Altijd snelle verzending!
20+ jaar ervaring
Expertise in eigen huis
CV ketel vervangen
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Erkend Installateur

Raymond Schepens, eigenaar van RST Installaties en Gaslozewoningen.nl, is een toonaangevende figuur in de wereld van duurzame energie en installatietechniek. Met zijn ruim twintigjarige ervaring in installatie- en koeltechniek, heeft hij RST Installaties ontwikkeld tot een betrouwbare naam in het Westland. Zijn leiderschap bij Gaslozewoningen.nl sinds april 2020 benadrukt zijn persoonlijke en professionele inzet voor milieu en duurzaamheid. Raymond's expertise wordt ondersteund door formele opleidingen in installatie-, elektro-, en koeltechniek en wordt versterkt door gespecialiseerde certificeringen zoals het VCA-diploma en BRL 200-certificering. Deze combinatie van vaardigheden en certificaten onderstreept zijn toewijding aan veiligheid en milieubescherming, essentieel in de hedendaagse markt van duurzaamheid en veiligheid.

Bijgewerkt op:

in

Verwarmen

Cv ketel vervangen

De cv ketel vervangen door een duurzaam verwarmingssysteem? Of gaat u de oude cv-ketel vervangen door een nieuwe cv-ketel? De cv-ketel is een onmisbaar onderdeel van een verwarmingssysteem in een huis. Een nieuwe cv-ketel zorgt voor een lager gasverbruik, wat snel zichtbaar is op de energierekening. Een ander alternatief is om over te stappen op een hybride verwarmingssysteem. Een Hr-ketel zorgt voor het verwarmen van water en het verspreiden van warmte door radiatoren of vloerverwarming. De bestaande cv-ketel gaat echter niet eeuwig mee en kan op een gegeven moment vervangen moeten worden.

cv ketel vervangen

Wanneer cv-ketel Vervangen

Gemiddeld gaat een gasketel ongeveer 15 jaar mee bij goed onderhoud. De meeste mensen denken niet na over hun boiler tot het tijd is om hem te vervangen.

Cv-ketel vervangen

Hoeveel gas verbruikt de oude cv-ketel? Als u de oude cv-ketel gaat vervangen, let dan op of het type cv-ketel kan samenwerken met een duurzaam verwarmingssysteem. Een zonneboiler kunt u goed combineren met een nieuwe verwarmingsketel. Maar ook met een bestaande cv-ketel kunt u besparen op de stookkosten. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt besparen op stookkosten met uw cv-ketel. Hieronder geven we enkele tips.

Oude cv-ketel vervangen

Kies voor een energiezuinige Hr-ketel: Als uw oude cv-ketel vervangen moet worden, is het verstandig om te kiezen voor een Hr-ketel met een hoge energie-efficiëntie label, zoals A+++ of A++. Een hybride warmtepomp zou een duurzamer alternatief kunnen zijn dan een traditionele Hr-ketel. Deze ketels zijn zuiniger in gebruik en kunnen u veel geld besparen op uw stookkosten en energierekening.

Cv-ketel vervangen door warmtepomp

Het vervangen van traditionele verwarmingssystemen wordt steeds populairder in moderne huishoudens. Veel mensen overwegen hun cv-ketel te vervangen door duurzamere alternatieven. Wanneer men spreekt over “cv-ketel vervangen”, refereert men vaak aan de overstap van een conventionele gasketel naar een energiezuinigere oplossing. Een warmtepomp is zo’n alternatief dat in opkomst is. Door een “cv-ketel te vervangen” door een warmtepomp kan men aanzienlijk besparen op energiekosten en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Ook vanuit het perspectief van “gasketel vervangen” is de overstap naar een warmtepomp een logische keuze voor velen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan u helpen om uw stookkosten te beheersen door automatisch de temperatuur in uw huis aan te passen aan uw leefpatroon. Hierdoor kunt u uw centrale verwarming uitschakelen wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt.

Nieuwe cv-ketels

Een nieuwe Hr-ketel maakt vaak gebruik van de stand-by modus: Veel nieuwe ketels hebben een stand-by modus, waardoor dit type ketel automatisch op een lagere temperatuur gaat staan wanneer deze niet actief is. Dit kunt u helpen om energie te besparen en uw stookkosten te verlagen.

Cv-ketel combinatie met hybride warmtepomp

Als uw woning er nog niet aan toe is om de cv-ketel te vervangen door een all-electric warmtepomp, dan kunt u ook kiezen voor een combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel. De warmtepomp verwarmt het cv-water tot dat de warmtepomp niet genoeg warm

water meer kan leveren. Deze temperatuur hangt af van bepaalde instellingen en het vermogen van de warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kunt u flink besparen op uw gasverbruik. Als uw woning voorzien is van pv-panelen, dan kunt u ook deze duurzaam opgewekte stroom gebruiken om de warmtepomp te laten draaien.

Wat is een hybride warmtepomp
Wat is een hybride warmtepomp

Cv-ketel vervangen na 2026

Vanaf 2026 kunnen er significante veranderingen plaatsvinden in de manier waarop huishoudens hun woningen verwarmen. Dit komt door de mogelijke nieuwe regelgeving die het verplicht kan stellen om bij vervanging van een cv-ketel te kiezen voor een duurzamer alternatief, zoals een warmtepomp. Deze maatregel maakt deel uit van de bredere inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen en de overgang naar hernieuwbare energiebronnen te versnellen.

Deze verandering betekent dat huiseigenaren die hun verouderde of inefficiënte cv-ketels willen vervangen, mogelijk moeten overstappen op alternatieve verwarmingssystemen. Warmtepompen, die energie-efficiënter gebruiken en afhankelijk zijn van elektriciteit in plaats van gas, zullen naar verwachting een populaire keuze worden. Dit kan leiden tot een aanvankelijke investering, maar op de lange termijn kunnen huiseigenaren profiteren van lagere energierekeningen en een verminderde milieu-impact.

De overgang naar duurzamere verwarmingssystemen zal ook worden ondersteund door subsidies en financiële stimuleringsmaatregelen van de overheid om de overstap haalbaar en betaalbaar te maken voor een breed scala aan huishoudens. Deze stap is cruciaal in de strijd tegen klimaatverandering en draagt bij aan het bereiken van nationale en internationale klimaatdoelstellingen.

Onderhoud Hr-ketels

Laat uw Hr-ketel periodiek onderhouden: Door uw Hr-ketel regelmatig te laten onderhouden, kunt u problemen opsporen en laten repareren voordat deze groter worden en kostbaar worden. Bovendien kan onderhoud ervoor zorgen dat de Hr-ketel efficiënter functioneert en u dus bespaart op stookkosten. Tijdens het onderhoud kan de installateur kijken naar de hoeveelheid warm water die de combiketel levert om aardgas te besparen.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 20+ jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming