Gasloos

Gasloos

Kosten gas

Gasloos

Gasloos wonen begint met een goed stappenplan. Welke toepassing zou ik graag in mijn woning implementeren. Wat is er allemaal bij nodig? Welke systemen zijn er allemaal beschikbaar? En wat heel belangrijk is wat kosten deze installaties allemaal?

Gasloos wonen subsidie

Het allerbelangrijkste is dat op de meeste installaties dikke subsidies zitten. Dit is altijd fijn! Als u de woning gaat verbouwen is het belangrijk dat u begint met een goed stappenplan, dit vindt u hier

Gebruik uw airco om gasloos te wonen

Tegenwoordig zijn de zomers steeds warmer, indien u huis goed geïsoleerd is zal de warmte voor langere tijd buiten de deur blijven maar als de warmte dan eenmaal binnen is gaat deze ook  niet snel meer naar buiten. En als de avonden dan ook nog warm zijn dan koelt de woning niet meer af.

Airconditioning zou dan een goede optie kunnen zijn. Heerlijk koel in de zomer en snel warm in de winter. Dit is een zeer zuinige manier van koelen of verwarmen. Maar wat niet onbelangrijk is er hoeft geen afgifte systeem aangelegd worden in deze ruimtes. In de badkamer kan een elektrische verwarmen of vloerverwarming gelegd worden zodat het er altijd behaaglijk is als u in de badkamer bent geweest.

Gasloos warm tapwater bereiden

Het volgende wat nu belangrijk is hoeveel water heb ik nodig om te douche of in bad te gaan. Als de woning gasloos gemaakt wordt moet er dus iets verzonnen worden waar en hoe we warm water gaan maken. Hiervoor heb je altijd een boilervat nodig. Dit gaat dus elektrisch. Belangrijk om te weten is dat er ergens in de woning ruimte gemaakt moet worden om de boiler te plaatsen. Wat zijn de opties, Hoeveel personen moeten op een bepaalde volgende periode warm water gebruiken? Dit zijn zeer belangrijke gegevens om de juiste keuzes te maken.

Zonnepanelen

Nu is het belangrijk om te kijken of we gebruik kunnen maken van Zonne energie. Hoeveel ruimte heb ik op het dak. Welke toepassingen wil ik gebruikten. Gaan we voor een combinatie boiler met 2 spiralen dan kunnen we er een zonneboiler van maken. We kunnen kijken of we PVT panelen kunnen plaatsen die wekken stoom en tegelijkertijd warm water op om direct in het afgifte systeem af te geven zodat de woning direct wordt verwarmd.

Elektrisch koken

Tot slot als u een gasfornuis heeft dan zal deze vervangen moeten worden voor een elektrische exemplaar. Als u aan alles gedacht heeft dan bent u klaar om het nutsbedrijf te bellen om de gasmeter weg te laten halen. ( in sommige gevallen is dit niet gratis) maar het goede  nieuws is u bespaart ieder jaar honderden euro’s aan vaste lasten.

Kosten gasloos maken huis?

Iedere woning is anders daarom is het lastig om te zeggen wat een woning kost om een gasloze woning te maken. Wat wel erg goed helpt is om het stappenplan te volgen, hiermee kunt u stap voor stap kijken of de woning voldoet aan de juiste criteria om een woning uiteindelijk gasloos te verwarmen. Maar iedere stap die u maakt zorgt er al voor dat u gaat besparen op uw energieverbruik en daardoor stoot u ook minder co2 uit.

Subsidie gasloos huis

Door slim gebruik te maken van de diverse subsidie mogelijkheden kunt u een flinke som geld terug krijgen van  de rijksoverheid. De hoogte van de subsidie hangt af van de diverse duurzame toepassingen die u aan de woning doet. Als u meerdere duurzame energiebesparende maatregelen treft dan kunt u ook voor meerdere toepassingen subsidie verkrijgen. De voorwaarde waar u aan moet voldoen vindt u op de website van het rvo

Op zoek naar een professionele en adviserende partner of installateur?

Bij Gaslozewoningen.nl werken we samen met partijen die u van A-tot-Z kunnen ontzorgen en voor u de juiste oplossing kunnen vinden. Hieronder een greep uit onze partners: