Jaren 60 woning gasloos maken

Jaren 60 woning gasloos maken

Zoals we al vaker hebben aangegeven kan je via het stappenplan elke woning gasloos  maken maar dat kan niet zomaar. Bij het realiseren om een jaren 60 woning is het verstandig om een deskundig plan te ontwerpen zodat iedere stap uit het stappen plan goed uitgevoerd kan worden. Op onze website kunt u vele toepassingen vinden die in de woning kunnen  worden toegepast. De eerste stap zou zijn een om een checklist te maken, hiermee kunt u voor uzelf een selectie maken hoe u de woning van  het juiste comfort wilt voorzien. Vaak zijn jaren 60 woningen al eens gerenoveerd dus kan het verstandig zijn om met een adviseur door de woning te lopen.

Table of Contents

Energieadviseur

Een energieadviseur kan met vrij eenvoudige middelen een warmte scan maken van de woning hiermee kan vrij snel inzichtelijk gemaakt worden waar de pijnpunten van de woning liggen. Ook kunt u samen  de checklist die u heeft gemaakt doorspreken of de voorkeuren die u heeft opgeschreven uitvoerbaar zijn. Omdat iedere woning en situatie anders is kan hier nooit een vast patroon aangehouden worden. Vaak zal de situatie aangepast moeten worden en sommige delen van de installatie komen wellicht te vervallen. Nu bekend is welke toepassingen  geschikt zijn voor uw woning kunt u op de website de subsidie partners benaderen. Deze zijn bekend met welke subsidies beschikbaar zijn voor uw woningen.

Energie besparende maatregelen

Op de website kunt u informatie vinden over de producten die op uw checklist staan hiermee kunt u alvast wat informatie vinden die de fabrikant / leverancier op de website heeft gedeeld. Belangrijk voor u als eindgebruiker is dat u een beetje kennis opdoet over hoe de aan te kopen toepassing te gebruiken zijn en wat de mogelijkheden zijn zodat als de installatie geplaatst is aan alle verwachtingen kan voldoen.

Warmtepomp installateur

Het vinden van een of meerdere installateurs om de werkzaamheden uit te voeren zal een uitdaging worden. In deze tijden heeft iedereen het druk en uw project zal zorgvuldig en deskundig moeten worden uitgevoerd. Een gasloze installatie moet anders geïnstalleerd worden dan een aardgas installatie. Op ons platform kunt u meer lezen over het afgifte systeem. Om uw woning gasloos te maken zijn diverse disciplines en vakkennis nodig. Het is heel normaal dat er diverse bedrijven moeten worden ingeschakeld, vaak zeggen installateurs dat ze alle disciplines goed beheersen maar schakelen uiteindelijk meerdere specialisten in. Het is goed om te vragen naar de diverse ervaringen en certificaten die ze hebben behaald om een woning gasloos te maken.

Jaren 60 woning aandachtspunten

  • Isolatie
  • Electra voorziening
  • Mogelijkheden voor de installatie
  • Gezin situatie – toekomst
  • Subsidie
  • Warmteverlies berekening

Subsidies 2022

 Subsidies helpen goed mee als u gaat verduurzamen. De energieadviseur kan u hiermee goed adviseren zodat u het meeste rendement haalt. Als u een warmtepomp installatie gaat aankopen dan is het goed om te kijken of u in aanmerking kan komen voor een warmtepomp subsidie. De hoogte van de subsidie in 2021 hangt af van het vermogen in Kw van de warmtepomp.

Opzoek naar een betrouwbare warmtepomp installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan via de knop onderaan uw scherm.