijzonder geschikt voor woningen met mechanische ventilatie, omdat deze de afgezogen binnenlucht inzet voor zowel verwarming als tapwater. Daarnaast is er de monoblock-warmtepomp, een volledig geïntegreerd systeem dat zowel binnen als buiten geplaatst kan worden.

Warmtepompen functioneren uitstekend samen met lage temperatuur radiatoren, wat zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de warmte in de ruimte.

Ontdek het brede scala aan warmtepompen, van bodem- en watersystemen tot PVT-panelen, en leer meer over de specifieke voordelen en nadelen van elk type warmtepomp.

Aardwarmtepomp

Bodemwarmterpomp

Hybride warmtepomp

Lucht-water warmtepomp

Ventilatiewarmtepomp

Hoog temperatuur warmtepomp

Monoblock warmtepomp

Zwembad warmtepomp

PVT-panelen

De basis van het PVT-paneel wordt gevormd door een warmtewisselaar van koperen buizen en aluminium lamellen. De warmtewisselaar is zeer corrosiebestendig dankzij een speciale coating. Een Solar paneel waar de wisselaar aan de achterzijde is aangebracht. Deze laag is met de achterzijde zo aan de lamellen bevestigd dat een zo goed mogelijke warmteoverdracht is gewaarborgd. Je kunt meerder panelen aan elkaar koppelen dan ontstaat een krachtige en efficiënte dubbele energiebron die toch niet meer dan 16 m² dakoppervlak vergt.

pvt panelen
Waar komt de energie van de pvt panelen vandaan

Een PVT-warmtepomppaneel benut twee warmtebronnen

De twee warmtebronnen van een PVT-warmtepomppaneel zijn:

Warmte van zonlicht: Het PV-gedeelte van het paneel vangt zonlicht op en zet dit om in elektriciteit. Tegelijkertijd draagt het de warmte van het zonlicht over aan de lamellen, wat extra energie levert aan het warmtepompsysteem.

Warmte uit de buitenlucht: De panelen halen direct warmte uit de omgevingslucht via hun lamellen, waardoor de lucht continu kan bijdragen aan het verwarmen van het systeem, zelfs zonder direct zonlicht.

PVT systeem met warmtepomp

Het PVT-systeem wekt zowel stroom als warmte op. Net zoals bij een ‘gewoon’ Solar paneel wordt het zonlicht dat op het paneel schijnt omgezet in (gelijk)stroom. Maar dit type stroom is niet de stroom die u direct voor bijvoorbeeld uw koelkast of verlichting gebruikt. Hier wordt namelijk wisselstroom voor gebruikt. De gelijkstroom zal daarom naar wisselstroom omgezet moeten worden. Daarom worden de panelen gekoppeld aan een omvormer.

Een voorbeeld van een veelzijdig en efficiënt systeem is de Triple Solar PVT-warmtepomp, die niet alleen warmte genereert voor verwarming en warm water, maar ook kan koelen in de zomer.

PVT systeem  met warmtepomp

Triple Solar PVT-systeem

Het Triple Solar PVT-systeem is een baanbrekende alles-in-één oplossing voor duurzame energie. Dit systeem bestaat uit PVT-panelen die zowel elektriciteit als warmte opwekken, waardoor het een efficiënte dubbele energiebron is. De opgewekte warmte wordt gebruikt om de warmtepomp aan te drijven, die de warmte van de ene plaats naar de andere verplaatst. Dit maakt het systeem ideaal voor woningen die streven naar duurzaamheid en energie-efficiëntie. Het Triple Solar PVT-systeem maakt gebruik van een hybride transitiemodel om gas te besparen, wat bijdraagt aan een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk. Bovendien is het systeem onderhoudsarm en stil, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor elke woning.

Combinatie pv panelen

PV-panelen

Met een Solar paneel bent u uw eigen energieleverancier. Over zonnepanelen zijn veel vragen. Hoe werkt een zonnepaneel? Welke zonnepanelen zijn er? Wat kosten zonnepanelen? Zijn mijn zonnepanelen nog te verzekeren? Er zijn ook vele soorten en kwaliteitsverschillen in zonnepanelen. Om al deze vragen te beantwoorden is het erg belangrijk dat u snel contact opneemt met een van onze zonnepaneel partners. Deze zijn gespecialiseerd in het leveren en plaatsen van zonnestroom installaties.

COP van een PVT-Warmtepomp

De COP (Coëfficiënt Of Performance) van een PVT-warmtepomp is een belangrijke maatstaf voor de efficiëntie van het systeem. De COP geeft de verhouding weer tussen de energie die de warmtepomp levert en de energie die nodig is om het systeem te laten werken. Bijvoorbeeld, een PVT-warmtepomp met een COP van 4 levert vier keer zoveel energie als het verbruikt. Dit betekent dat hoe hoger de COP, hoe efficiënter de warmtepomp werkt en hoe lager het energieverbruik zal zijn. Een hoge COP is dus een indicatie van een goed presterend en kostenefficiënt systeem.

Warmteverliesberekening voor een PVT Warmtepomp

Een warmteverliesberekening is essentieel voor het optimaal functioneren van een PVT warmtepomp. Elke woning verliest warmte, en om deze verliezen goed in kaart te brengen, is een transmissieberekening nodig. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het afgiftesysteem, maar ook naar ventilatie en isolatie van de woning. Zonder een nauwkeurige berekening is het moeilijk om het juiste vermogen van de warmtepomp te bepalen.

Vaak worden warmteverliezen onvoldoende meegenomen in de berekening, wat kan leiden tot een woning die moeilijk op temperatuur te krijgen is. Dit resulteert niet alleen in een oncomfortabel binnenklimaat, maar kan ook betekenen dat de PVT warmtepomp onnodig veel energie verbruikt, wat hogere energiekosten en een minder efficiënt systeem tot gevolg heeft. Een nauwkeurige warmteverliesberekening voorkomt deze problemen en zorgt ervoor dat uw PVT warmtepomp optimaal presteert.

warmteverliesberekening
Online-energieadviesgesprek-warmteverliesberekening

Online Energieadvies voor de PVT Warmtepomp

Bent u op zoek naar deskundig online energieadvies voor de installatie van een PVT warmtepomp? Met mijn jarenlange ervaring in het beoordelen en optimaliseren van warmtepompsystemen, bied ik u een op maat gemaakt advies aan dat rekening houdt met de unieke behoeften van uw woning.

Tijdens een persoonlijk online gesprek bespreken we uw specifieke situatie, waarbij we samen een gedetailleerde vragenlijst doornemen. Dit stelt ons in staat om een nauwkeurig en doeltreffend energieadvies te bieden dat u helpt bij het verduurzamen van uw woning. Met het adviesrapport dat u na het gesprek ontvangt, kunt u zelfstandig aan de slag of samenwerken met uw installateur om de PVT warmtepomp optimaal te laten functioneren.

Zo bent u verzekerd van een energie-efficiënt en duurzaam verwarmingssysteem dat perfect is afgestemd op uw woning.

Warm tapwater

Warm tapwater in een gasloze woning kan duurzaam worden geleverd met een PVT-warmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt zowel omgevingswarmte als zonne-energie om water efficiënt te verwarmen. De opgewekte warmte wordt opgeslagen in een boilervat, zodat er altijd een voorraad warm water beschikbaar is. Dit is ideaal voor huishoudens die willen douchen of een bad willen nemen zonder afhankelijk te zijn van gas. De PVT-warmtepomp zorgt niet alleen voor verwarming van de woning, maar levert ook voldoende warm tapwater op een energiezuinige manier, waardoor het een milieuvriendelijke oplossing is voor gasloos wonen.

warm water met een warmtepomp
Zonneboiler met tapwater

Tapwater met zonneboiler

Voor een gasloze woning is een PVT-systeem een ideale oplossing voor zowel stroom als warm water. Dit innovatieve systeem combineert fotovoltaïsche (PV) panelen met thermische energie, waardoor elektriciteit én warmte worden opgewekt. De thermische energie, verzameld via aluminium lamellen op de PVT-panelen, wordt efficiënt gebruikt om tapwater te verwarmen. Dankzij de effectieve warmtewisselaar en het gebruik van het natuurlijke koudemiddel propaan kan het systeem zelfs bij lage buitentemperaturen goed functioneren.

Het PVT-systeem levert een dubbele energiebron op hetzelfde dakoppervlak: elektriciteit voor de warmtepomp en warmte voor het tapwater. Zo woon je volledig gasloos met duurzaam opgewekt warm water dat altijd beschikbaar is. Je bespaart op gas, wekt groene stroom op en draagt bij aan een duurzame toekomst.

Subsidie voor pvt warmtepomp

Subsidie voor PVT (Photovoltaic Thermal) warmtepompen is onderdeel van de Investeringssubsidie duurzame energie (), gericht op het stimuleren van duurzame energieopwekking thuis. PVT-systemen combineren zonnepanelen die elektriciteit opwekken met een thermisch systeem voor warmteopwekking, waardoor ze een efficiënte oplossing zijn voor zowel verwarming als elektriciteitsproductie. Met een energielabel van A++ of hoger komen deze systemen in aanmerking voor subsidie, wat de investering aanzienlijk aantrekkelijker maakt. De subsidiebedragen verschillen, afhankelijk van specifieke eigenschappen zoals het vermogen van de warmtepomp, wat bijdraagt aan lagere initiële kosten en een snellere terugverdientijd.

Warmtepomp subsidie

Tevreden klanten

Marcel

Verstand van zaken en prettig om mee te werken

Vriendelijk, geduldig en eerlijk advies. Verstand van zaken, goede luisteraar en oplossingsgericht. Heel fijne ervaring.

R.m.Oosting

Eerlijk en oprecht advies en denkt ook out of the box

Zeer fijne ervaring gehad met Raymond. Ik wilde graag een bepaald systeem hebben maar na het gesprek met Raymond van gasloze woningen bleek dit niet het beste systeem te wezen voor mijn woning. Raymond heeft een mooi en degelijk advies gegeven waar ik zeer blij mee ben en ook nog goedkoper dan het systeem wat ik zelf via een internetsite had geselecteerd. Top bedrijf die echt eerlijk en oprecht advies geeft.

Gerard

Bedankt voor het juiste advies.

Bedankt voor het juiste advies. Warmte pomp draait naar behoren.

Menheer

Persoonlijk, deskundig advies en goede service

Door het persoonlijke en deskundige advies, op maat gemaakt voor onze woning en gezinssituatie en de goede bereikbaarheid en service, waren wij in staat goede keuzes te maken voor energie zuinige maatregelen. Daar zijn we heel tevreden over. De investering verdient zichzelf terug door een besparing in kosten en levert direct meer comfort op in onze woning.

Onze tips over: Warmtepompen

Aardwarmtepomp
Aardwarmtepomp
Luchtwater warmtepomp Fujitsu
Lucht water warmtepomp
Hybride warmtepomp
Hybride warmtepomp