Jaren 80 woning gasloos
In de jaren 80 werden er al steeds betere woningen gebouwd dan in de jaren 60. Je moet als woning eigenaar nog steeds goed kijken of de woning geschikt is om over te schakelen naar een aardgasvrije woning. Het belangrijkste voor deze type woning is om goed te kijken wat nodig is. Een adviseur kan eenvoudig met u kijken of de kwaliteit van de woning voldoende is voor wat betreft de isolatie. Het goed isoleren verhoogt altijd het wooncomfort. Op de website kunt u voor een jaren 80 woning een checklist maken of zo te kijken wat eventueel de mogelijkheden zijn voor uw woning.
Waar moet je aan denken?
- Isolatie
- Electra voorziening
- Mogelijkheden voor de installatie
- Gezin situatie – toekomst
- Subsidie
- Warmteverlies berekening
Warmtepomp installateur
Het vinden van een of meerdere installateurs om de werkzaamheden uit te voeren zal een uitdaging worden. In deze tijden heeft iedereen het druk en uw project zal nauwkeurig en deskundig moeten worden uitgevoerd. Een gasloze installatie moet anders geïnstalleerd worden dan een aardgas installatie. Op ons platform kunt u meer lezen over het afgiftesysteem. Om uw woning gasloos te maken zijn diverse disciplines en vakkennis nodig. Het is heel normaal dat er diverse bedrijven moeten worden ingeschakeld, vaak zeggen installateurs dat ze alle disciplines goed beheersen, maar schakelen uiteindelijk meerdere specialisten in. Het is goed om te vragen naar de diverse ervaringen en certificaten die ze hebben behaald om een woning gasloos te maken.
Warmteverliesberekening
Een warmteverliesberekening of transmissieberekening genoemd is nodig om de warmteverliezen van de woning te berekenen. Met de benodigde gegevens kan een juiste keuze gemaakt worden voor de selectie van de juiste warmtepomp. Het benodigde verwarmingsvermogen zorgt dat de vloerverwarming de woning op de juiste temperatuur krijgen.
Online energieadvies
Met mijn methode en 20 jaar ervaring weet je precies welke warmtepomp bij je situatie past en bespaar je op je energie en portemonnee, zonder dat je de verkeerde keuze maakt, zodat je een energiezuinige warme woning hebt in een zo kort mogelijke tijd.
Er zijn vele mensen die een warmtepomp willen laten installeren. Dit gaat vaak fout. Consumenten en veel installateurs weten niet wat de beste oplossing is en “verkopen” de verkeerde warmtepomp. We helpen u!
ISDE subsidies
Een ISDE subsidie voor een warmtepomp installatie is een subsidie die door de overheid wordt verstrekt aan huishoudens die een warmtepomp willen aanschaffen. De subsidie is bedoeld om de aanschaf van een warmtepomp te vergemakkelijken en de uitstoot van CO2 te verminderen. De ISDE subsidie is afhankelijk van het type warmtepomp en kan oplopen tot 50% van de aanschafprijs. Ook is het belangrijk om te weten dat de ISDE subsidie alleen geldt voor warmtepompen die aan bepaalde normen voldoen. Zorg er daarom voor dat je de juiste warmtepomp aanschaft.