Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
vloerverwarming all electric oplossing
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

in

Verwarmen

Vloerverwarming inregelen

Inregelen vloerverwarming

Als je de vloerverwarming inregelen gaat, dan is het belangrijk dat de vloer volledig klaar is voor de warmte. De verdeler, met zijn aanwezige groepsafsluiters, speelt hier een centrale rol. Zorg dat het voetventiel volledig open staat en controleer de aanwezige groepsafsluiters.

vloerverwarming all electric oplossing

Waarom waterzijdig inregelen?

Waterzijdig inregelen is niet alleen essentieel voor houten vloeren. De aanvoer staat in directe verbinding met het warmteverdelingssysteem. Een goede verdeling voorkomt schade aan de vloer, en zorgt voor een gelijkmatige temperatuurverdeling.

Besparing

Een goed ingeregeld systeem, waarbij de vloerverwarming helemaal in balans is, kan tot 15% energiebesparing leiden. Het maakt niet uit of dit met een cv-ketel of pomp gebeurt. Zorg voor regelmatige controle om de optimale besparing te behouden.

Hoe bepaal je de instelling?

Bij het instellen van de vloerverwarming moet je ook letten op externe warmtebronnen. De thermostaat, samen met de thermostatische regelknop en cv-installatie, speelt een cruciale rol. Controleer altijd of er schade aan de vloer kan ontstaan, zoals een scheurende dekvloer.

Vloerverwarming inregelen

Naast het inregelen moet je ook letten op de watertemperatuur en externe factoren zoals radiatoren. Zorg voor een optimaal gebruik van de verwarming zonder dat de vloer veroorzaakt wordt door externe warmtebronnen.

Hoge temperaturen:

Hoge temperaturen kunnen ernstige schade veroorzaken, vooral op laminaatvloeren. Een te hoge aanvoertemperatuur, door bijvoorbeeld een cv-ketel die te heet staat, kan zorgen dat de dekvloer gaat scheuren. Controleer dus geregeld de ingestelde temperatuur.

Aanvoer en retour:

Zorg dat de aanvoer en retour warm zijn en goed functioneren. De retour moet warmte afgeven aan de aanvoer, wat zorgt voor een optimale circulatie van warm water, vooral bij het inregelen van de vloerverwarming.

Externe warmtebronnen:

De aanwezigheid van radiatoren en andere warmtebronnen kan de werking van de vloerverwarming beïnvloeden. Zorg voor een evenwicht tussen de vloerverwarming en deze externe warmtebronnen.

Pompschakelaar:

De pompschakelaar zorgt ervoor dat de pomp op de juiste momenten werkt. Dit draagt bij aan een efficiënte werking van de vloerverwarming.

Waterleidingen:

De kwaliteit en de isolatie van de waterleidingen spelen een cruciale rol bij het behoud van de ingestelde temperatuur. Onvoldoende geïsoleerde leidingen kunnen warmte verliezen, wat leidt tot een traag systeem.

Maximale temperatuur:

Stel een maximale temperatuur in om schade te voorkomen. Houten vloeren, bijvoorbeeld, hebben een maximale temperatuurlimiet van ongeveer 28 graden Celsius.

Warmtevraag: Het is essentieel om de warmtevraag te kennen. Hierbij is het handig om te weten hoe snel een kamer echt warm wordt en hoe lang het duurt voordat deze afkoelt.

Thermostatische regelknop

De thermostatische regelknop speelt een cruciale rol bij het afstellen van de vloerverwarming. Wanneer de thermostatische regelknop open staat, zorgt het voor de juiste temperatuurregeling. Dit moet in harmonie werken met de verdeler en het zogenaamde voetventiel.

Cv installatie

De cv-installatie, met de cv-ketel als belangrijk onderdeel, is het kloppend hart van het verwarmingssysteem. Samen met de thermostaat en vloerverwarming, moet er voor een optimale en veilige verwarming van de ruimtes gezorgd worden.

Thermostaat vloerverwarming instellen

Thermostaat vloerverwarming instellen is van groot belang. Regelmatige checks voorkomen schade onherstelbaar en garanderen een aangename temperatuur.

Vloerverwarming instellen met flowmeters

Flowmeters helpen bij het nauwkeurig vloerverwarming afstellen. Ze geven inzicht in de warmteverdeling, vooral bij houten vloeren. Regelmatige controles zorgen ervoor dat het systeem goed blijft functioneren.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming