Vloerverwarming inregelen

Vloerverwarming inregelen

Een vloerverwarming inregelen is iets dat eigenlijk nooit gedaan wordt. Als je een vloerverwarming in wilt regelen dan moet  je wel beschikken over de juiste verdeler. De verdeler moet voorzien zijn van metertjes op iedere aansluiting. Dit noemen we debiet metertjes die aangeven  hoeveel water l/h door de groep gaan. Het ingestelde debiet wordt constant aangepast, bijvoorbeeld wanneer het debiet te hoog wordt door het sluiten van de aangrenzende groepen. Het dynamische ventiel past het debiet automatisch naar de ingestelde waarde. De techniek maakt het mogelijk om sneller en beter een vloerverwarmingsinstallatie in te regelen; bovendien wordt het comfort verhoogd, en energie bespaard.

Inhoud

Besparing

Een goed ingeregelde vloerverwarming levert gemiddeld een besparing op van min 15 % dit maakt niet uit of dit voor een aardgas gestookte cv ketel is of die voor een warmtepomp installatie geldt.

Hoe bepaal je de instelling

Als je een nieuwe vloerverwarming laat leggen kan dat op 2 manieren. De installateur legt gewoon de hele vloer vol zodat je altijd warm hebt, dat gaat goed als je een cv gestookte installatie hebt. Als je een warmtepomp hebt dan is het wel van groot belang dat er een goede tekening is. Met de gegevens van de woning en een warmteverlies berekening kan een gespecialiseerd bedrijf een goede tekening maken. Op die tekening staat hoeveel vermogen je nodig hebt om de woning warm te krijgen. Met deze gegevens kan je ook goed de juiste warmtepomp selecteren om een goede installatie te krijgen.

Opzoek naar een betrouwbare warmtepomp installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.