Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
elektrische vloerverwarming
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Verwarmen

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming

Met elektrische vloerverwarming kunt u een ruimte onafhankelijk van het Cv-systeem verwarmen. Elektrische vloerverwarming wordt onder andere geleverd op zeer dunne matjes of folies. Waar u bij standaard vloerverwarming sleuven moet maken in de vloer is dit bij elektrische-vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming

Hoe verwarmt u uw elektrische vloerverwarming?

Wanneer u kiest voor elektrische-vloerverwarming in bijvoorbeeld uw woonkamer, scheelt dit enorm aan ruimte. Ruimte welke u anders kwijt was aan traditionele cv en radiatoren. Met elektrische vloerverwarming kunt u een ruimte onafhankelijk van het Cv-systeem verwarmen.

Wanneer u in een appartement complex woont en u bent aangesloten op een duur blok verwarming systeem en u kunt deze opzeggen dan zijn er zeker mogelijkheden om de verwarming op te zeggen als dat gaat. Elektrische vloer verwarming samen met infrarood panelen zou zeker een optie zijn om een gasloze woning te realiseren! Bij gaslozewoningen hebben we partners die u kunnen helpen.

Vloer elektrisch verwarmen met folie onder o.a. laminaat, PVC in de woonkamer

De dikte is slechts 0,2 mm en van kunt u eenvoudig zelf aanleggen. Door de geringe laagdikte van het vloerverwarmingssysteem, is het de ideale oplossing voor woonkamers waar elke mm opbouwhoogte telt. De verwarmingsfolie wordt nooit te warm. Veel verwarmingsfolies mogen niet dubbel gelegd worden of gedeeltelijk overlappen. Een laminaatvloer kan dan te warm worden, waardoor de vloer beschadigd raakt. Met de verwarmingsfolie is dit geen probleem.

Elektrische vloerverwarmingsmatten onder tegels in de woonkamer

Onder tegels adviseren we een vloerverwarming door middel van elektrische vloerverwarmingsmatten. Deze kunnen direct onder de tegelvloer worden gelegd zodat de te verwarmen massa tot een minimum beperkt wordt. De elektrische vloerverwarmingsmatten hebben een vermogen van 150W/m². Zowel de standaard thermostaat, als de digitale klokthermostaat werkt met een vloersensor. Hiermee kunt u temperatuur van de vloerverwarming elektrisch, eenvoudig instellen via de standaard bijgeleverde thermostaat.

Wat kost elektrische vloerverwarming?

Ik hoor u al denken, hartstikke leuk, al die voordelen, maar wat kost elektrische vloerverwarming eigenlijk? Net als met bijna alles hangt de prijs van elektrische vloerverwarming af van enkele factoren. De belangrijkste is de oppervlakte van de ruimte die u wilt verwarmen. Om toch een kleine indicatie te geven, voor een set van 5 vierkante meter (inclusief klokthermostaat) betaalt u gemiddeld tussen de 275 en 325 euro. Over vermogen van de matten moet u denken aan 160 W per m².

Welke kamers kunt u het beste verwarmen met elektrische vloerverwarming?

Deze manier van verwarming is vooral geschikt voor ruimtes in uw huis die niet de hele dag door verwarmd hoeven te worden. Denk hierbij aan de badkamer, wc, garage of uw mancave. Nog een voordeel is dat de verwarmingsmatten makkelijk zijn aan te leggen wat weer veel geld scheelt in aanlegkosten. Daarbij heeft u dus geen dure cv-ketel nodig. Omdat deze ruimtes niet constant verwarmd hoeven te worden is het ook erg voordelig en kan het maandelijks veel geld schelen op uw energie rekening.

Elektrische vloerverwarming woonkamer

Elektrische vloerverwarming in de woonkamer is een moderne en efficiënte manier om comfort en warmte te bieden. In tegenstelling tot traditionele radiatoren, biedt vloerverwarming een gelijkmatige warmteverdeling over de gehele ruimte, wat zorgt voor een aangename leefomgeving. Afhankelijk van de vloerafwerking zijn er specifieke oplossingen beschikbaar. Voor huizen met een tegelvloer is de elektrische vloerverwarming onder tegels ideaal, omdat tegels de warmte goed geleiden en vasthouden. Aan de andere kant, voor diegenen die de voorkeur geven aan een houtachtige uitstraling, is elektrische vloerverwarming onder laminaat een uitstekende keuze. Het combineert de esthetiek van laminaat met het gemak en comfort van vloerverwarming. Het investeren in elektrische vloerverwarming is daarom niet alleen een stap richting luxe, maar ook richting duurzaamheid en efficiëntie.

Wanneer moet u geen elektrische-vloerverwarming gebruiken?

U kunt het beste geen elektrische vloerverwarming installeren om ruimtes zoals een woon- of slaapkamer te verwarmen. Dit omdat deze continu aan moeten staan. Hierdoor lopen de stroomkosten vaak snel hoog op. Hier kunt u dan vaak beter kiezen voor een traditionele vloerverwarming.

Wat heb ik nodig voordat ik mijn huis elektrisch wil verwarmen?

Het is erg belangrijk dat uw huis eerst goed geïsoleerd is voordat u gaat investeren in oplossingen als elektrische vloerverwarmingsmatten of een warmtepomp. De reden hiervoor is dat het niet veel uitmaakt als u uw huis verwarmt met een groene oplossing als de warme (of in de zomer koude) lucht niet in huis blijft. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast die open staat, dat is ook geen efficiënte manier om uw melk te koelen. Hetzelfde geldt dus ook voor uw huis. Zorg eerst voor goede isolatie (zorg dat de koelkast dicht is) en ga dan pas kijken naar hoe u de koelkast kunt voorzien van groene stroom.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming