CV ketel vervangen door pelletkachel

CV ketel vervangen door pelletkachel

Cv ketel vervangen

CV ketel vervangen door pelletkachel

Het duurzame alternatief voor uw cv-ketel

In de meeste Nederlandse huishoudens brandt nog een gasgestookte cv-ketel. Als u milieubewust bent, zoekt u vast naar een duurzaam alternatief. Een pelletkachel is dat, lees hier waarom.

De duurzame alternatieve voor cv ketels

Dé meest duurzame alternatieven voor particulieren zijn de pelletketel, pellet cv kachel en de warmtepomp. Voor de warmtepomp krijgt u subsidie de pelletkachel helaas niet. De meeste particulieren komen niet in aanmerking voor andere alternatieven voor hun cv-ketel. Pelletketels en pelletkachel-cv’s als alternatief voor uw gasgestookte cv-ketel. Echter, we raden een warmwaterpomp voor individuele particulieren niet af. Wel laten we u graag de grote verschillen tussen de twee oplossingen zien. Zo kan een pelletketel of pelletkachel-cv in alle type huizen worden geplaatst en is een pelletketel of pelletkachel-cv in de regel duurzamer en goedkoper. Dit is waarom veel mensen hun cv ketel vervangen door pelletkachel.

Pelletkachel verwarmt slechts een ruimte

Belangrijk om te weten is nog dat een pelletkachel iets anders is dan een pelletketel of een pellet cv kachel. Een pelletkachel staat meestal in de woonkamer en verwarmt maar één ruimte. Een pelletkachel kan niet de hele cv-installatie vervangen en warm tapwater leveren. U heeft dan nog een andere, extra oplossing nodig.

Onze partners kunnen u er alles over vertellen

Een pelletketel is bijzonder duurzaam. U stookt zelfs CO2-neutraal. Veel mensen denken dat, omdat je nou eenmaal hout stookt, een pelletkachel-cv niet energieneutraal is. Maar pellets zijn gemaakt van resthout uit de timmer- en houtindustrie (EN+A1-geproduceerd). Er worden dus geen bomen gekapt voor deze pellets.

CO2 neutraal stoken zonder dat er bomen gekapt worden

De bomen die door de houtindustrie worden gebruikt, hebben al Co2 opgenomen (natuurlijke omloop). Het grootste deel van die bomen wordt gebruikt voor het maken van meubels en andere toepassingen met hout. Deze bomen worden dus niet voor de houtpellets gekapt. En er ontstaat dus nooit meer Co2 dan dat de boom al heeft opgenomen.

Soorten pelletkorrels

Er zijn vele soorten pellet korrels te koop. Het is verstandig om van te voren goed te kijken  welke pelletkorrel het beste bij u past en of uw pelletbrander er geschikt voor is. Een donkere pelletkorrel gemaakt van hard hout wordt tijdens  het verbranden veel warmer dan een vuren houten pelletkorrel. HIer zit dus ook een groot verschil in. Ook is het zo hoe schoner de pelletkorrel is hoe minder asresten er in de pelletkachel achterblijven. Het is ook raadzaam om te kijken of u de pelletkorrels in een big bag besteld of dat u allemaal lossen zakken aanschaft. Daarnaast is het belangrijk dat u kijkt wat het label is van de pelletkorrels.

 

Subsidie pelletkachels

Een veelvoorkomende vraag bij die mensen hebben als zij hun cv ketel vervangen door pelletkachel is hoe zij dit moeten financieren. Deze subsidie is helaas verlopen de overheid heeft geen subsidies meer op de pelletkachels maar dat houd niet in dat deze toepassing geen goede is om een cv ketel te vervangen voor een pelletachel die warm water kan produceren om een woning warm te maken.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: