CV ketel vervangen

CV ketel vervangen

CV ketel vervangen

Moet u uw cv ketel vervangen? De gemiddelde levensduur van een cv-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar. Een cv ketel wordt dan ook meestal vervangen na ongeveer 13 jaar. U kunt ook een cv ketel vervangen met een warmtepomp. Als de bestaande cv ketel die u heeft inderdaad zo oud is dan is de energierekening hoogstwaarschijnlijk vele malen hoger dan hij eigenlijk zou moeten zijn. Daarom kiezen de meeste mensen er ook voor om een nieuwe cv-ketel te laten installeren. Het is ook mogelijk dat u eerder uw cv ketel wilt laten vervangen omdat dat bijvoorbeeld voordeliger uitpakt dan het repareren.

Besparen op stookkosten door uw cv-ketel te vervangen

De kans is groot dat u tot wel 20% te veel stookkosten betaalt, omdat uw cv-ketel door ouderdom veel te veel gas verbruikt. In de wintermaanden kan dit bedrag oplopen tot wel €20,- per maand. Door uw cv-ketel te laten vervangen gaat u hoogstwaarschijnlijk flink besparen op de stookkosten. U kunt het meeste besparen door te kiezen voor een Hr-Ketel.

Een hr-ketel gaat veel efficiënter, en daarom energiezuiniger om met warmte waardoor een rendement van 100% ineens haalbaar wordt. Door middel van deze ketel kunt u €300,- per jaar besparen op uw energiekosten. Heeft u een cv-ketel van jonger dan 12 jaar die beschadigd is? Dan kan het dus ook de moeite waard zijn om een hr-ketel te kopen om uw oude kapotte ketel te vervangen.

U wilt optimaal rendement halen uit de cv ketel

Een cv-ketel levert per minuut een x hoeveelheid warm water. Als deze hoeveelheid evenveel is als dat u gemiddeld gebruikt, stookt u het zuinigst en haalt u het meest optimale rendement uit uw cv-ketel. Er kan natuurlijk veel veranderen tijdens de levensduur van een cv-ketel, bijvoorbeeld als uw kinderen uit huis gaan.

Op dit moment kunt u een installateur bellen om de cv-ketel opnieuw in te laten stellen.

Voor grotere veranderingen in vraag naar warm water, bijvoorbeeld als u een bad laat plaatsen, is het vervangen van een cv-ketel vaak een betere optie.

Cv ketel vervangen door een andere warmtebron

Verschillende organisaties hebben een manifest ingediend om vanaf dit jaar alleen nog maar (hybride) warmtepompen te installeren in nieuwe woningen in plaats van de traditionele cv-ketel. Op het moment heeft nog 95% van de Nederlandse huishuidens een cv ketel. Het is echter cruciaal dat we hier verandering in brengen als we van het aardgas af willen. Een warmtepomp is dus een goed alternatief. Wel is het belangrijk dat u zorgt dat uw huis goed is geïsoleerd voordat u gaat investeren in een alternatief voor gas.

Heeft u dit al gedaan? Wilt u uw cv ketel vervangen? Dan zijn dit de alternatieve warmtebronnen:

  • Een hybride warmtepomp
  • Een volledig elektrische warmtepomp
  • Infrarood warmtepanelen
  • Warmtenet in de wijk (als dit bij u wordt aangeboden)

Meer weetjes lezen?

CV-ketel in combinatie met een hybride warmtepomp

Als uw woning er nog niet aan toe is om de cv ketel te vervangen voor een all electric warmtepomp dan kunt u ook kiezen om een warmtepomp in combinatie met een warmtepomp te kiezen. De warmtepomp verwarmt  het cv water tot dat de warmtepomp niet genoeg warmt water meer kan leveren. Deze tempratuur is hangt af van bepaalde instellingen en capaciteit van de warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kunt u flink besparen op uw gasverbruik. Als uw woning voorzien in van pv panelen dan kunt u ook deze duurzaam opgewekte stroom gebruiken om de warmtepomp te laten draaien.

Subsidie voor hybride warmtepomp

Ook als u kiest voor een hybride warmtepomp kunt u gebruik maken van de subsidie mogelijkheden. Er zijn vele hybride oplossingen waar een flinke subsidie op zit. in de lijst bij het rvo kunt u lezen hoeveel subsidie u krijgt op de warmtepomp.

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: