vloerverwarming all electric oplossing
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Verwarmen

Vloerverwarming inregelen

Inregelen vloerverwarming

Een vloerverwarming inregelen is iets wat eigenlijk nooit gedaan wordt. Als je een vloerverwarming in wilt regelen dan moet je wel beschikken over de juiste verdeler. De verdeler moet voorzien zijn van metertjes op iedere aansluiting. Dit noemen we debiet metertjes die aangeven hoeveel water l/h door de groep gaan. Het ingestelde debiet wordt constant aangepast, bijvoorbeeld wanneer het debiet te hoog wordt door het sluiten van de aangrenzende groepen. Het dynamische ventiel past het debiet automatisch naar de ingestelde waarde. De techniek maakt het mogelijk om sneller en beter een vloerverwarmingsinstallatie in te regelen; bovendien wordt het comfort verhoogd, en energie bespaard.

Vloerverwarming all electric oplossing

Besparing

Een goed ingeregelde vloerverwarming levert gemiddeld een besparing op van min 15 % dit maakt niet uit of dit voor een aardgas gestookte cv-ketel is of die voor een warmtepomp installatie geldt.

Hoe bepaal je de instelling

Als je een nieuwe vloerverwarming laat leggen kan dat op 2 manieren. De installateur legt gewoon de hele vloer vol zodat je altijd warm hebt, dat gaat goed als je een cv gestookte installatie hebt. Als je een warmtepomp hebt dan is het wel van groot belang dat er een goede tekening is. Met de gegevens van de woning en een warmteverlies berekening kan een gespecialiseerd bedrijf een goede tekening maken. Op die tekening staat hoeveel vermogen je nodig hebt om de woning warm te krijgen. Met deze gegevens kun je ook goed de juiste warmtepomp selecteren om een goede installatie te krijgen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming