Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
Cv ketel vervangen door pelletkachel
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Verwarmen

CV ketel vervangen door pelletkachel

De stijgende gasprijzen zetten veel huiseigenaren aan tot het zoeken naar alternatieven voor hun centrale verwarming. Een populaire optie is de installatie van een pelletkachel. Deze kachels, die werken op samengeperste houtpellets of andere biomassamaterialen, zijn zeer efficiënt en vormen een duurzame, gasloze warmtebron. Bovendien zijn pelletkachels relatief onderhoudsarm en eenvoudig in gebruik. Overweegt u de installatie van een pelletkachel op uw cv, doe dan grondig onderzoek om het model te vinden dat het beste aansluit bij uw behoeften.

Pelletkachel cv installatie

Een pelletkachel cv, ook bekend als een pellet cv-ketel, is een innovatieve en duurzame oplossing voor woningverwarming. Deze systemen gebruiken samengeperste houtpellets als brandstof, die worden verbrand om warmte te genereren. Deze warmte wordt vervolgens verspreid naar radiatoren en andere verwarmingselementen in het huis. Een pellet cv-ketel is niet alleen milieuvriendelijk door de reductie van fossiele brandstoffen, maar biedt ook een efficiënte en gelijkmatige warmteverdeling. Kiezen voor een pelletketel cv met tapwater kan zowel financieel als ecologisch voordeel opleveren.

Alternatieven voor de cv-ketel

De meest duurzame alternatieven voor particulieren zijn pelletketels, pelletkachels op cv en warmtepompen. Hoewel voor warmtepompen subsidies beschikbaar zijn, geldt dit helaas niet voor pelletkachels. De meeste particulieren komen niet in aanmerking voor andere alternatieven dan hun gasgestookte cv-ketel. Pelletketels en pelletkachels op cv zijn in de regel duurzamer en goedkoper. Dit is waarom veel mensen ervoor kiezen hun cv-ketel te vervangen door een pelletkachel cv.

Pelletkachel of warmtepomp

Bij het kiezen tussen een pelletkachel en een warmtepomp moeten huiseigenaren verschillende factoren overwegen. Een pelletkachel, die houtpellets als brandstof gebruikt, is populair vanwege de gezellige sfeer en de hoge warmteafgifte. Het is een efficiëntere en duurzamere keuze vergeleken met traditionele houtkachels. Een warmtepomp daarentegen haalt warmte uit de lucht, het water of de grond en is geschikt voor zowel verwarming als koeling. De keuze hangt af van persoonlijke voorkeur, budget en de specifieke behoeften van de woning.

Beperking van pelletkachels

Het is belangrijk te weten dat een pelletkachel anders is dan een pelletketel of een pelletkachel op cv. Een pelletkachel, die vaak in de woonkamer staat, verwarmt slechts één ruimte en kan niet de gehele cv-installatie vervangen of warm tapwater leveren. Voor een volledige oplossing heeft u een aanvullend systeem nodig, zoals een pellet cv-ketel met tapwater.

Advies van onze partners

Pelletketels zijn bijzonder duurzaam en stoken CO2-neutraal. Veel mensen denken dat een pelletkachel-cv niet energieneutraal is omdat er hout wordt gestookt. Echter, pellets zijn gemaakt van resthout uit de timmer- en houtindustrie (EN+A1-geproduceerd), zonder dat daarvoor bomen worden gekapt.

CO₂-neutraal stoken

De bomen die door de houtindustrie worden gebruikt, hebben al CO₂ opgenomen (natuurlijke omloop). Het grootste deel van die bomen wordt gebruikt voor het maken van meubels en andere toepassingen met hout. Deze bomen worden dus niet voor de houtpellets gekapt. En er ontstaat dus nooit meer CO₂ dan dat de boom al heeft opgenomen.

Soorten pelletkorrels

Er zijn diverse soorten pelletkorrels beschikbaar. Het is raadzaam om vooraf te bepalen welk type het beste bij uw pelletkachel op cv past en of uw pelletbrander geschikt is. Pelletkorrels van hardhout worden bijvoorbeeld warmer dan die van vurenhout. Ook is de hoeveelheid asresten afhankelijk van de zuiverheid van de pelletkorrel. Overweeg ook of u de pelletkorrels in een big bag of in losse zakken aanschaft en let op het label van de korrels.

Subsidie pelletkachels

Veel mensen vragen zich af hoe ze de vervanging van hun cv-ketel door een pelletkachel cv kunnen financieren. Helaas zijn er momenteel geen subsidies meer beschikbaar voor pelletkachels, maar dit betekent niet dat een pelletkachel cv geen goede optie is om uw woning duurzaam te verwarmen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming