Gasloos
Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

in

Energieadvies

Gasloos

Gasloos wonen. Voor de meeste toepassingen die we vandaag in onze huizen gebruiken, hebben we gas nodig – van verwarming en koken. Maar wat als u gasloos wilt gaan? Is het mogelijk om een volledig functionerend huis te hebben zonder gas? Het antwoord is ja! Hier zijn een paar tips over hoe u uw huis geschikt kunt maken zonder gas.

Gasloos

Gasloos wonen tips

1. Gebruik elektrische apparaten: Als het op apparaten aankomt, zijn er nu veel opties die op elektriciteit werken in plaats van op gas. Dit omvat alles van ovens en kookplaten tot drogers en elektrische radiatoren.  Ze zijn niet alleen efficiënter, maar ook beter voor het milieu.

2. Isoleer uw huis: Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast, waardoor het makkelijker warm blijft in de winter en koel in de zomer. Dit betekent dat u minder gebruik hoeft te maken van gasgestookte verwarmings- en koelsystemen, wat u geld kan besparen op uw energierekeningen.

3. Installeer zonnepanelen of een zonneboiler. Zonnepanelen zijn een geweldige manier om elektriciteit voor uw huis op te wekken, en ze kunnen uw energieverbruik van het net volledig compenseren. Zonneboilers maken gebruik van de zon en produceren warm water. Dit betekent dat u volledig gasloos kunt gaan, en daarbij zelfs geld kunt besparen op uw energierekeningen.

Gasloos wonen subsidie

Het allerbelangrijkste is dat op de meeste installaties dikke subsidies zitten. Dit is altijd fijn! Als u de woning gaat verbouwen is het belangrijk dat u begint met een goed stappenplan, dit vindt u hier

Gebruik uw airco om gasloos te verwarmen

Tegenwoordig zijn de zomers steeds warmer, indien u huis goed geïsoleerd is zal de warmte voor langere tijd buiten de deur blijven maar als de warmte dan eenmaal binnen is gaat deze ook niet snel meer naar buiten. En als de avonden dan ook nog warm zijn dan koelt de woning niet meer af.

Airconditioning zou dan een goede optie kunnen zijn. Heerlijk koel in de zomer en snel warm in de winter. Dit is een zeer zuinige manier van koelen of verwarmen. Maar wat niet onbelangrijk is er hoeft geen afgifte systeem aangelegd worden in deze ruimtes. In de badkamer kan een elektrische verwarmen of vloerverwarming gelegd worden zodat het er altijd behaaglijk is als u in de badkamer bent geweest.Gasloos warm tapwater bereiden

Het volgende wat nu belangrijk is hoeveel water heb ik nodig om te douche of in bad te gaan. Als de woning gasloos gemaakt wordt moet er dus iets verzonnen worden waar en hoe we warm water gaan maken. Hiervoor heb je altijd een boilervat nodig. Dit gaat dus elektrisch. Belangrijk om te weten is dat er ergens in de woning ruimte gemaakt moet worden om de boiler te plaatsen. Wat zijn de opties, Hoeveel personen moeten op een bepaalde volgende periode warm water gebruiken? Dit zijn zeer belangrijke gegevens om de juiste keuzes te maken.


Zonnepanelen

Nu is het belangrijk om te kijken of we gebruik kunnen maken van Zonne-energie. Hoeveel ruimte heb ik op het dak. Welke toepassingen wil ik gebruikten. Gaan we voor een combinatie boiler met 2 spiralen dan kunnen we er een zonneboiler van maken. We kunnen kijken of we PVT-panelen kunnen plaatsen die wekken stoom en tegelijkertijd warm water op om direct in het afgifte systeem af te geven zodat de woning direct wordt verwarmd.Elektrisch koken

Tot slot als u een gasfornuis heeft dan zal deze vervangen moeten worden voor een elektrisch exemplaar. Als u aan alles gedacht heeft dan bent u klaar om het nutsbedrijf te bellen om de gasmeter weg te laten halen. (in sommige gevallen is dit niet gratis) maar het goede  nieuws is u bespaart ieder jaar honderden euro’s aan vaste lasten.

Kosten gasloos maken huis?

Iedere woning is anders daarom is het lastig om te zeggen wat een woning kost om een gasloze woning te maken. Wat wel erg goed helpt is om het stappenplan te volgen, hiermee kunt u stap voor stap kijken of de woning voldoet aan de juiste criteria om een woning uiteindelijk gasloos te verwarmen. Maar iedere stap die u maakt zorgt er al voor dat u gaat besparen op uw energieverbruik en daardoor stoot u ook minder co2 uit.

ISDE subsidie gasloos huis

Door slim gebruik te maken van de diverse subsidie mogelijkheden kunt u een flinke som geld terug krijgen van de rijksoverheid. De hoogte van de subsidie hangt af van de diverse duurzame toepassingen die u aan de woning doet. Als u meerdere duurzame energiebesparende maatregelen treft dan kunt u ook voor meerdere toepassingen subsidie verkrijgen. De voorwaarde waar u aan moet voldoen vindt u op de website van het rvo

Raymond schepens gasloze woningen bijna1 jaar online

Raymond Schepens

Met 19 jaar ervaring als installateur/ondernemer kan ik u precies zeggen wat voor u werkt en wat niet om uw energiedoel te behalen.

Vraag vandaag nog online uw energieadvies aan en start met het verduurzamen van uw woning. Bespaar niet alleen op energie, maar ook op uw portemonnee.

Speciaal voor u geselecteerd:

Online energieadviseur
Online energieadvies
Energieadvies
Persoonlijk energieadvies
Persoonlijk energieadvieseur aan huis
Energieadvies aan huis