CV ketel vervangen
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Verwarmen

CV ketel vervangen

De cv ketel vervangen door een duurzame verwarmingssystemen? Of gaat u de oude cv-ketel vervangen door een nieuwe cv-ketel? De cv-ketel is een onmisbaar onderdeel van een verwarmingssysteem in een huis. Een nieuwe cv-ketel zorgt voor een lager gasverbruik, wat snel zichtbaar is de energierekening. Een ander alternatief is om over te stappen op een hybride verwarmingssysteem. Een hr-ketel zorgt voor het verwarmen van water en het verspreiden van warmte door radiatoren of vloerverwarming. De bestaande cv-ketel gaat echter niet eeuwig mee en kan op een gegeven moment vervangen moeten worden.

Cv ketel vervangen

Besparen op stookkosten

Hoeveel gas verbruikt de oude cv-ketel? Als u de oud cv-ketel vervangen gaat let dan op of het type cv-ketel kan samen werken met een duurzaam verwarmingssysteem. Een zonneboiler kunt u goed combineren met een nieuwe verwarmingsketel. Maar u kunt met bestaande cv-ketel kunt u ook besparen op de stookkosten. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt besparen op stookkosten met uw cv-ketel. Hieronder geven we enkele tips.

Oude CV ketel vervangen

Kies voor een energiezuinige hr-ketel: Als uw oud cv-ketel vervangen moet worden, is het verstandig om te kiezen voor een hr-ketel met een hoge energie-efficiëntie label, zoals A+++ of A++. Een hybride warmtepomp zou een duurzamer alternatief kunnen zijn. Deze ketels zijn zuiniger in gebruik en kunnen u veel geld besparen op uw stookkosten en energierekening.

Cv-ketel vervangen

Gemiddeld gaat een gasketel ongeveer 15 jaar mee bij goed onderhoud. De meeste mensen denken niet na over hun boiler tot het tijd is om hem te vervangen. De nieuwe gasloze duurzame ketels worden steeds populairder door het vervangen van oude gasketels. Deze nieuwe boilers hebben geen gasleiding nodig, dus zijn ze minder duur om te installeren. Ze zijn ook efficiënter en milieuvriendelijker. Bovendien komen ze in aanmerking voor belastingkredieten en kortingen. Naarmate de gasprijzen blijven stijgen, zullen gasloze duurzame boilers waarschijnlijk nog populairder worden. Voor wie in de markt is voor een nieuwe boiler, zijn gasloze duurzame modellen zeker het overwegen waard.

CV-ketel vervangen door warmtepomp

Het vervangen van traditionele verwarmingssystemen wordt steeds populairder in moderne huishoudens. Veel mensen overwegen hun cv-ketel te vervangen door duurzamere alternatieven. Wanneer men spreekt over “cv ketel vervangen”, refereert men vaak aan de overstap van een conventionele gasketel naar een energiezuinigere oplossing. Een warmtepomp is zo’n alternatief dat in opkomst is. Door een “cv-ketel vervangen” voor een warmtepomp kan men aanzienlijk besparen op energiekosten en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Ook vanuit het perspectief van “gasketel vervangen” is de overstap naar een warmtepomp een logische keuze voor velen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kunt u helpen om uw stookkosten te beheersen door automatisch de temperatuur in uw huis aan te passen aan uw leefpatroon. Hierdoor kunt u uw centrale verwarming uitschakelen wanneer u niet thuis bent of wanneer u slaapt.

Nieuwe cv ketels

Een nieuwe hr-ketel maakt vaak gebruik van de stand-by modus: Veel nieuwe ketels hebben een stand-by modus, waardoor dit type ketel automatisch op een lagere temperatuur gaat staan wanneer deze niet actief is. Dit kunt u helpen om energie te besparen en uw stookkosten te verlagen.

Cv-ketel combinatie met hybride warmtepomp

Als uw woning er nog niet aan toe is om de cv-ketel te vervangen door een all electric warmtepomp dan kunt u ook kiezen om een warmtepomp in combinatie met een warmtepomp te kiezen. De warmtepomp verwarmt het cv-water tot dat de warmtepomp niet genoeg warmt water meer kan leveren. Deze temperatuur is, hangt af van bepaalde instellingen en vermogen van de warmtepomp. Met een hybride warmtepomp kunt u flink besparen op uw gasverbruik. Als uw woning voorzien in van pv panelen dan kunt u ook deze duurzaam opgewekte stroom gebruiken om de warmtepomp te laten draaien.

Wat is een hybride warmtepomp
Wat is een hybride warmtepomp

Onderhoud hr-ketels

Laat uw hr-ketel periodiek onderhouden: Door uw hr-ketel regelmatig te laten onderhouden, kunt u problemen opsporen en laten repareren voordat deze groter worden en kostbaar worden. Bovendien kan onderhoud ervoor zorgen dat de hr-ketel efficiënter functioneert en u dus bespaart op stookkosten. Om aardgas te besparen kan tijdens het onderhoud kan de installateur kijken naar de hoeveelheid warm water die de combiketel levert.

Isoleer uw huis

Door uw huis te isoleren voorkomt u dat als het buiten heel koud is dat uw verwarmingsketel overuren moet maken. Om te isoleren is er subsidie beschikbaar, hierdoor stimuleert de overheid uw investering in uw woning. Een goede isolatie kunt u helpen om uw huis beter te verwarmen en uw stookkosten te verlagen. Door uw dak, vloeren en muren te isoleren, kan u ervoor zorgen dat de warmte binnen blijft en u minder energie nodig heeft om uw huis op temperatuur te houden. U krijgt ook een hoger energielabel, zeker als u nog een warmtepomp of zonneboiler overweegt om warm water maken zonder hulp van een verwarmingsketel.

Wat is een Hr ketel?

Een HR (hoog rendement) ketel is een combiketel die een hoger rendement heeft dan een standaard ketel. Dit betekent dat deze combiketel efficiënter is in het verbranden van brandstof en daardoor minder energie verbruikt. Hierdoor kan een combiketel leiden tot lagere stookkosten en een vermindering van uw CO2-uitstoot.

Een HR-ketel maakt gebruik van een modulatie systeem waarmee de verbranding efficiënter is. Hierdoor kan de ketel zich aanpassen aan de warmtebehoefte van uw huis waardoor er minder energie verbruikt wordt.

Deel dit artikel:

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Infrarood verwarming plafond
Infrarood verwarming
voordelen vloerverwarming
Vloerverwarming
elektrische verwarming
Elektrische verwarming